- بیشتر بخوانید: این ۴ وزیر دولت رئیسی در آستانه استیضاح قرار دارند!
تا این لحظه احسان خاندوزی، عبدالملکی، فاطمی امین و عین اللهی بیشترین نقدها را متحمل شدهاند. از این هفته گویا امیر عبداللهیان هم به این لیست اضافه شده است و اصولگرایان انتقادهایی به او مطرح کردهاند.

به گزارش تازهنیوز، اختلاف نظر اصولگرایان در مورد چینش کابینه ابراهیم رئیسی، دیگر موضوعی نیست که از دید افکار عمومی مخفی باشد. گروهی از اصولگرایان برای بیرون کردن احسان خاندوزی و حجت عبدالملکی، به شکل شبانه روز فعالیت میکنند. این مسئله احتمالا تنها وجه اشتراک اصلاح طلبان و اصولگرایان باشد؛ چه آنکه عمده جناحهای سیاسی معتقدند چهرههایی همچون عبدالملکی و خاندوزی و فاطمی امین حتی در قواره یک مدیر میانی استانی هم نیستند چه رسد به آنکه نبض اقتصادی یک کشور در اختیار آنها باشد.
روز چهارشنبه گفته شد محمدباقر قالیباف اجازه استیضاح وزیران رئیسی را تا عید نمیدهد و کانالهای تلگرامی نوشتند «رئیس مجلس شورای اسلامی استیضاح وزرا را به صلاح ندانسته و گفته که تا فرارسیدن سال جدید هیچ استیضاحی را اعلام وصول نمیکنم.» اما رئیس مجلس چند ساعت بعد مجبور شد همین خبر را تکذیب کند. سایت خانه ملت نوشت «روابط عمومی مجلس ضمن تکذیب چنین نقل قولی از آقای دکتر قالیباف به استحضار میرساند مواضع رسمی رئیس مجلس تنها از تریبونهای عمومی و حسابهای کاربری رسمی ایشان، به اطلاع و سمع و نظر مردم میرسد.»
همین تکذیب دو پیام داشت؛ اولا احتمال استیضاح بسیار بالاست و دوم اینکه قالیباف هم حاضر نیست پیشمرگ وزیران ناکارآمد کابینه رئیسی شود. از طرفی رسانههای دولتی هم به شدت از وزیران رئیسی دفاع میکنند و استیضاحکنندگان را نمایندگانی معرفی میکنند که به دنبال منافع فردی هستند. مثل خبرگزاری ایرنا که از قول یکی از نمایندگان مجلس نوشته است: «هر زمان که منافع مالی فرد یا گروهی به خطر میافتد برای مقابله با افرادی که این منافع را به خطر انداختند دست به اقداماتی میزنند و شاید در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز منافع فرد یا گروهی به خطر افتاده باشد.»
اما دایره اختلافات فقط درباره دو سه وزیر اقتصادی نیست. بقیه وزیران رئیسی هم به شکلی زیر نگاه منتقدان اصولگرا قرار گرفتهاند. از راهروهای پارلمان خبر میرسد وضعیت در وزارت صمت، اقتصاد و بهداشت و کار و تعاون و نفت اصلا خوب نیست. درباره استیضاح وزیر اقتصاد هم صحبتهایی میان نمایندگان هست به خصوص در روزهای اخیر که سقوط شاخص بورس، بار دیگر زمینهساز اعتراضات مردم شده است. اما تا به امروز بحث اسیضاح خاندوزی کلید نخورده است.
این هفته هم نوبت حسین امیر عبدالهیان شد تا فهرست وزیران در معرض استیضاح باز هم طولانیتر شود. خبرگزاری تسینم که تا اینجا از همه وزیران کابینه، حتی همین وزیران اقتصادی جز تعریف و تمجید، مطلبی منتشر نکرده بود، چراغ اول انتقاد را با نقد وزیر خارجه آغاز کرد و نوشته «عبدالهیان نباید در مصاحبه با شبکه الجزیره، درباره رابطه با غرب صحبت میکرد.»
عبدالهیان به الجزیره گفته بود «قصد ایران و روسیه مبنی بر امضای یک توافق راهبردی بلندمدت بود.» او در همین مصاحبه گفته «ما در سیاست خارجی متوازن رابطه با غرب و شرق را همزمان دیدهایم، اینکه برخی ما را متهم میکنند که شما فقط بهدنبال رابطه با روسیه و چین هستید و رابطه با غرب را نمیخواهید، یک اتهام و حرف نادرستی است، ما سیاست خارجی متوازن با همه بخشهای جهان و شرق و غرب عالم را میخواهیم»