به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) در واکنش به توافق آمریکا و اتحادیه اروپا در زمینه تعرفههای تجاری گفت که این توافق به صنعتیزدایی اروپا منجر خواهد شد و منابع انرژی آمریکایی به اندازه چشمگیری گرانتر از منابع روسیه خواهد شد.
این توافق پس از دیدار روز یکشنبه میان ترامپ و «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا حاصل شد؛ دیداری که در یکی از زمینهای گلف ترامپ در اسکاتلند برگزار شد و تنها چند روز پیش از موعد اجرای تعرفههای تنبیهی وارداتی از سوی آمریکا علیه اروپا صورت گرفت.
طبق گزارش خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس»، ترامپ در این رابطه گفت: مذاکره بسیار جالبی بود. فکر میکنم این توافق برای هر ۲ طرف فوقالعاده خواهد بود.
این مذاکرات، که به تعبیر تحلیلگران «سرنوشتساز» بود، با هدف جلوگیری از اعمال مجازاتهای تجاری و تهدیدهای متقابل اتحادیه اروپا انجام شد؛ مجازاتی که میتوانست تبعات اقتصادی گستردهای برای بازارهای جهانی به همراه داشته باشد. ترامپ و فون درلاین پس از گفتوگوهای خصوصی اعلام کردند که به توافقی «جامع و چندوجهی» دست یافتهاند.
پیش از آغاز نشست، رئیسجمهور آمریکا گفته بود: ما سالهاست در تجارت با اروپا شرایط ناعادلانهای را تجربه میکنیم. مسئله اصلی برای ما، انصاف در تجارت است.
خبرگزاری ریانووستی گزارش داد که لاوروف امروز در یک سخنرانی گفت: مشخص است که منابع انرژی آمریکا به طور قابل توجهی گرانتر از منابع روسیه خواهد شد. واضح است که چنین رویکردی منجر به صنعتیزدایی بیشتر اروپا به منظور سرازیر شدن سرمایهها از اروپا به آمریکا خواهد شد.
او افزود: بنابراین، این ضربه بسیار محکمی اول از همه به قیمت انرژی، به جریان سرمایه، به صنعت و کشاورزی اروپا خواهد شد.
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهورآمریکا «سیاستمداری عملگراست و به دنبال هیچ جنگی نیست.»
او بیان کرد: رئیسجمهور ترامپ فردی عملگراست، او هیچ جنگی نمیخواهد و برخلاف جو بایدن (رئیسجمهور پیشین آمریکا) و طبقه ممتاز اروپا از گفتوگو استقبال میکند.
اظهارات لاوروف در حالی مطرح میشود که ترامپ در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران چراغ سبز نشان داده و اعلام کرد که کاملا از آن حمایت میکند. او همچنین در میانه این تجاوزگری، تاسیسات اتمی ایران در اصفهان، فردو و نطنز را با جنگندههای «بی-۲» و بمبهای سنگرشکن هدف قرار داد.
ایران هم در عملیاتهای «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» با حمله به اهداف معینی در اراضی اشغالی و پایگاه هوایی «العدید» آمریکا در قطر به این تجاوزگری پاسخ داد.
دولت ترامپ همچنین از ابتدای دولت دوم خود اقدام موثری در جلوگیری از نسلکشی رژیم صهیونیستی و پایان دادن به جنگ غزه انجام نداده و دولت او همچنان به حمایت تمامعیار از رژیم صهیونیستی اذعان دارد.
مذاکرات دولت ترامپ با روسیه و اوکراین برای صلح در جنگ میان طرفین نیز به نتیجه مشخصی نرسیده است، اگرچه حلوفصل چند روزه جنگ اوکراین یکی از شعارهای انتخاباتی ترامپ برای دولت دوم او بود.
نظر شما