ویروسی که منجر به بیماری «ام اس» می‌شود شناسایی شد

نتیجه پژوهش گروهی از دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد که بیماری «ام اس» به احتمال بسیار زیاد به دلیل ابتلا به ویروس اپشتین–بار بروز می‌کند.

به گزارش تازه نیوز و به نقل از یورونیوز، تحقیق پژوهشگران در دانشگاه هاروارد در این باره چند روز پیش در نشریه علمی و معتبر «ساینس» (Science) منتشر شد. این برای اولین بار است که عاملی برای ابتلا به بیماری «ام اس» شناسایی می‌شود. بیماری «ام اس» به دنبال اخلال در سیستم ایمنی بدن انسان بروز می‌کند و سیستم عصبی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تشخیص ارتباط بین ویروس اپشتین–بار (Epstein–Barr) با ابتلا به «ام اس» می‌تواند نویدبخش کشف راه‌هایی برای درمان این بیماری در آینده باشد.

تخمین زده می‌شود که حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سراسر جهان از بیماری «ام اس» رنج می‌برند.

نتیجه بررسی دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد که حدود ۹۵ درصد از مبتلایان به بیماری «ام اس» به ویروس اپشتین–بار مبتلا هستند. این ویروس می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری‌های دیگر از جمله مونونوکلئوز عفونی یا تب غده‌دار نیز بشود.

دانشمندان آمریکایی نتیجه گرفته‌اند که ابتلا به ویروس اپشتین–بار یکی از شرط‌های ابتلا به بیماری «ام اس» محسوب می‌شود. این در حالی است که همه افرادی که به ویروس اپشتین–بار آلوده شده‌اند لزوما به «ام اس» مبتلا نمی‌شوند.

فرضیه نقش‌آفرینی ویروس اپشتین–بار در ابتلا به «ام اس» سال‌ها مطرح بود اما امکان اثبات آن به دلیل شیوع زیاد این ویروس و بروز دیرهنگام علائم «ام اس» دشوار بود. علائم بیماری «ام اس» حدود ۱۰ سال پس از ابتلا به ویروس اپشتین–بار بروز می‌کند.

به گفته دانشمندان در دانشگاه هاروارد ابتلا به این ویروس احتمال ابتلای فرد به بیماری «ام اس» را ۳۲ برابر می‌کند. گروهی از پژوهشگران در دانشگاه استنفورد همزمان با انتشار نتیجه تحقیق همکاران‌شان در دانشگاه هاروارد از احتمال نقش‌آفرینی دیگر عوامل از جمله ژنتیک در ابتلا به بیماری «ام اس» پس از آلودگی به ویروس اپشتین–بار سخن گفته‌اند.

پیشرفت بیماری «ام اس» در هر بیمار متفاوت از دیگری است اما این بیماری یکی از عوامل اصلی معلولیت نزد جوانان محسوب می‌شود.

شرکت داروسازی مدرنا که این روزها نامش به دلیل تولید واکسن کرونا از سوی این شرکت بر سر زبان‌ها افتاده هفته گذشته اعلام کرد که آزمایش بالینی واکسن ویروس اپشتین–بار بر روی انسان را آغاز کرده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.