رسانه آمریکایی در گزارشی تاکید کرد، حساب باز کردن روی تجزیه نژادی ایران نشان‌دهنده ارزیابی راهبردی اشتباه مشابه تجربه‌های نو محافظه‌کاران در عراق و سوریه است که نتایج معکوسی داشت و به جای ثبات به هرج و مرجی ویرانگر منجر شد و این مسیر همان توهمات سیاسی را باز تولید می‌کند.

رسانه آمریکایی: حساب باز کردن روی تجزیه ایران اشتباهی راهبردی است

به گزارش ایسنا، برخی گزارش‌های رسانه ای حاکی از افزایش پیشنهادها از سوی پژوهشکده‌های آمریکایی و محافل پارلمانی اروپا برای تقسیم قومی ایران هستند، طرحی که بی‌ملاحظه و تهدید کننده ثبات منطقه توصیف می‌شود.

وبگاه آمریکایی «Responsible Statecraft» گزارش داد پژوهشکده‌های وابسته به نومحافظه‌کاران و در راس آن‌ها لابی صهیونیستی «دفاع از دموکراسی‌ها» (FDD) آشکارا بر اساس آنچه آن را نقطه ضعف در ترکیب جمیعیتی ایران می‌دانند، گزینه تقسیم ایران را تبلیغ می‌کنند.

این سایت به نقل از تحلیلگر (FDD) اعلام کرد: ترکیب نژادی ایران نقطه ضعفی است که می‌توان از آن برای تضعیف این کشور استفاده کرد.

در مقاله‌ای که روزنامه عبری «جروزالم‌پست» نیز منتشر شده، از ترامپ خواسته شده گزینه تجزیه ایران را در پیش بگیرد.

این سایت آمریکایی در ادامه نوشت که در پارلمان اروپا جلسه‌ای با عنوان آینده ایران برگزار شد که در آن چند چهره جدایی‌طلب از ایران حضور داشتند و این نشان می‌دهد که پارلمان اروپا به تریبون گروهک‌های تروریستی، افراطی و تبعید شده از جمله «سلطنت‌طلبان، سازمان مجاهدین خلق و جدایی‌طلبان نژادی» تبدیل شده است.

سایت یاد شده در ادامه تاکید کرد: در رویکرد سیاسی واشنگتن و بروکسل، واقعیت ملی و ریشه‌دار ایران نادیده گرفته شده و به این مساله توجه نشده که ایران میهن بیش از ۹۰ میلیون انسانی است که هویت ملی عمیق و تاریخی دارند و چالش‌های خارجی که از چند دهه قبل وجود داشته از تحریم‌های اقتصادی گرفته تا فشارهای نظامی، این هویت و همبستگی داخلی را تقویت کرده است.

در همین رابطه «شروین ملک‌زاده» محقق ایرانی-آمریکایی در روزنامه لس‌آنجلس تایمز نوشت: اتفاق‌نظر جدی میان پژوهشگران وجود دارد که سیاست در ایران با این سرخط آغاز می‌شود که ایران ملتی دارای تاریخی پیوسته و ناگسستنی است ملتی که در گذشته‌های دور در افق پدیدار شده است.

در گزارش سایت آمریکایی یاد شده آمده است: حساب باز کردن روی تجزیه نژادی ایران نشان‌دهنده ارزیابی راهبردی اشتباه مشابه تجربه‌های نومحافظه‌کاران در عراق و سوریه است که نتایج معکوسی داشت و به جای ثبات به هرج و مرجی ویرانگر منجر شد و این مسیر همان توهمات سیاسی را باز تولید می‌کند.

این سایت در پایان گزارش خود تاکید کرد: شخصیت‌های عالی رتبه ایران همانند آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور این کشور اصالتا آذربایجانی هستند و این میزان ادغام اقلیت‌ها در بافت ملی ایران را نشان داده و ادعاهای غرب درباره ضعف ساختار اداخلی ایران را رد می‌کند.

Your Comment

You are replying to: .
captcha

آخرین مطالب