هشدار: کرونا در ایران در یک‌قدمی پیک ششم است!

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با هشدار نسبت به شکل‌گیری پیک ششم کرونا گفت: اگر چنانچه پوشش کافی واکسیناسیون انجام نشود یا مردم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را نادیده بگیرند بی‌تردید پیک ششم کرونا را پیش‌رو خواهیم داشت.

به گزارش تازه نیوز و به نقل از ایرنا، علیرضا زالی درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان تهران در گفت و گویی اظهار داشت: امروز هفتمین هفته‌ای است که در تهران شرایط با ثبات کرونایی را از نظر شاخص‌های بستری، مراجعان سرپایی و فوتی ها تجربه می‌کنیم، در هفته ای که گذشت (در مقایسه ۱۱ هفته گذشته) پایین‌ترین آمار مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در استان تهران ثبت شده است.

وی به اقبال گسترده تهرانی‌ها نسبت به انجام واکسیناسیون علیه کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: طبیعتا پوشش حداکثری واکسیناسیون جمعیت هدف در برابر کرونا می تواند به کاهش و در ادامه قطع زنجیره کووید ۱۹ کمک کند.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه شکل گیری پیک ششم کرونا اختیاری است، ادامه داد: اگر چنانچه پوشش کافی واکسیناسیون انجام نشود یا مردم رعایت شیوه نامه های بهداشتی را نادیده بگیرند، بی تردید پیک ششم کرونا را پیش رو خواهیم داشت.

زالی رعایت شیوه نامه های بهداشتی را برای مهار کرونا کماکان ضروری دانست و گفت: هر یک از افراد جامعه درریشه کن کردن کرونا نقش موثری دارند.

وی خواستار واکسیناسیون هرچه سریع تر مردم در برابر بیماری کووید ۱۹ شد و افزود: جلوگیری از شکل گیری پیک ششم کرونا در گروی رفتارهای اجتماعی و بهداشتی عموم مردم است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: دنیا در حال تجربه کردن موج جدیدی از بیماری کرونا است، خطر شکل گیری پیک های جدید دراروپا محتمل است و در هفته ای که گذشت درنواحی مختلف کشورهای اروپایی میزان ابتلا به کرونا افزایش چشمگیری داشته است، بنابراین زمانی که امواج جدید بیماری به صورت طغیان ها و یا شبه طغیان شکل می گیرد هیچ کشوری از این پاندمی مصون نیست.

زالی به سویه های مختلف ویروس کرونای دلتا درکشور اشاره کرد و توضیح داد: به طور کلی واکسن های موجود در جهان نسبت به سویه دلتا اثربخشی کمتری دارند به شکلی که تقریبا بین ۱۵ تا ۲۵ درصد میزان اثربخشی واکسن های جهانی در برابر این جهش ها کمتر شده است، این موضوع به این مفهوم نیست که اثر بخشی واکسن ها به طور کلی تحت تاثیر قرار گرفته بلکه به میزان کمی کاهش یافته است.

وی همچنین اظهار داشت: تا روز گذشته در تهران بیش از ۱۸ میلیون دز واکسن تزریق شده است که ۱۰ میلیون دز اول و هشت میلیون دز دوم بوده است ، بر این اساس با واکسیناسیون ۸۶ درصد جمعیت هدف در تهران واکسینه شده اند به شکلی که این آمار ۸۵ تا ۹۰ درصد ما را به ایمنی جمعی می رساند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: همچنین درمورد گروهی که هر ۲ دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند، آمار به ۷۰ درصد رسیده است. در کشور ۸۳ درصد جمعیت هدف دز اول را دریافت کرده اند و تقریبا ۶۸ درصد نیز فول واکسینه (تزریق ۲ دز) شده اند.

زالی با یادآوری پوشش بالای واکسیناسیسون و عبور از مرز ۱۰۰ میلیون واکسیناسیون، استقبال شهروندان از واکسیناسیون را خوب و چشمگیر توصیف کرد.

وی با بیان اینکه واکسن های تولید داخل مثل رازی و فخرا در حال عبور از مراحل نهایی اخد مجوز توزیع هستند، گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۱۹۵ هزار عدد از واکسن پاستور به وزارت بهداشت، تحویل داده شده است و در کنار آن واکسن اسپایکوژن نیز به سبد واکسن های داخلی اضافه شده و مجموعا قریب ۱۴ میلیون دز واکسن داخلی در حال توزیع است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: تردیدی نیست که در سال‌های آینده همچنان نیاز به دریافت واکسن علیه کرونا وجود دارد، با تکیه بر تولیدات داخلی می توان نیازهای سال های آتی را رفع کرد.

طبق علام وزارت بهداشت، تاکنون ۵۶ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۱۶۲ نفر دُز اول، ۴۴ میلیون و ۲۹۴ هزار و ۶۵۲ نفر دُز دوم و ۷۲۴ هزار و ۷۲۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۱ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۵۳۵ دُز رسیده است.

همچنین در شبانه روز گذشته ۳۵۲ هزار و ۴۱۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر هشت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۴۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.