- بیشتر بخوانید: چالش وین بر سر توافق موقت و دائم
علی بیگدلی به رغم اینکه گفته شده ایران به پیشنهاد توافق موقت نه گفته، معتقد است که راهی غیر از این برای حل اختلافات باقی نمانده است.
به گزارش تازهنیوز، مقامات ایران قبلا احتمال توافق موقت را رد کرده اند اما باز هم انبیسی از پیشنهاد روسیه در این باره نوشته است. پیشنهادی که در واقع از سوی آمریکاییها طرح شده اما اگر سایر طرفهای برجامی و به خصوص روسیه و چین هم حامی آن باشند، راهی غیر از پذیرش برای ایران باقی نخواهد گذاشت. نکته قابل توجه این است که علاوه بر روزنامه امریکایی ان بی سی، روزنامه رای الیوم هم از احتمال توافق موقت گفته و ادعا کرده بود که طرفین مذاکرات به دنبال توافقی دو ساله تا پایان دوره ریاست جمهوری هستند. یک منبع آگاه در گفتوگو با تسنیم این ادعا را رد کرده اما برخی تحلیلگران داخلی معتقدند که احتمال امضای توافق موقت وجود دارد.
به عنوان مثال رحمان قهرمان پور در گفت وگو با سایت «فردا» به اندک بودن زمان تعیین شده از سوی غربیها و اختلافات زیادی که باقی مانده اشاره کرده و گفته است که احتمال دارد طرفین یک توافق موقت امضا کنند تا در مرحله بعدی برای رسیدن به توافق پایدار بکوشند. ضمن اینکه معتقد است مقامات ایرانی تا کنون این احتمال را رد نکرده اند و اینکه از توافق پایدار سخن میگویند منافاتی با توافق موقت ندارد و توافق موقت نیز تا پایان دوره بایدن پایدار خواهد بود!
علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بینالمللی نیز علیرغم اینکه گفته شده ایران پیشنهاد توافق موقت را رد کرده، معتقد است که راهی غیر از این وجود ندارد. او در گفتوگو با نامه نیوز گفت: « من از خیلی وقت قبل تئوری دیپلماسی پلکانی را مطرح کردم و هنوز هم معتقدم که راهی غیر از این وجود ندارد. به این خاطر که عمق اختلافات ما با آمریکا به قدری زیاد و عمیق و گسترده است که در چند جلسه امکان رفع آن وجود ندارد».