آخرین خبر از استخدام دختر نماینده مجلس در وزارت نفت: وزیر دستور خود را لغو کرد!

چند روز پیش اسنادی منتشر شد که نشان می‌داد نفیسه سنگدوینی با وجود این‌که در آزمون استخدامی وزارت نفت رد شده بود، اما به دستور جواد اوجی وزیر نفت به استخدام این وزارتخانه در آمده است.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از فرارو، پس از انتشار خبر استخدام نفیسه سنگدوینی دختر رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان در وزارت نفت، حالا وزیر نفت دستور پیشین خود را لغو کرده است. براساس گزارش رسانه‌های اصولگرا، جواد اوجی وزیر نفت دستور لغو استخدام نفیسه سنگدوینی را صادر کرد.

چند روز پیش اسنادی منتشر شد که نشان می‌داد نفیسه سنگدوینی با وجود این‌که در آزمون استخدامی وزارت نفت رد شده بود، اما به دستور جواد اوجی وزیر نفت به استخدام این وزارت خارنه در آمده بود. این خبر بازتاب گسترده‌ای داشت و وزارت نفت و نماینده گرگان متهم به رانتخواری شدند.

خبرگزاری فارس امروز در گزارشی اعلام کرده جواد اوجی وزیر نفت دولت رئیسی از فرآیند استخدام نفیسه سنگدوینی و تعداد دیگری در وزارت نفت اطلاعی نداشته است. این خبرگزاری توپ را در زمین بیژن زنگنه وزیر پیشین نفت انداخته و مدعی شده این ماجرا «پاپوش مدیران زنگنه برای وزیر جدید نفت» بوده است.

۱ نظر
  1. منوچهر سدری

    روند فساد مالی و رانت‌ خواری در کشور همه روز رو به افزایش بوده و اگر توجهی جدی و فوری به آن نشود . به امری فراجناحی تبدیل میگردد .
    بنام خدا
    رانت امتیازی است که در اختیار عده‌ای یا گروهی قرار می‌گیرد تا از طریق آن بدون ملاک قرار گرفتن استحقاق ، کارآمدی و رقابت آزاد با دیگران کسب درآمد کنند. نزدیکی به مراکز قدرت، راه رانت‌خواری را هموار کرده و زمینه‌ساز فساد دولتمردان . نمایندگان مجلس و افراد ذی نفوذ در سایر نهاد ها انتخابی و انتصابی را فراهم نموده است .
    بعنوان نمونه با تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری ، بیش از یک دهه از تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی میگذرد .
    شاهد بودیم که اراده‌ و جسارت
    قابل توجهی برای خشکاندن فساد بکار گرفته نشده .
    نهادهایی مانند مجلس شورای اسلامی ، قوه قضائیه، نیروی انتظامی، سازمان بازرسی کل کشور که خود عهده‌دار مبارزه با فساد شده‌اند، که نمیتوانند خود را عاری این مسائل ببینند چه برسد به قوه مجریه عریض و طویل .
    به این ترتیب شعارهای مبارزه با فساد مالی و اداری بیشتر در مدار رقابت های جناح‌های قدرت می‌چرخد
    که این‌ قبیل حرکت ها اقدامی موثر برای کاهش فساد فراگیر مدیریتی در ایران نبوده و دردی از مردم دوا نخواهد کرد .
    برای مبارزه با مفاسد ، دو رویکرد وجود دارد که رویکرد اولی در ایران رایج است. رویکرد اول، نظارت متمرکز است که با تاسیس سازمان های حکومتی به جنگ با فساد میرود
    و رویکرد دوم هم نظارت غیرمتمرکز است که برای مبارزه با مفاسد، به جای ایجاد ساختار و سازمان جدید، از ظرفیت های مردم استفاده می شود.

    در رویکرد اول برای مبارزه با فساد باید بودجه و امکانات زیادی مصرف شود ولی در رویکرد دوم، از ظرفیت تک تک مردم و نهادهای مدنی و کارکنان پاک دست بازنشسته مطلع ، برای مبارزه با فساد استفاده می شود و این کار دیگر معطل و محتاج بودجه و امکانات دولتی و جلسات فرسایشی بدون انگیزه نیست .
    آمارهای بین المللی هم نشاندهنده کارآمدی رویکرد دوم در مبارزه با فساد است.
    به عنوان مثال، طبق اعلام نهاد های مربوطه ، گزارشات مردمی که تنها یکی از روش متعدد برای کشف فساد در جهان است، منجر به شناسایی ۴۳ درصد از فسادها در سراسر دنیا شده است. در واقع، تقریبا همه کشورها فهمیده اند مبارزه با فساد بدون مشارکت مردم، امکان ندارد و باید از ظرفیت مردم استفاده کرد.
    اما قضیه به این راحتی ها هم نیست زیرا مفسدین معمولا از ثروت، قدرت و نفوذ بالایی برخوردارند و هر شهروندی توان مقابله با این افراد را ندارد مگر اینکه در نظام قانون گذاری کشور به شکل صریح و رسمی از گزارشگران فساد حمایت شود یعنی باید سوت زنی را تحت حمایت قانون درآورد تا دیگر کسی جرات تعرض به سوت زن ها را نداشته باشد و این دقیقا همان اتفاقی است که در خیلی از کشورهای موفق در مبارزه با فساد اعم از کشورهای پیشرفته مانند آمریکا، انگلیس، کانادا، کره جنوبی و ژاپن و یا کشورهای توسعه نیافته مانند عربستان، افغانستان، موزامبیک و غنا رخ داده است.
    به امید بیداری مجلس و سایر قوا
    با شروع پاکسازی از درون خودو وضع قوانین شایسته با همکاری یکدیگر .
    نمونه این روش موفق ، صوت زنی از داخل وزارت نفت برای انجام استخدام رانتی دختر نماینده گرگان بود . با تشکر و دعای خیر
    منوچهر سدری : وزارت نفت

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.