- بیشتر بخوانید: اعتراف کنید؛ هم برجام و هم مذاکرات در دولت روحانی درست بود!
روزنامه اطلاعات در شماره امروز خود به بررسی روند پرداخت یارانه و عواقب آن پرداخت.

به گزارش تازه نیوز، روزنامه اطلاعات در رابطه با پرداخت یارانه در کشور نوشت:
منطق دریافت یارانه اینگونه است که همانطور که وقتی هر کس درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بدهد، هر کس درآمد کمتری دارد باید یارانه بیشتری بگیرد.
اگر دولت از کسی که ماهانه ۵ میلیون تومان درآمد دارد و از کسی که ماهانه ۵۰۰ میلیون تومان درآمد به یک میزان مالیات بگیرد ناعادلانه عمل کرده است، بنابراین اگر به کسی که ماهانه ۱۰۰ هزار تومان درآمد دارد و کسی که ماهانه ۳ میلیون تومان درآمد دارد به یک میزان یارانه بدهد نیز ناعادلانه عمل کرده است.
پس «یارانه یکسان» ناعادلانه است. اما دولتها با دو شیوه میتوانند یارانه بدهند. یکی اینکه مستقیماً به مردم مشمول یارانه پول بدهند، دیگر اینکه کالاها و خدمات ضروری را ارزانتر بدهند و مابهالتفاوت قیمت آن را دولت بپردازد. مثلاً نان و برنج و روغن و سوخت را که با بهای گرانی تولید میشود، به بهای ارزان به مصرفکننده بدهند.
دولت ایران در دهه ۸۰ تلاش کرد از شیوه دوم، به شیوه اول تغییر روش دهد. استدلال این بود که در شیوه دوم، هر کس کالای بیشتری مصرف کند، خود به خود یارانه بیشتری میگیرد و چون افراد هر چه داراتر باشند، کالای بیشتری مصرف میکنند، خود به خود یارانه به داراها بیشتر میرسد تا فرودستان.
در سال ۱۳۹۷ با خروج آمریکا از برجام، بازار ارز متلاطم شد. دولت برای کنترل بازار اعلام کرد هرکس ارز برای واردات بخواهد به میزان نامحدود میتواند ارز۴۲۰۰ تومانی بگیرد.