درخواست آمریکا از ایران درباره مذاکرات وین

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران، مواضع دولت آمریکا را درباره تداوم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین تشریح کرد.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از ایسنا، یکی از سخنگویان وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به گفته‌های سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در مورد مذاکرات برجام به صدای آمریکا گفت، اگر ایران در مذاکرات امتیازات بیشتری تقاضا کند و یا موارد کمتری را حاضر به انجام آنها باشد، این مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در کنفرانس خبری دوشنبه اول شهریور در جدیدترین اظهارات در مورد از سرگیری مذاکرات هسته‌ای غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن برای احیای برجام گفت: متاسفانه به دلیل نقض کامل برجام توسط آمریکا و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و عدم پایبندی کامل طرف‌های اروپایی و طرف‌های ما در برجام به تعهدات‌شان در رفع تحریم‌ها، زمان به نفع برجام نیست.

یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در پی درخواست بخش فارسی صدای آمریکا برای ارائه واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت‌خارجه ایران گفت: دولت جو بایدن در پیگیری مسیر دیپلماسی معنادار برای تحقق بازگشت به پایبندی متقابل به برجام و رسیدگی به طیف وسیعی از نگرانی‌های ما با ایران صادقانه و ثابت قدم عمل کرده است. اگر ایران [امتیازات] بیشتری تقاضا کند یا [خودش امتیازات] کمتر بدهد، این مذاکرات به نتیجه نمی رسد.

ایران پیش تر به اتحادیه اروپا به عنوان میزبان مذاکرات اطلاع داده بود که تا زمان روی کار آمدن دولت سید ابراهیم رئیسی تاریخی برای از سرگیری مذاکرات در نظر ندارد. تاکنون شش دور گفت‌وگوی هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی برای بازگشت به تعهدات برجام انجام گرفته است.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش دیگری در مورد این که آیا تحولات اخیر در افغانستان، در اولویت مساله مذاکره هسته‌ای با ایران تغییری ایجاد کرده است، بیان کرد: ما همچنان متعهد هستیم و به صراحت اعلام کرده‌ایم که آماده بازگشت به وین برای از سرگیری مذاکرات در مورد بازگشت به پایبندی متقابل به برجام هستیم زیرا معتقدیم این به نفع امنیت ملی ما است. اتفاقات در افغانستان هیچ تاثیری بر دیدگاه ما در این زمینه نمی‌گذارد.

او در ادامه افزود: ما از ایران می‌خواهیم که به زودی به مذاکرات بازگردد تا بتوانیم کار را به نتیجه برسانیم. با این حال، همان‌طور که وزیر خارجه آنتونی بلینکن به روشنی اعلام کرده است، فرصت تحقق بازگشت به پایبندی متقابل به برجام برای همیشه دوام نخواهد داشت.

این مطلب را هم بخوانید: آقای رئیسی گره برجام و FATF را باز کنید!

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.