- ورود غیر قانونی به ایران برای افغان ها جرم نیست/ شوک مهاجران افغان به اقتصاد و معیشت ایران
- تورم در کنترل بانک مرکزی است؛ ثبات اقتصاد ایران پس از تکانههای مختلف
- برنامه هفتم توسعه؛ فاجعهای که کشور را در برمیگیرد
یک اقتصاددان درباره رفع تحریمهای اخیر زیر مصوبه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد معتقد است: دلار هنور سلطه اصلی خود بر بازار را حفظ کرده و در بحث نفت و گندم و کالاهای اساسی تعیین کننده است و نمیتوان نفوذ آن را نادیده گرفت و هر چه که به رفع تحریمها در هر بخشی و امکان ورود ارز به کشور کمک کند حتما مفید خواهد بود، اما مساله جا به جایی ارز و پولهای کشور با کمترین هزینه همچنان دارای اهمیت است.

به گزارش تازهنیوز، روز پنجشنبه بود که دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بندهای ۳، ۴ و ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، شامل آزمایشهای موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریمهای مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشورها رسانده است.
بر اساس مفاد ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، این محدودیتها تا ۸ سال پس از اجرای برجام (۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) ادامه داشت که نهایتاً نیمه شب گذشته به وقت نیویورک و به صورت خودکار خاتمه یافت.
بیشتر بخوانید:
کما این که سوال مهم مطرح شده در همه سالهای اخیر شاید یکی این بوده است که چطور شورای امنیت سازمان ملل و وجودش و تحریم هایش را میپذیریم و یا برای رفع تحریمها تن به مذاکره و عادی سازی رابطه با جهان میدهیم، اما سازوکاری همچون گروه ویژه اقدام مالی را بر نمیتابیم؟ این از جمله تناقضهایی است که به نظر میرسد مخالفان پذیرش لوایح ۴ گانه حالا باید بیشتر از قبل به آن بیاندیشند و برایش پاسخی بیابند.
در همین حال آلبرت بغزیان، اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره رفع تحریمهای اخیر زیر مصوبه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به اقتصاد ۲۴ میگوید: «حقیقت این است که دلار هنور سلطه اصلی خود بر بازار را حفظ کرده و در بحث نفت و گندم و کالاهای اساسی تعیین کننده است و نمیتوان نفوذ آن را نادیده گرفت و هر چه که به رفع تحریمها در هر بخشی و امکان ورود ارز به کشور کمک کند حتما مفید خواهد بود، اما مساله جا به جایی ارز و پولهای کشور با کمترین هزینه هم چنان دارای اهمیت است.»