خودروی یک میلیارد تومانی برای فقرا/ واردات خودرو به نام مردم، به کام شرکت‌های خصولتی

خبر واردات خودرو به خبر اصلی اقتصاد ایران تبدیل شده اما برخی از کارشناسان معتقدند این مصوبه در راستای منافع چند شرکت بزرگ خصولتی تصویب شده است.

به گزارش تازه‌نیوز، بر اساس آمار گوگل ترندز ماهیانه میلیون‌ها نفر در کشور، عبارتی مانند «قیمت روز خودرو» را سرچ می‌کنند. خودرو در کشور یک کالای سرمایه‌ای است و در سبد هزینه _ تصمیم خانوارهای زیادی نقشی مهم و کلیدی دارد.

آفتاب نیوز نوشت: همانگونه که انتظار می‌رفت، تصمیم دولت برای واردات خودرو به سرعت به مهمترین خبر اقتصادی روز کشور تبدیل شد. تصمیمی که به نظر می‌رسد تحت تاثیر منافع گروه‌ها و محافل دلالی مختلفی اخذ شده است. بر اساس نامه هیئت وزیران واردات خودرو با قیمت زیر ۲۰ هزار دلار به نرخ فوب، تا سقف ۱ میلیارد یورو (نرخ معادل) مجاز شده است.

با توجه به تاخیر در اجرای این تصمیم، برخی چهره‌های اقتصادی نزدیک به محافل دولتی، به خبرنگار ما گفتند که در واقع این مصوبه در راستای منافع چند شرکت بزرگ خصولتی تصویب شده است. با توجه به ارزی که واردات خودرو خارج می‌کند، این مصوبه اجازه نمی‌دهد که قیمت ارز واقعی‌سازی شود و یا خیلی کاهش نشان دهد.

این مطالب را هم ببینید:

با توجه به اینکه سود بسیاری از شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه نه از طریق درآمد عملیاتی، بلکه از طریق تسعیر ارز و افزایش هر روزه نرخ دلار، حاصل می‌شود، این تصمیم هرچند برای مردم خودرویی در بر نداشت، اما برای خواستاران افزایش قیمت دلار، سود به همراه داشت.

علی‌رغم یک سال کشاکش حقوقی در مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت، تا کنون حتی یک خودرو نیز وارد نشده است اما اخبار هر روزه مبنی بر واردات قریب الوقوع خودرو، توانسته است، نفع قابل توجهی برای نوسان‌گیران ارزی و شرکت‌های خصولتی به همراه داشته باشد. اخبار خودروی که دولت تولید می‌کند به منبعی برای ایجاد نوسان هم در بازار خودرو و به ویژه در بازار ارز بدل شده است.

ما که موشک خوب می‌سازیم چرا نتوانیم خودرو خوب تولید کنیم!

سکان صنعت خودروی کشور در حال حاضر در دست منوچهر منطقی، معاون حمل و نقل وزارت صمت قرار دارد. منطقی در بره‌ای از جمله مدیران فنی صنعت موشکی کشور بود. بسیاری دلیل انتقال او به خودروسازی را شکل‌گیری این گفتمان در میان اصولگرایان می‌دانند که «کاش خودروسازی را به دست موشک‌سازان می‌سپاردیم.»

منوچهر منطقی در دوره احمدی‌نژاد، رسماً از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، متهم شد که برای طراحی صندوق عقب ۲۰۶ مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار بودجه گرفته است. تا کنون بیانیه‌ای رسمی در مورد این مبالغ منتشر نشده است، اما منطقی به تازگی اظهار کرد که در زمینه طراحی خودرو جزء بهترین‌های آسیا هستیم.

[مصوبه واردات خودرو برای بالا نگاه داشتن قیمت دلار یا حفظ منافع مردم؟/ خودروهای ۱ میلیاردی برای فقرا؟]

با توجه به حمایت تمام‌عیار معاون حمل و نقل وزیر صمت از خودروسازان جاده مخصوص، برخی بر این باور هستند که واردات خودرو نیز در نهایت به دست خودروسازان خواهد افتاد و او اجازه نمی‌دهد که منافع سهامداران اصلی ایران خودرو و سایپا قربانی منافع مردم شود. در حال حاضر چهره‌های خاص در چند شرکت خصولتی سهامدار عمده این دو شرکت خودروسازی محسوب می‌شوند.

خودروهای ۱ میلیارد تومانی برای فقرا

بانک مرکزی مخالف واردات خودرو است. این نهاد اظهار کرده است که منابع ارزی کافی برای واردات را در اختیار ندارد، همین خبر بانک مرکزی در ترکیب با اصرار معاونت حمل نقل وزارت صمت بر واردات، تاثیر حوزه خودرو بر نمودار افزایشی نرخ ارز را تشدید کرده است.

جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس گفت: وزارت صمت در آخرین لحظات در مصوبه واردات خودرو، بند ۲ آئین نامه واردات که مالیات واردات خودرو زیر ۱۰ هزار دلار را ۱۰ درصد تعیین کرده بود، به عبارت «ارزش گمرکی بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرکی محاسبه خواهد شد» تغییر داده است. معنی این تغییر آن است که با توجه به سود واردکننده و نوسانات قیمتی شدید بازار بعید به نظر می‌رسد که قیمت خودروهای وارداتی از ۷۰۰ میلیون تومان کمتر باشد. این در حالی است که خرید پراید ۲۰۰ میلیون تومانی نیز برای بسیاری از خانواده‌های کشور به امر محال مبدل شده است. برخی صاحب نظران پا را فراتر گذاشته و با توجه به واقعیت‌های قوانین گمرکی و بازار خودرو کشور، کف قیمت خودروی وارداتی را ۱ میلیارد تومان در نظر می‌گیرند.

۱ نظر
  1. محمد

    مردم با این رکود و با درآمدهای پایین نمی توانند خودرو بیشتر از 80 ال 100 ملیون بخرند نمایندگان مجلس و وزارت صنعت معدن تجارت باید تعرفه واردات را 1 کنند و اجازه ورود خودرو به هر فرد ایرانی را بدهند . وقیمت را هم آزاد کنند تا افراد و شرکت ها و دولتی ها خودروسواری کم مصرف و ارزان به ایران وارد کنند . خودرو های وارداتی باید نمایندگی فروش از طرف شرکت اصلی در ایران داشته باشد و این کار مربوط به حاکمیت و دولت می شود اولویت باید به افراد داده شود در این صورت دو غول خودرو. ساز داخلی از کارشکنی در حق ملت ایران دست بر می دارند . برای مثال کارخانه های چینی در بیرون ایران خودرو را بسیار ارزان می فروشند و فقط به ایرانی ها گران می فروشند یا ژاپنی ها و کره ای ها که تیراژ با لا دارند . به خاطر همان دلیل که برای خودرو چینی ها گفتیم خودرو های خود را چند برابر کشور های عربی به ایرانی ها می فروشند

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.