حقوق معلمان در ایران چقدر است؟/ آخرین اخبار از طرح رتبه‌بندی معلمان

اخیرا برخی از معلمان برای اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی برای معلمان شاغل اعتراض کردند. طرحی که سال‌هاست وعده اجرایی آن را داده‌اند.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از تجارت‌نیوز، اخیرا تجمع برخی از معلمان برای افزایش حقوقشان خبرساز شده است. اعتراض معلمان برای اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی برای معلمان شاغل بود. اجرای همسان‌سازی حقوق برای معلمان بازنشسته خواسته دیگر معلمان بود.

روز شنبه علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در این مورد گفت: «رتبه‌بندی معلمان از دغدغه‌های مهم دولت بوده و در حال حاضر در دستور کار است.»

در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به موضوع رتبه‌بندی معلمان اشاره شده است اما تاکنون این رتبه‌بندی اجرایی نشده است. پیش از این در سال ۹۴ مرحله اول آن اجرایی شد اما طولی نکشید که مقامات گفتند ردیف بودجه نداریم و اجرای این طرح به تعویق افتاد. این طرح، معلمان را بر اساس شایستگی، صلاحیت و تجربه تقسیم‌بندی می‌کند.

طرح رتبه‌بندی معلمان سال‌هاست که بلاتکلیف مانده و البته هر بار وعده بررسی آن توسط نمایندگان مجلس داده می‌شود. حالا هم به مجلس یازدهم رسیده است.

حقوق معلمان در ایران چقدر است؟

حداقل حقوق و دستمزد سالانه یک معلمِ تازه‌کار و بدون تجربه در «لوکزامبورگ»، کشوری با حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت در قلب اروپا، حدود ۷۰ هزار دلار است. البته معلمان با تجربه‌تر در این کشور، سالانه تا ۱۲۴ هزار دلار هم حقوق و دستمزد می‌گیرند.

در سوییس نیز بالاترین دستمزد پرداختی به معلمانِ حرفه‌ای در مقطع ابتدایی، سالانه حدود ۸۶ هزار دلار است.  در ادامه نظر برخی از کاربران را نسبت به این موضوع می‌خوانید:

  • همسر من مدیر دبیرستان است و با ۲۲ سال سابقه الان با مزایا، ۱۳ میلیون حقوق دریافت می‌کند.
  • فقط حقوق رو نوشتید، درست مقایسه نکردید. اینجا بعضا برای معلمی مثلا مربیان نهضت سواد آموزی را بدون اینکه دانشگاه رفته باشند، استخدام می‌کنند. از طرف دیگر وقتی جایی ۱۲ ساعت در روز برای دانش‌آموزان وقت می‌گذارند، سطح سواد بالا و برنامه‌ریزی درست برای آموزش‌وپرورش و سایر مسائلی که آموزش و پرورش ما از آن محروم است، باید هم حقوق بالا بگیرند.
  • بهترین دوران عمر خود را با بیشترین تلاش برای تعلیم و تربیت سپری کردیم و کمترین حقوق.
  • معلمی هستم که امسال با هزار داستان قبول شدم. با دو فرزند حقوق من چهار میلیون تومان هم نیست.
  • بعید می‌دانم ۱۰ درصد از معلمان هم ۱۰ میلیون تومان حقوق بگیرند. خودم با ۲۰ سال سابقه کار که ۱۵ سال آن در مناطق محروم بودم، حدود ۶ میلیون تومان حقوق می‌گیرم.
  • معلم نیستم ولی بدانید هر کشوری بخواهد در هر زمینه علمی پیشرفت کند باید از زمان کودکی روی نسل جوان سرمایه‌گذاری کند. برای اینکار راهی بهتر از آموزش و پرورش نیست.
  • معلم هستم و حکم حقوقم چهار میلیون تومان و دریافتی‌ام سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان.
  • متوسط حقوق معلمان در ایران حدود ۶ میلیون تومان است.
  • فارغ‌التحصیل دکترای تخصصی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران هستم با ۲۴ سال سابقه کار. حکم حقوقی‌ام زیر ۹ میلیون و دریافتی زیر ۷ میلیون.
  • ۳۲ سال سابقه تدریس دارم و ۲۲ سال است که با مدرک فوق لیسانس تدریس می‌کنم و سال‌ها همترازی می‌گرفتم. ولی حقوقم زیر ۹ میلیون تومان است.
  • با ۲۸ سال سابقه و مدرک فوق لیسانس از دانشگاه صنعتی اصفهان، هشت میلیون و ۹۰۰ هزار حکم کارگزینی و دریافتی حدود ۶ میلیون تومان. سالانه حدود ۲۶۰۰ دلار درآمد دارم. زمان و مکان چقدر در سرنوشت آدم ها تاثیر گذار هستند.
  • بهترین حقوق را معلم‌ها می‌گیرند. در امریکا همه روز سرکار می‌روند.
  • دریافتی من چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

پیشنهاد تازه‌نیوز:

2 نظر
  1. ایرانی

    سالی یه ماه هم کار نمیکنند حقوق زیاد هم میخان !!!

  2. عدالت

    بنام خدا با سلام چرا با امضاء بالای200نماینده انقلابی ودلسوز برای در اولویت قرار دادن لایحه رتبه‌بندی معلمان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده مگر تورم کمر فرهنگیان را خم نکرده چرا به درخواست میلیونها معلم وخانواده هایشآن و97درصد نمایندگان وتاکید مقام معظم رهبری وریاست محترم جمهوری سید محرومان برحل سریع مشکلات معیشتی و اقتصادی فرهنگیان هیات رییسه مجلس شورای اسلامی هنوز برای برسی لایحه رتبه‌بندی معلمان در صحن علنی مجلس اقدامی انجام نمیدهند وبعد از ده سال و مدتها انتظار واسترس معلمان و خانواده هایشان هنوز فرهنگیان زحمتکش و مظلوم در انتظار برسی وتصویب لایحه رتبه‌بندی وحل مشکلات معیشتی هستن تا کی باید ما وخانواد ه هایمان باید انتظار واسترس داشته باشیم ودر اوضاع فلاکت بار وزجر آور معیشتی زندگی کنیم و درخواست ومطالباتمان نا دیده گرفته شود

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.