اظهارات جدید وکیل خانواده مهسا امینی: به پرونده دسترسی نداریم

وکلای اولیای دم مهسا امینی در لایحه خود خطاب به بازپرس ویژه قتل دادسرای جنایی تهران ضمن اعتراض به گزارش کمیسیون پزشکی قانونی اعلام کرده‌اند در این گزارش علت مرگ مهسا صریحا روشن نشده است.

به گزارش تازه‌نیوز، اعتماد نوشت: وکلا درخواست کرده‌اند پرونده مهسا امینی جهت بررسی مجدد علت مرگ به هیاتی دیگر از پزشکان قانونی ارجاع و با دعوت ۵ نفر از ۱۰ نفر پزشک متخصص جراحی مغز و اعصاب و نورولوژی و یک پزشک قلب و عروق و یک روانپزشک معرفی‌شده توسط اولیای دم به انتخاب بازپرسی موضوع رسیدگی شود.

به گفته صالح نیکبخت وکیل خانواده مهسا امینی درخواست حضور پزشکان متخصص مغز و اعصاب و نورولوژی و قلب و روانپزشک معتمد خانواده از طرف اولیای دم از آن جهت است که آنان و وکلا فاقد اطلاعات پزشکی تخصصی هستند و حضور پزشکان معرفی‌شده به عنوان مستشاران و امین والدین در جلسه پزشکی قانونی می‌تواند موجب جلب اطمینان اولیای دم از دقت و شفافیت رسیدگی به علت مرگ مهسا شود.

علت معرفی این پزشکان غیر از دانش و تخصص آنان که در سطح ملی و بین‌المللی شناخته شده‌اند، عدم فعالیت کنونی آنان در مراجع پزشکی دولتی و خصوصی و سابقه مستمر تدریس و آموزش رشته مغز و اعصاب و جراحی در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و مراکز استان‌های بزرگ، چون تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز و کرمانشاه است. دعوت از این پزشکان موجب اعتبار و اتقان بیشتر نظریه پزشکی قانونی و اعتمادسازی در جامعه و تسکین درد و رنج پدر و مادر مهسا از مرگ دلخراش فرزندشان خواهد بود.

نیکبخت‌بخت ضمن بیان دلایل اعتراض وکلای اولیای دم مهسا نسبت به نظریه پزشکی قانونی اعلام کرد: گزارش کمیسیون پزشکی قانونی بر اساس تحقیقات مراجع قضایی، پرونده بالینی مهسا در بیمارستان کسری، گزارش اورژانس ۱۱۵ و نیز گزارش پرستار وظیفه اورژانس حاضر در محل پلیس امنیت اخلاقی تنظیم شده است. در حالی که به‌رغم گذشت بیش از سه هفته از اعلام وکالت ما و چندین بار مراجعه من و همکارم به بازپرسی، هنوز به اصل پرونده مرگ مهسا و روند تحقیقات انجام شده به‌منظور روشن شدن ابعاد ماجرا از جمله چگونگی دستگیری مهسا در پارک طالقانی و هدایت او به داخل ون گشت ارشاد از ساعت ۵/۶ عصر روز سه‌شنبه ۲۲ شهریورماه سال جاری تا هنگام فوت، دسترسی پیدا نکرده‌ایم و نمی‌دانیم کدام تحقیق قضایی، مستند گزارش پزشکی قانونی قرار گرفته است؛ لذا مصرانه خواهان دسترسی به اصل پرونده و تحقیقات انجام‌شده هستیم.

این مطالب را هم ببینید:

وکلای اولیای دم مهسا بار دیگر بر تعهد خود نسبت به محرمانه ماندن روند تحقیقات تاکید کرده و می‌گویند آنان فقط از طریق رسانه‌ها و چند برگ کپی در بدل پرونده در جریان امر قرار گرفته‌اند و بدون روشن شدن روند تحقیقات و نقش فرد یا افراد دستگیر‌کننده مهسا و نحوه هدایت و انتقال او به مرکز پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا امکان دفاع از حقوق اولیای دم وجود ندارد و این وضعیت ابهامات چگونگی مرگ را برطرف نکرده و بر پیچیده شدن امر می‌افزاید. وکلا می‌گویند در گزارش کمیسیون پزشکی قانونی به عنوان نظریه کارشناسی به تحقیقات مراجع قضایی استناد شده است.

