سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش باران و وزش باد شدید موقتی در ۹ استان هشدار دارد و لزوم پرهیز از سفرهای غیر ضروری را توصیه کرد.

هشدار نارنجی هواشناسی؛ بارش شدید باران در ۹ استان قطعی است/ رگبار و رعد و برق در تهران

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی هشدار داد و اعلام کرد: فردا (۵ اسفند) بارش باران، در نواحی سردسیر بارش برف، وزش باد نسبتا شدید تا شدید موقتی و در مناطق کوهستانی همراه با کولاک برف و پدیده مه در جنوب اردبیل، کردستان، زنجان، شمال کرمانشاه و ارتفاعات استانهای تهران، البرز، گیلان، مازندران و قزوین پیش‌بینی می‌شود.

اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی محورهای مواصلاتی و احتمال انسداد گردنه‌های برف‌گیر و راه‌های روستایی به سبب بارش برف و ریزش و رانش کوه، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و احتمال اختلال در تامین حامل‌های انرژی از جمله برق و گاز از آثار این مخاطره جوی است.

سازمان هواشناسی در این شرایط نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، خودداری از فعالیت‌های طبیعت گردی، کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در محورهای مواصلاتی بین شهری و آمادگی شهرداری‌ها برای برف‌روبی معابر شهری در مناطق سردسیر توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار زردرنگ آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۲ تا ۲۶ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل سه‌شنبه و چهارشنبه (۵ و ۶ اسفند) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای مازندران و گلستان، در دریای خزر پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی دور از انتظار نیست.

منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی، فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی از توصیه‌های سازمان هواشناسی در این شرایط جوی است.

در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

رگبار و رعد و برق در برخی نقاط تهران

 برپایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، آسمان استان تهران طی پنج روز آینده، صاف تا نیمه‌ابری و گاهی همراه با وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

بنابر اعلام اداره‌کل هواشناسی استان تهران، در بعضی ساعات سه‌شنبه و چهارشنبه (۵ و ۶ اسفند) به‌ویژه سه‌شنبه شب تا صبح چهارشنبه با عبور سامانه بارشی در سطح استان به‌ویژه در نیمه شمالی، افزایش ابر و در بعضی ساعات وقوع بارش‌های رگباری، رعدوبرق و وزش باد شدید و در ارتفاعات بالادست، بارش برف و کولاک و در مناطق مستعد با احتمال بارش تگرگ مورد انتظار است همچنین طی این مدت، در نیمه جنوبی و غربی در بعضی ساعات وزش باد شدید و گاهی خیلی شدید و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

چهارشنبه کاهش محسوس دما و روز پنج‌شنه (۷ اسفند) افزایش نسبی دما مورد انتظار است.

 آسمان شهر تهران فردا (۵ اسفند) صاف و غبار صبحگاهی، از بعدازظهر افزایش ابر و افزایش باد با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۲۱ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۶ اسفند) کمی ابری تا نیمه‌ابری، همراه با وزش باد، گاهی وزش باد شدید و گردوخاک و در صبح بارش پراکنده با کمترین دمای ۷ و بیشترین دمای ۱۷ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

نیازمندی‌ها