چرا یوگنی پریگوژین در ۲۰۰ کیلومتری مسکو به شورش گروه واگنر پایان داد؟
اکنون مشخص شده است که پوتین به دنبال جذب سربازان واگنر – که تصور می شود مهارت ها و آموزش های بهتری دارند – در ارتش منظم خود و در عین حال اخراج کردن رهبران این گروه است.
به گزارش تازهنیوز، به گفته ارگان های اطلاعاتی انگلیس، روسای گروه مزدور واگنر پیش از آنکه یوگنی پریگوژین رهبر این گروه حرکت کاروان نیروهای خود به سوی پایتخت را متوقف کند، از سوی سرویس مخفی روسیه با تهدید خانواده های خود مواجه شدند. همچنین تخمین زده می شود که این گروه به جای ۲۵ هزار نفری که پیش از این ادعا شده بودند، تنها ۸,۵۰۰ جنگجو در اختیار داشته باشد و در صورت حمله به مسکو با شکست تقریباً قطعی مواجه می شد.
به گزارش تلگراف، اکنون مشخص شده است که پوتین به دنبال جذب سربازان واگنر – که تصور می شود مهارت ها و آموزش های بهتری دارند – در ارتش منظم خود و در عین حال اخراج کردن رهبران این گروه است. به نظر می رسد که دولت روسیه توانسته با قول بستن و تمدید قراردادهای نظامی جدید بین وزارت دفاع این کشور با گروه واگنر، شورش این گروه را متوقف کند، شورشی که ظاهراً به دلیل اختلافات پریگوژین با وزارت دفاع روسیه بر سر تمدید قرارداد همکاری این دو صورت گرفته بود. ظاهراً وزارت دفاع روسیه تمایلی به تمدید همکاری با گروه واگنر نداشته و می خواست گروه های شبه نظامی دیگر را جایگزین این گروه نماید که خشم یوگنی پریگوژین و شورش او را در پی داشت.
این روایت سرویس های اطلاعاتی بریتانیا توضیحی را در این باره ارائه می دهد که چرا پریگوژین – رهبر گروه واگنر و پیش از این متحد قدرتمند پوتین – روز شنبه تنها چند ساعت مانده به مسکو تصمیم گرفت شورش را متوقف کند. گمانه زنی ها درباره اینکه آیا توافقی صورت گرفته است یا خیر، در حال افزایش است. کرملین اعلام کرده است که پریگوژین در ازای عفو از اتهامات خیانت به بلاروس فرستاده خواهد شد.
خود رهبر واگنر تاکنون هیچ اظهارنظری در این مورد نکرده است و مشخص نیست که آیا سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه که پریگوژین خواستار اخراج او شده بود، هنوز در سمت خود باقی است یا خیر. کرملین گفته است، مزدوران واگنر که در قیام مسلحانه شرکت کردند، با اتهاماتی مواجه نخواهند شد.
گفته می شود اعضای این گروه نظامی خصوصی که نقش مهمی در جنگ اوکراین و پیش تر از آن در لیبی، سوریه و آفریقا داشته اند، با نیروهای عادی روسیه نیز قرارداد خواهند بست.
این معامله با میانجیگری الکساندر لوکاشنکو، دیکتاتور بلاروس انجام شد که گفته می شود دوستی ۲۰ ساله ای با پریگوژین داشته و مدعی شده که رهبر واگنر را متقاعد کرده است تا نیروهایش را برای جلوگیری از خونریزی فراخواند. روز شنبه، تصاویری از ترک شهر روستوف توسط گروه واگنر و پریگوژین تصاویری منتشر شد در حالی که پریگوژین برای مردم دست تکان می داد.
پریگوژین گفته که به سربازانش دستور داده است تا به پایگاه های میدانی در مناطق اشغالی اوکراین بازگردند. حال باید دید که چه اتفاقی برای این گروه می افتد و آیا هیچ سربازی او را تا بلاروس همراهی خواهد کرد یا خیر. به طور رسمی، واگنر – که در سال ۲۰۱۴ شکل گرفت – از نگاه دولت روسیه وجود خارجی نداشت. اما پریگوژین آن را از طریق مداخله در آفریقا، خاورمیانه و اوکراین به یک نیروی قدرتمند تبدیل کرد.
روز شنبه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین گفت که سربازانی که در این شورش شرکت کرده اند با توجه به “دستاوردهای خود در جبهه” تحت پیگرد قرار نخواهند گرفت.
پوتین پیش تر گفته بود که همه “واحدهای داوطلب” باید تا اول ژوئیه قراردادهایی را امضا کنند که آن ها را تحت کنترل سرگئی شویگو، وزیر دفاع قرار دهد. گمان می رود که این موضوع باعث خشم پریگوژین شده باشد. یکی از فرماندهان سابق واگنر به گاردین گفت “بعید است” بسیاری از نیروهای واگنر به ارتش منظم روسیه بپیوندند. او گفته است: ” یا واگنر است یا هیچ.”
اما گزارش هایی وجود داشت که دیگران او را به “جا زدن” متهم کرده بودند. در یک ویدئو، یکی از واحدهای واگنر دیده می شود که می گوید پریگوژین “مرد نیست”. لرد دانات، رئیس سابق ستاد کل ارتش بریتانیا، نیز این نگرانی را مطرح کرد که شاید پریگوژین برای رهبری حمله از بلاروس به کی یف تغییر موضع داده است.
منبع: روزیاتو