اصل بر این است که این تحقیقات به‌طور کامل در اختیار اولیای دم و وکلای آنان قرار گیرد. بدون دسترسی به اصل پرونده و تحقیقات صورت گرفته نمی‌توانیم به‌طور کامل دلایل متعدد اعتراض را بیان کنیم.

نیکبخت‌بخت در ادامه افزود: وکلا در لایحه خود اجمالا علت اصلی اعتراض و رد گزارش را به این شرح اعلام کرده‌اند. بخش عمده گزارش کمیسیون پزشکی قانونی، انعکاس سوابق بیماری تیرویید مهسا و عمل جراحی او در بیمارستان میلاد تهران است. پدر مهسا در جلسه کمیسیون روز ۹ مهرماه به‌طور کامل به سوالات پزشک متخصص تیرویید حاضر در جلسه و مقام قضایی پاسخ داد و اعلام کرد مهسا از زمان ابتلا به تیرویید و نیز بعد از عمل جراحی مغز توسط آقای دکتر شیروانی، تحت نظر پزشکان متخصص غدد (آقایان دکتر سیامک شیوا متخصص غدد اطفال و دکتر امیر بهرامی متخصص غدد بزرگسالان) در تبریز بوده و این پزشکان دارو‌های وی را به‌طور دقیق تعیین و مهسا هم مصرف می‌کرد.

مطابق آخرین تجویز؛ وی هر روز نصف قرص هیدروکورتیزون و نصف قرص لووتیروکسین مصرف می‌کرده و گاهی شبانه اسپری دسموپرسین را نیز مصرف می‌کرد. در آخرین پاسخ آزمایش که به بازپرسی تقدیم شده و مربوط به یک‌ماه قبل از وقوع حادثه (۲۲/۰۵/۱۴۰۱) است مشخص شد همه غدد او (از جمله تیرویید و آدرنال) به درستی کار می‌کرده و پزشک متخصص نیز بر اساس آخرین آزمایش، هیچ‌گونه تغییری در روند درمان و مصرف دارو‌های تجویز شده نداده و از او خواست یک‌سال دیگر برای انجام آزمایش جدید مراجعه کند.

بنابر این نظریه کمیسیون که اعلام کرده است به دلیل در دسترس نبودن نتایج آزمایش‌های مربوطه و سوابق مراجعه به پزشکان متخصص قضاوت در مورد کفایت درمان‌های دارویی مقدور نیست به علت عدم اطلاع آنان از روند درمان غدد مهسا صحیح نیست زیرا روند درمان مهسا مستمرا تحت نظر پزشک متخصص غدد قرار داشته و عملا زمینه ایجاد اختلال در عملکرد محور تالاموس- هیپوفیز و غدد تحت فرمان (تیرویید و آدرنال) به دنبال عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیوما وجود نداشته است.

به همین جهت بند الف گزارش کمیسیون پزشکی قانونی دایر بر اینکه نظریه کمیسیون «. در دسترس نبودن نتایج آزمایش‌های مربوطه و سوابق مراجعه به پزشکان متخصص، قضاوت در مورد کفایت‌های درمان‌های او مقدور نیست»، به علت عدم اطلاع پزشکان محترم عضو کمیسیون و اشخاص خارج از کمیسیون از روند درمان بیماری غدد آدرنال و تیرویید مهسا نمی‌تواند مقرون به صحت باشد. بررسی مجدد علت مرگ در کمیسیونی دیگر با حضور پزشکان اعلام‌شده به شرح فوق ابهامات موضوع را برطرف می‌کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.