خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال در پیامی به نقل از منابع مطلع نوشت که آمریکا قرار است از قطعنامه تروئیکای اروپا درباره تعهدات پادمانی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست پیش روی شورای حکام آژانس حمایت کند.

آمریکا از قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپا در شورای حکام حمایت خواهد کرد

به گزارش ایسنا، «لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مطلع شده‌ام آمریکا در جلسه هفته بعد شورای حکام آژانس انرژی اتمی درباره عدم همکاری پادمانی ایران، از قطعنامه تهیه شده توسط تروئیکای اروپا (آلمان، انگلیس و فرانسه) حمایت خواهد کرد.

نورمن با استناد به منابع خبری خود گفت: شنیده‌ام این قطعنانه شامل برخی ادعاهای مهم درباره عدم پایبندی است. حمایت آمریکا تصویب یک قطعنامه را بسیار محتمل می‌سازد.

او افزود: مشخصا، یک قطعنامه مشترک آمریکا و تروئیکای اروپا در کار خواهد بود. این گزارش در حالی مطرح شده است که واشنگتن مذاکراتی غیرمستقیم را با میانجیگری عمان با ایران درباره برنامه هسته‌ای آن پیش می‌برد و در مدت اخیر تاکید کرده مسیر دیپلماتیک را برای حل وفصل مسائل در این زمینه ترجیح می‌دهد.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از تلاش تروئیکای اروپا برای تصویب قطعنامه‌ای تنبیهی علیه ایران در نشست هفته آتی شورای حکام است.

«کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه «ما هشدارهای جدی را به آژانس داده‌ایم؛ به ویژه به کشورهایی که در واقع بانی اقدامات سیاسی علیه ایران می‌شوند»، گفت: ما نمی‌توانیم بگوییم آژانس صرفا در حال ایفای نقش فنی است و اقدامات سیاسی ناشی از اقدامات کشورهاست؛ طبیعتاً گزارشات آژانس و مواضع مدیرکل آژانس، خوراک لازم را برای برخی کشورهای سوءاستفاده‌گر که فضای سیاسی را بر شورای حکام آژانس حاکم کنند، تهیه می‌کند.

معاون وزیر خارجه ایران به طرف‌های غربی هشدار داد و گفت: طبیعی است اگر اقدام خاصی در شورای حکام در هفته بعد انجام دهند، ایران قطعاً تصمیمات لازم را در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای خود و دسترسی‌های آژانس قطعاً انجام خواهد داد.

غریب‌آبادی یادآور شد: البته این‌گونه نبوده که ما در تمام این مدت که آژانس و برخی کشورها اقداماتی را علیه ایران اتخاذ کرده باشند، ما سکوت کرده باشیم؛ نه هر بار که آن‌ها قطعنامه‌ای صدر کردند و یا اقدام سیاسی انجام دادند، ایران برخی از همکاری‌های خود را با آژانس کاهش داد و در برخی از فعالیت‌های هسته‌ای خود بازنگری کرد و یا مثلاً سرعت یا حجم برخی فعالیت‌ها را افزایش داد.

او همچنین گفت: این موضوعی طبیعی است و حق کشور است که اگر برخورد سیاسی با ما داشته باشند، طبیعتاً نباید از ما انتظار داشته باشند ما همچنان مثل یک فرد آرام که نقش خوبی بازی می‌کند، ما این نقش را همیشه ایفا کنیم؛ ما رفتار و سیاست خود را متناسب با رفتار آن‌ها تنظیم خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب