رئیس‌جمهور آلمان در گفت‌وگویی همتای آمریکایی خود را با خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای مقصر تشدید تنش‌های هسته‌ای با ایران دانسته و بر ضرورت ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن برای حل‌وفصل این بحران تاکید کرد.

آلمان تاکید کرد؛ ازسرگیری مذاکرات تهران-واشنگتن ضروری است

به گزارش ایسنا، «فرانک‌والتر اشتاین‌مایر» رئیس‌جمهور آلمان، در گفت‌وگویی بیان کرد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای (برجام) در دولت اول خود در سال ۲۰۱۸، در افزایش تنش‌های هسته‌ای با ایران نقش دارد.

خبرگزاری دویچه وله گزارش داد که اشتاین‌مایر که در زمان مذاکرات هسته‌ای با ایران وزیر خارجه آلمان بود،‌ در گفت‌وگویی با شبکه «زد.د.اف» آلمان با اشاره به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و بدون در نظر گرفتن برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت: در آن‌ زمان، ایران فاصله زیادی با قابلیت‌های خطرناک امروزی داشت و خروج ترامپ از برجام راه را برای افزایش جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران هموار کرد.

رئیس‌جمهور آلمان درباره حملات متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران هشدار داده که چنین عملیاتی را نمی‌توان هر چند سال یک‌بار تکرار کرد، بلکه «ضروری است که طرفین وارد گفت‌وگوهای سیاسی شوند.»

رئیس‌جمهور آلمان از آمادگی تهران و واشنگتن برای ازسرگیری مذاکرات استقبال کرده و آن را «روزنه‌ای مهم» برای مهار بحران دانسته است.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ با ادعای ناقص بودن توافق هسته‌ای و وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، از این توافق خارج شد و ضمن بازگرداندن تحریم‌های پیشین آمریکا علیه ایران، تا آخرین روزهای دولت اول خود تحریم‌های متعددی علیه ایران اعمال کرد.

ترامپ که مدعی بود به دنبال مذاکره با ایران برای دستیابی به «توافقی قوی‌تر» است، با به کار بستن سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران، هرگز وارد روند دیپلماتیک با ایران نشد. ایران تحت برجام توافق کرده بود که در ازای کاهش تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

ایران یک سال و نیم پس از تحمل تحریم‌های آمریکا و بدعهدی شرکای اروپایی در عمل به تعهداتشان در کاهش تاثیر این تحریم‌ها و عادی‌سازی روابط تجاری، اعلام کرد که طبق بند ۳۶ برجام با استفاده از حق خود در به کارگیری تدابیر جبرانی، در چند گام تعیین‌شده از تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

ایران در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا برای احیای توافق هسته‌ای، در سال ۲۰۲۱ وارد مذاکرات وین شد اما این مذاکرات به‌رغم برخی پیشرفت‌های فنی بی‌نتیجه ماند.

رژیم صهیونیستی که نزدیک به سه دهه است مدعی وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران است، ترامپ را در دولت دومش به سمت اقدام نظامی علیه ایران سوق داد، آن هم در حالی‌ که مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد.

در حالی که از برنامه هسته‌ای رژیم صهیونیستی هیچ گونه بازرسی به عمل نمی‌آید و زرادخانه اتمی آن با توجه به سیاست‌های اشغالگرانه این رژیم و عضو نبودن آن در پیمان منع گسترس تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند، نتانیاهو با تکرار وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران و تهدیدآمیز بودن برنامه موشکی ایران برای منطقه و فراتر از آن، در سحرگاه ۲۳ خرداد حملات متجاوزانه به ایران را آغاز کرد.

طی این حملات، تاسیسات هسته‌ای، مراکز نظامی، زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله مراکز درمانی و محله‌های مسکونی هدف قرار گرفت که منجر به شهادت شماری از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان غیرنظامی شد.

آمریکا نیز  دوم تیرماه با مداخله مستقیم در این درگیری سه تاسیسات هسته‌ای ایران در فردو، اصفهان و نطنز را با بمب‌های سنگین از جمله نوع سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب زیادی دیده‌اند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن‌ها گزارش نشده است.

این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های ایران رخ داد.

رئیس‌جمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره می‌کرد، در حالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.

ایران هم طی عملیات «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» به این حملات متجاوزانه پاسخ داد. در نهایت، حملات متجاوزانه به ایران با پیشنهاد آتش‌بس از سوی آمریکا در سوم تیرماه متوقف شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب