- موضع صریح رهبر انقلاب در مورد شهروندان اسرائیلی!
- هشدار پنهان حمله موشکی ایران به مقر اسرائیل از نگاه اکونومیست
متخلفین نه تنها در معرض تحریمهای معمول مانند منع شدن از کسب و کار در بازار آمریکا و منع دسترسی به نظام پولی آمریکا و ... قرار میگیرند، بلکه در صورت دستگیری به عنوان "متخلف جنایی" مشمول پیگرد کیفری ملی و فراملی با مجازات 20 سال زندان و جریمههای بسیار سنگین نیز میشوند. منع آموزش این گروهها، منع صدور ویزای آمریکا برای اعضای آن، اطلاع رسانی به عموم در مورد این گروهها و مانند اینها به عنوان مجازات گروههای مندرج در لیست پیشبینی شده است. اما قوانین مربوطه متضمن هیچ ترییباتی برای انجام اقدام نظامی نیست.
از جهت آثار تحریمی قرار گرفتن سپاه در لیست FTO فاقد هرگونه آثار عملی جدیدی بود. پیش از آن سپاه و تمام اشخاص و نهادهای مرتبط با آن ازطریق فرمان اجرایی 13382 مورخ 2007 در مورد برنامه موشکی و هستهای و دو فرمان اجرایی 13553 مورخ 2011 و 13606 مورخ 2012 در مورد حقوق بشر در لیست SDN اوفک قرار گرفته بودند. بعلاوه، قانون CISADA مورخ ژوئیه 2010 نیز ضمن طرح پارهای دعاوی علیه سپاه "طیف کاملی از تحریمهای قابل اعمال بر علیه سپاه" را وضع کرده بود و بر اساس آن اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی و غیرآمریکایی از کار مستقیم و غیر مستقیم با سپاه و تمامی اعضا و مرتبطین با آن منع شده بودند.
این ابزارهای حقوقی آمریکایی به این بهانه که مرتبط با برنامه هستهای ایران نیستند، در زمره فرمانهای اجرایی لغو شده و قوانین تعلیق شده در پی برجام 94 نیز قرار نگرفتند. در اکتبر 2017 نیز سپاه تحت فرمان اجرایی 13224 که مربوط به فعالیتهای تروریستی است، قرار گرفت. قانون کاتسا مورخ اوت 2017 قبلا خواستار انجام این اقدام شده بود. در نتیجه این اقدام، عنوان اختصاری SDGT (تعیین شده بطور ویژه به عنوان ترویست جهانی) وزارت خزانهداری نیز در برابر نام سپاه در لیست SDNs اضافه شد. این عنوان به عناوین NPWMD, IFSR, IRAN-HR, HRIT-IR که از قبل در برابر نام سپاه در لیست مذکور قرار داشت و هر یک معرف یکی از قوانین مربوطه است، اضافه شد. مشکل دیگر هشدار آمریکا به شرکتهای خارجی برای اعمال "حداکثر دقت لازم" جهت اجتناب از کار با شرکتهایی است که 50 درصد سهامشان یا بیشتر تحت کنترل سپاه است.
احراز این امر در اکثر موارد بر عهده شرکتهای خارجی قرار داده شده و این چون کار بسیار دشوار و پرمخاطرهای است، موجب شد تا بسیاری از خارجیها اساسا از کار با ایران منصرف شوند. لذا، چون انواع تحریمها قبلا علیه سپاه اعمال شده بود، قرار داده شدن سپاه در لیست FTO یک مسئله شکلی است و دارای آثار تحریمی مستقیمی نیست و تنها از نظر روانی و سیاسی مهم است.