۲۱ آذر ۱۴۰۴، ۲۰:۲۸
۰
۰

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی درباره اخبار منتشر شده در خصوص پدیده «ال‌نینو» گفت: این تصور که ال‌نینو یا هر فاز دیگری از نوسان جنوبی می‌تواند به ایران وارد شود برداشت اشتباه و غیرعلمی است. این پدیده در همان محدوده جغرافیاییِ شکل‌گیری خود باقی می‌ماند، هرچند آثار آن ممکن است بر برخی مناطق جهان محسوس باشد.

وقوع پدیده «ال‌نینو» چقدر جدی است؟

صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با رد ادعاهای مطرح‌شده درباره وقوع پدیده «ال‌نینو» در ایران طی ماه‌های آینده، تأکید کرد: ال‌نینو پدیده‌ای است که در پهنه اقیانوس آرام و بر روی خط استوا شکل می‌گیرد و ماهیت آن کاملاً وابسته به شرایط دمایی همان منطقه است. این پدیده سه فاز ال‌نینو، لانینا و خنثی دارد و اساساً جابه‌جا نمی‌شود که بتوان گفت از جایی می‌آید یا به جایی می‌رسد.

او افزود: این تصور که ال‌نینو یا هر فاز دیگری از نوسان جنوبی می‌تواند به ایران وارد شود برداشت اشتباه و غیرعلمی است. این پدیده در همان محدوده جغرافیاییِ شکل‌گیری خود باقی می‌ماند، هرچند آثار آن ممکن است بر برخی مناطق جهان محسوس باشد.

ضیائیان درباره میزان تأثیر این پدیده بر کشور توضیح داد: تأثیرات ال‌نینو بیشتر بر قاره آمریکا، بخش‌هایی از شمال استرالیا و شرق آسیاست. در منطقه ما این اثر چندان چشمگیر نیست و همبستگی آن با بارش‌های پاییز و زمستان حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد است. برای نمونه، اکنون در فاز لانینا قرار داریم، اما بارش‌های قابل توجهی در کشور رخ داده است؛ در سال‌هایی نیز بوده که ال‌نینو غالب بوده اما بارش چندانی مشاهده نشده است.

به گفته وی، پیش‌بینی‌های علمی نشان می‌دهد در ماه‌های آینده احتمالاً شرایط در «فاز خنثی» قرار خواهد گرفت؛ احتمال ورود به فاز ال‌نینو در بهار و زمستان آینده نیز پایین ارزیابی می‌شود. ضیائیان تأکید کرد: اخباری که درباره وقوع قطعی ال‌نینو و تأثیر مستقیم آن بر ایران منتشر شده، کاملاً غلط، غیرعلمی و محصول شبکه‌های زرد مجازی است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی در ادامه به وضعیت بارش‌ها در روزهای آینده اشاره کرد و گفت: امروز انتظار بارش‌های مناسبی در استان‌های فارس، بوشهر، یزد، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و مازندران داریم. هم‌اکنون نیز در بخش‌هایی از کشور بارش در حال وقوع است.

وی با بیان اینکه روز شنبه بارش‌ها در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، جنوب فارس و هرمزگان ادامه خواهد داشت، افزود: سامانه جدیدی نیز از غرب وارد کشور می‌شود که در استان‌های کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، شمال خوزستان و ارتفاعات چهارمحال‌وبختیاری بارش به همراه خواهد داشت. این سامانه با هوای سرد همراه است و همین موضوع موجب می‌شود بارش‌ها در برخی مناطق به شکل برف ظاهر شود.

ضیائیان درباره وضعیت یکشنبه نیز گفت: بارش‌ها در استان‌های مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، جنوب کرمان، سیستان‌وبلوچستان –به‌ویژه نیمه غربی–، هرمزگان و جنوب فارس ادامه خواهد داشت.

او در پاسخ به این پرسش که آیا چند روز بارش می‌تواند کم‌بارشی‌های ماه‌های گذشته را جبران کند، اظهار داشت: به هیچ‌وجه. کمبود بارش از پاییز امسال و حتی سال گذشته آن‌قدر جدی بوده که بارش‌های چندروز اخیر و پیشِ رو توان جبران آن را ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب

نیازمندی‌ها