قرار بنزینی افغانستان با روسیه؛ طالبان هم ایران را دور زد!

طالبان در اولین معامله اقتصادی بین‌المللی بزرگ خود پس‌از به قدرت رسیدن، یک قرارداد با روسیه برای واردات بنزین، دیزل، گاز و گندم امضا کرده است. پیشتر افغانستان سوخت خود را از ایران به‌صورت مستقیم دریافت می‌کرد و حالا با این قرارداد، روسیه و طالبان ایران را در این میان کم‌رنگ کرده‌اند.

به گزارش تازه‌نیوز، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان گفت طالبان یک قرارداد کوتاه‌مدت با روسیه برای واردات بنزین، دیزل، گاز و گندم به افغانستان امضا کرده‌است.

به نقل از تسنیم، وی گفت روسیه قیمت این محصولات را پایین‌تر از شاخص جهانی برای افغانستان اعلام کرده‌است.

به گزارش رویترز،این قرارداد که اولین معامله اقتصادی بین‌المللی بزرگ طالبان پس‌از به قدرت رسیدن در سال گذشته‌است، می‌تواند به کاهش انزوای آن در دنیا کمک کند. ارتباط افغانستان از سیستم بانکی جهانی قطع شده‌است.

هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد. روسیه هم از این قاعده مستثنی نیست، اما مسکو در آستانه سقوط کابل میزبان رهبران این گروه بود و سفارت روسیه یکی از معدود سفارتخانه‌هایی است که هنوز در پایتخت افغانستان فعالیت می‌کند.

این مطالب را هم ببینید:

عزیزی گفت این قرارداد شامل واردات سالانه ۱ میلیون تن بنزین، ۱ میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن ال‌پی جی و ۲ میلیون تن گندم است.

وزارت انرژی و کشاورزی روسیه هیچ اظهارنظری در این‌مورد نکرده‌است.

عزیزی گفت این قرارداد برای مدت نامشخصی ادامه دارد و پس‌از آن در صورت رضایت دوطرف، در مورد امضای یک قرارداد طولانی‌مدت‌تر تصمیم‌گیری خواهد شد. وی هیچ اطلاعاتی در مورد قیمت و شیوه‌های پرداخت نداد اما گفت روسیه توافق کرده برای کالاهایی که از طریق جاده‌ای و ریلی به افغانستان می‌رسند تخفیف در نظر بگیرد.

این قرارداد پس‌از حضور چند هفته‌ای یک تیم فنی از افغانستان در مسکو و مذاکرات فراوان به امضا رسید

از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، اقتصاد این کشور به‌خاطر قطع کمک‌های بین‌المللی و تحریم‌هایی که ارتباط آن با سیستم مالی جهانی را قطع کرده وارد بحران شده‌است.

عزیزی گفت اطلاعات بین‌المللی نشان می‌دهد بیشتر مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و وزارت‌خانه او تلاش می‌کند از طریق معاملات بین‌المللی از تجارت و اقتصاد کشور حمایت کند.

وی گفت افغانستان از ایران و ترکمنستان هم نفت و گاز وارد می‌کند و روابط تجاری مستحکمی با پاکستان دارد اما باید شرکای تجاری خود را افزایش دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.