دولت تیم اقتصادی ندارد/ ۱۰۰ روز اول رئیسی یا روحانی؟

علی صوفی درباره عملکرد سیدابراهیم رئیسی در سه ماه نخست دولتش گفت: دولت آقای روحانی در ۱۰۰ روز نخست کاملا موفق تر از دولت آقای رئیسی بود چون دولت آقای روحانی با آمادگی کامل سرکار آمد.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از نامه‌نیوز، قریب به سه ماه از روی کارآمدن دولت سیدابراهیم رئیسی می گذرد و همچنان شاهد روند رو به رشد قیمت کالا و خدمات هستیم، به همین دلیل برخی کارشناسان دولت سیدابراهیم رئیسی را مسئول گرانی‌های موجود می‌دانند، نه دولت حسن روحانی.

علی صوفی درباره عملکرد سیدابراهیم رئیسی در سه ماه نخست دولتش گفت: دولت آقای روحانی در ۱۰۰ روز نخست کاملا موفق‌تر از دولت آقای رئیسی بود چون آن دولت با آمادگی کامل سرکار آمد. در سیاست خارجی دقیقا دنبال مذاکره بود، مجوز این کار را نیز از مقام معظم رهبری در قالب نرمش قهرمانانه گرفت بنابراین دولت روحانی از همان روز اولی که آمد شروع به کار کرد، اصلا وقت را تلف نکرد.

وی افزود: برنامه دوم دولت آقای روحانی نیز اقتصادی بود و می‌خواست تورم را مهار کند بنابراین سیاست انقباضی در پیش گرفت و گرچه این رویکرد قدری افراطی بود اما در نهایت تورم را تک‌نرخی کرد. درباره دولت آقای رئیسی واقعا هیچ برنامه‌ای دیده نمی‌شود چون او هیچ برنامه‌ای را اعلام نکرده و هیچ تصمیمی تا به الان نگرفته است.

این فعال اصلاح‌طلب یادآور شد: اگر بخواهیم بگوییم امروز مسئول گرانی‌ها دولت آقای رئیسی است، باید اول بگوییم چه سیاست‌هایی را دولت او اتخاذ کرده که نتیجه آن سیاست‌های غلط منجر به این گرانی‌ها شده است؛ واقعیت آن است که دولت آقای رئیسی اساسا سیاستی را در حوزه اقتصادی اتخاذ نکرده است.

وی ادامه داد: آقای رئیسی کشور را از لحاظ اقتصادی رها کرده و کنترلی بر اوضاع اقتصادی کشور ندارد. این مسئله البته قابل پیش‌بینی بود چون او تیم اقتصادی ندارد. این افرادی که امروز مسئول اقتصادی در دولت هستند، دارای یک فکر هماهنگ نیستند که منتج به اجرای یک سیاست هماهنگ شود.

دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات اظهار کرد: به نظر می‌آید سفرهای استانی آقای رئیسی را اقناع می‌کند، او فکر می‌کند کار رئیس‌جمهور همین است. گرچه در دور دوم ریاست جمهوری آقای روحانی نیز مملکت به تدریج رها شد ولی الان کلا رها شده است چون در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری، آقای رئیسی هیچ سیاست مشخصی در حوزه اقتصادی نداشته است.

او ادامه داد: شعار آقای رئیسی این بود که نباید اقتصاد کشور را به دیپلماسی و سیاست خارجی گره بزنیم اما الان مشخص است که آقای رئیسی منتظر است ببیند نتیجه برجام چه می‌شود، یعنی او دو گام جلو‌تر از آقای روحانی اقتصاد کشور را به دیپلماسی و سیاست خارجی گره زده است، گرچه آن‌جا هم موفقیتی دیده نمی‌شود و روزمرگی حاکم است.

این فعال سیاسی بیان کرد: آقای رئیسی فکر می‌کند با انتخاب این کابینه دیگر راحت شده است و الان باید به استان‌ها سفر کند تا ببیند مشکلات مردم چیست. ارتباط رئیس‌جمهور با مردم در جای خودش باارزش است اما آقای رئیسی حداقل ۶ ماه نخست را در تهران می‌ماند و تکان نمی‌خورد تا کار دولت روی روال قرار گیرد و طبق برنامه پیش برود، بعد او به استان‌ها می‌رفت تا ببیند برنامه‌ها چقدر به اجرا درآمده‌اند. ۱۰۰ روز از ریاست جمهوری آقای رئیسی گذشت هنوز معلوم نیست هدف او چیست، به عنوان نمونه دستور داد که قیمت‌ها ارزان شود، وزیر کشاورزی نیز اعلام کرد «ماست و شیر و پنیر ارزان شد» اما بعد دیدیم هیچ خبری نیست مشخص شد که با دستور نمی‌شود قیمت‌ها را کنترل کرد، این قیمت‌ها علت و معلول دارند. مسائل همه وابسته به یکدیگر هستند، تصمیمات را باید یک‌جا با هم گرفت.

صوفی در پایان گفت: بودجه دولت محدود است و آقای رئیسی نمی‌تواند به استان‌ها برود و هر طور دلش می‌خواهد خرج کند، بلکه باید با درنظر گرفتن کمبود اعتبارات، اولویت‌گذاری شود که این بودجه قرار است به کدام پروژه تخصیص داده شود. درصورتی که اصلا این اولویت‌بندی دیده نمی‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.