به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی گزارش داده که اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه به چین فشار خواهد آورد تا از نفوذ خود به عنوان اصلیترین مشتری نفت ایران استفاده کند تا به تهران برای انجام دادن توافقی درباره برنامه هستهای خود فشار بیاورد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: اتحادیه اروپا در پی حملات اسرائیل به ایران به دنبال توافقی است که تهران با اعمال محدودیتهای دائمی بر برنامه هستهای خود در ازای لغو تحریمهای بینالمللی علیه آن موافقت کند.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین قرار است امروز در بروکسل با «کایا کالاس» مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و «آنتونیو کاستا» رئیس شورای اروپا دیدار کند.
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت که بخشی از گفتوگوهای کالاس و وانگ درباره وضعیت غرب آسیا خواهد بود. به گفته این مقام اروپایی، چین «ارتباط منحصربهفردی» با ایران دارد که باید از آن استفاده کند و از تهران بخواهد که به دنبال تولید تسلیحات اتمی نباشد و تنشها را کاهش دهد.
تاکید اتحادیه اروپا در میان حملات متجاوزانه اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران بر این که خواسته که ایران نباید سلاح اتمی تولید کند، در حالی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به عنوان دو کشور دارای تسلیحات اتمی با نقض قوانین بینالمللی و بدون ارائه شواهدی دال بر وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران، تاسیسات اتمی آن را بمباران کردهاند. اتحادیه اروپا این حملات را نهتنها محکوم نکرده، بلکه آن را ناقض منشور سازمان ملل متحد و قوانین بینالمللی نمیداند.
رژیم صهیونیستی که هیچ گونه نظارتی بر برنامه هستهای آن انجام نمیشود و بدون عضویت در پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی(انپتی) نزدیک به ۳۰ سال است که مدعی نزدیک بودن ایران به تولید یک سلاح اتمی است. این در حالی است که مقامهای ایرانی بارها تاکید کردهاند تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد. افزون بر این، آژانس بینالمللی انرژی که تا کنون سختگیرانهترین مقررات نظارتی و راستیآزمایی خود را ذیل توافق پادمانی با ایران در تاسیسات اتمی آن به اجرا درآورده و در گزارشهای فنی متعدد خود این ادعا را اثبات یا تایید نکرده است.
در پی حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران که با نقض منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی در سحرگاه ۲۳ خرداد و در آستانه برگزاری دور ششم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن انجام شد، تهران اعلام کرد که مذاکره با هیچ طرفی تا زمان ادامه داشتن حملات امکانپذیر نیست.
دولت آمریکا که به اطلاع و حمایت کامل از این حمله اذعان کرده بود، فریبکارانه فرصتی ۲ هفتهای را برای فراهم کردن امکان گفتوگوهای دوباره مطرح کرد، اما با گذشت تنها چند روز، اقدام به بمباران سه تاسیسات اتمی ایران در اصفهان، نطنز و فردو کرد. این تاسیسات آسیب جدی دیدهاند، اما افزایش در سطح تشعشعات خارجی در آنها گزارش نشده است.
ایران طی عملیاتهای «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» به تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا پاسخ داد. درگیریهای نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی در ۳ تیر با اعلام آتشبس از سوی آمریکا و پذیرفتن این درخواست از سوی ایران برقرار شد.
ایران اعلام کرده دولت آمریکا در صورت تمایل به تداوم مذاکرات، باید موضع شفاف خود درباره منتفی بودن تداوم حملات متجاوزانه به ایران را اعلام کند. این در حالی است که به رغم موضعگیریهای رسانهای مقامهای کاخ سفید مبنی بر تداوم گفتوگوهای مستقیم و غیرمستقیم با ایران و تمایل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای مذاکره با ایران، او به انتشار پیامهای جنگطلانه و تهدیدآمیز علیه ایران ادامه میدهد.
رویترز همچنین نوشت: دیگر موضوعاتی که انتظار میرود در گفتوگوهای چین و اتحادیه اروپا مطرح شود، نارضایتی اتحادیه اروپا از روابط پکن با مسکو در طی جنگ اوکراین و نگرانی از عملیاتهای نظای چین در دریای چین جنوبی است.
کالاس طی اظهاراتی پیش از این دیدار گفت: در شرایط ناپایدار جهانی، پکن باید از قدرت فزاینده خود برای اجرای قوانین بینالمللی استفاده کند.
رسانه انگلیسی نوشته موضوعات تجاری در دستورکار گفتوگوهای امروز طرفین قرار ندارد، اگرچه اتحادیه اروپا مشتاق روابط اقتصادی متعادلتر با چین و خواستار صادرات آزاد مواد معدنی، از جمله کانیهای نادری است.
کاستا و «اورزولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا قرار است برای دیدار با «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین و «لی کیانگ» نخستوزیر این کشور از ۲۴ تا ۲۵ ژوئیه به پکن سفر کنند.
Your Comment