- نخستوزیر عراق شرایط را به نفع آمریکا و به ضرر ایران تغییر داد؟
- سرعت در کشتن عوامل ارشد دولت اسلامی در سوریه/ چرخش ناگهانی عراق به سمت آمریکا پشت درهای بسته
- نقش ایران در قطعی گاز عراق چه بود؟
در حالی مسئولان دولتی از افزایش 2.5 برابری جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران خبر میدهند که چین بهعنوان اصلیترین شریک تجاری کشور سرمایهگذاری خود در ایران را کاهش داده و بیشتر به دنبال سرمایهگذاری در کشورهای همچون عراق و افغانستان رفته است.

به گزارش تازهنیوز، روز یکشنبه علی فکری، رئیسکل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، در نشست خبری آماری ارائه داد که بر اساس آن مشخص شد چین بهعنوان اولین شریک اقتصادی ایران، سرمایهگذاری بسیار ناچیزی در ایران طی دو سال گذشته انجام داده است.
به نقل از تجارتنیوز، اظهارات او حاکی از این است که چین در ایران غالباً سرمایهگذاری متوسط و کوچک انجام داده که البته بیشتر این سرمایهگذاریها به نحوی بود که تولیدات آن به خود چین صادر میشد.
طبق گفته فکری، چین از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در ۲۵ طرح به ارزش ۱۸۵ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده که ۲۱ طرح در بخش صنعت، دو طرح در بخش معدن، یک طرح در بخش خدمات و یک طرح نیز در بخش کشاورزی بوده است.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی نیز از چین بهعنوان «شریک بَد» یاد میکنند؛ چراکه این کشور پای خود را از بسیاری از پروژههای اقتصادی مهم ایران عقب کشید. بهعنوان مثال از چند سال قبل تاکنون قرار بود که چینیها چندین پروژه حمل و نقلی مانند اتوبان تهران – شمال یا راه آهن مشهد – گرگان را اجرا کنند اما هنوز محقق نشده است.
بررسیهای بیشتر نشان میدهد که پکن بعد از خروج آمریکا از برجام هیچ پروژه مشترکی را بهرغم انعقاد قرارداد 25 ساله با ایران آغاز نکرد. به طور کلی چین پس از به نتیجه نرسیدن احیای برجام به همسایگان ایران همچون عراق و افغانستان رجوع کرد و سرمایهگذاری بسیاری در این کشورها انجام داد.
این مطالب را هم ببینید: