رحمان قهرمانپور تاکید کرد: بازگشت به فرآیند دیپلماتیک مشروط خواهد بود، چراکه ایران به‌ دنبال آن است که تجربه پیش از ۲۳ خرداد که منجر به حمله نظامی شد، تکرار نشود. خواسته ایران روشن است: امریکا باید متعهد شود که در جریان مذاکرات، هیچ‌گونه حمله‌ای علیه کشورمان صورت نگیرد و ترور مقامات ارشد و فرماندهان نظامی تکرار نشود.

شروط ایران برای بازگشت به میز مذاکرات با آمریکا چیست؟

روزنامه اعتماد با هدف ارزیابی متغیرهای تاثیرگذار بر آینده تنش‌ها میان تهران و واشنگتن با رحمان قهرمانپور، کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت‌وگو کرده است. 

بخش‌هایی از این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • بازگشت به دیپلماسی هم برای ایران و هم برای امریکا یک ضرورت است با این همه از منظر این کارشناس بین‌الملل حمله امریکا و اسراییل به ایران در میانه مذاکرات اعتماد نسبی و شکننده حاکم را ازمیان برده است و همین گزاره می‌تواند چرخه دیپلماسی و رویارویی را بار دیگر رقم بزند. 
  • پاسخ تهران برای بازگشت به میز مذاکرات مثبت است. نخست به این دلیل که هزینه بازگشت به مذاکره به‌مراتب کمتر از سایر گزینه‌هاست. 
  • هر چند ایران به‌ روشنی اعلام کرده که به هر اقدام نظامی اسراییل پاسخ خواهد داد و این واکنشی است که لازم است. اما در عین حال، به نظر می‌رسد که نه ایران و نه ایالات‌متحده به تشدید تنش‌ها و رویارویی نظامی تمایلی ندارند؛ رویارویی‌ که ممکن است از کنترل خارج شده و هزینه‌های سنگینی را بر هر دو طرف تحمیل کند. 
  • دیپلماسی در این شرایط، یک انتخاب نیست؛ بلکه اجبار است. اجبار نه فقط به واسطه تحولات داخلی، بلکه تحولات بین‌المللی نیز بستر را برای توسل به چنین گزینه‌ای هموار کرده است. 
  •  بازگشت به فرآیند دیپلماتیک مشروط خواهد بود، چراکه ایران به‌ دنبال آن است که تجربه پیش از ۲۳ خرداد که منجر به حمله نظامی شد، تکرار نشود. خواسته ایران روشن است: امریکا باید متعهد شود که در جریان مذاکرات، هیچ‌گونه حمله‌ای علیه کشورمان صورت نگیرد و ترور مقامات ارشد و فرماندهان نظامی تکرار نشود.

Your Comment

You are replying to: .
captcha

آخرین مطالب