یک فعال سیاسی نوشته «زاکانی اگر خیلی هنر دارد همین شهرداری را که در چندسال اخیر به سازمانی فشل تبدیل کرده اصلاح کند تا لقب ‎بی‌عرضه‌ترین شهردارتهران به نامش سند نخورد.»

زاکانی؛ بی‌عرضه‌ترین شهردار تهران به دنبال کاهش قیمت کالاهای اساسی!

روزنامه همشهری در شماره امروز خود علیرضا زاکانی را عکس یک کرده و نوشته: «اگر معیشت مردم به شهرداری سپرده شود، می‌توانیم ۳۰ درصد از قیمت کالاهای اساسی را کاهش دهیم.».

اما این وعده تازه، نه تنها یادآور شعارهای انتخاباتی او در مناظره‌های ریاست‌جمهوری است، بلکه بار دیگر این پرسش را زنده می‌کند که شهردار تهران با کدام کارنامه، چنین ادعایی دارد؟

به نقل از رویداد۲۴، محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا با همین نگاه نوشت: «آقای ‎زاکانی که سر نخواستنش به‌عنوان شهردارتهران دعواست، در عبارتی خنده‌اور گفته معیشت‌مردم‌تهران و مدیریت اب پایتخت را به من بسپارید! او اگر خیلی هنر دارد همین شهرداری را که در چندسال اخیر به سازمانی فشل تبدیل کرده اصلاح کند تا لقب ‎بی‌عرضه‌ترین شهردارتهران به نامش سند نخورد.»

زاکانی در مقام مناظره‌گر باقی مانده

زاکانی در این سال‌ها بیشتر از آنکه در قامت مدیر پایتخت ظاهر شود، در نقش مناظره‌گر سیاسی و رقیب دولت بوده است. اکنون هم در شرایطی از «مدیریت معیشت» سخن می‌گوید که شهرداری زیر نظر او با انباشتی از پروژه‌های نیمه‌تمام، بحران حمل‌ونقل عمومی، بدهی‌های سنگین و نارضایتی شهروندان مواجه است. زاکانی در نشست اخیر با وزیر جهاد کشاورزی گفته است: «معیشت مردم را به ما بسپارید، ما۳۰ درصد قیمت‌ها را با حذف واسطه‌ها کاهش می‌دهیم.»

این در حالی است که شهرداری تهران در همین ساختار موجود، هنوز نتوانسته قیمت و کیفیت در میادین میوه و تره‌بار را کنترل کند. در ماه‌های اخیرگزارش‌های متعددی از اختلاف قیمت، کمبود کالا و نبود نظارت کافی در این بازارهامنتشر شده است. از سوی دیگر، هزینه‌های خدمات شهری، عوارض ساخت‌وساز و بهای بلیت مترو و اتوبوس در دوره مدیریت زاکانی افزایش یافته است؛ موضوعی که پرسش ازتحقق «ارزانی ۳۰ درصدی» را جدی‌تر می‌کند.

شهرداریِ پرحاشیه، شورای ناراضی

در هفته‌های گذشته اختلاف زاکانی با اعضای شورای شهر تهران به اوج رسیده است. برخی اعضا صراحتاً از «بی‌نظمی مدیریتی» و «بی‌توجهی به شورا» سخن گفته‌اند. نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر و فرزند سردار سلیمانی حتی خواستار استفعای زاکانی شد. بسیاری از اعضای شورا معتقدند که اگر زاکانی به جای تهران، در فکر سیاست‌ورزی است، بهتر است میدان را به مدیران شهری بسپارد.

تهران امروز با بحران آلودگی، ترافیک، توقف طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل، ناتمام‌ماندن پروژه‌های مسکن و کمبود بودجه عمرانی دست به گریبان است. در چنین وضعیتی، وعده دخالت شهرداری در اقتصاد ملی بیشتر بی‌پروایی سیاسی است تا برنامه مدیریتی.

تهران مدیر می‌خواهد، نه مناظره‌گر

به گفته کارشناسان شهری، شهرداری تهران اگر بتواند فقط ترافیک، پسماند و حمل‌ونقل عمومی را به وضعیت پایدار برساند، بزرگ‌ترین خدمت ممکن را کرده است. این طور که معلوم است زاکانی بعد از سال‌ها بهشت نشینی، همچنان در فضای مناظره‌های انتخاباتی مانده است؛ از شعار «تهران هوشمند» تا وعده «تهران بدون فساد»، هیچ‌کدام به سرانجام نرسیده‌اند. در مقابل، او با لحن رقیب‌گونه از دولت انتقاد می‌کند و از خود چهره‌ای می‌سازد که گویا برای مرحله بعدی رقابت سیاسی آماده می‌شود.

شهردار تهران حالا در حالی از «ارزان‌سازی ۳۰ درصدی معیشت مردم» سخن می‌گوید که در عمل، شهر زیر بار گرانی خدمات، بدهی انباشته و ناکارآمدی مدیریتی خم شده است. اگر زاکانی می‌خواهد نسخه اقتصادی برای کشور بپیچد، شاید لازم است ابتدا نسخه‌ای برای خود شهرداری بنویسد؛ شهری که در آن نه خبری از نظم است، نه امید به اصلاح.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب