رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان با بیان اینکه آمار کودکان مبتلا به امیکرون هم در بخش سرپایی و هم بستری رو به افزایش است، احتمال داد در هفتههای پیش رو با محدودیت تخت بستری مواجه شویم.
هشدار اومیکرونی: خطر کمبود جدی تختهای بیمارستانی برای کودکان!
به گزارش تازهنیوز، دکتر رضا شروین بدو با اشاره به اینکه سویه امیکرون با علائم مختلفی چون تب، التهاب دستگاه گوارش تحتانی و فوقانی مانند گلودرد و سرفه و احیانا خروسک و همچنین علائم گوارشی بروز میکند، گفت: البته الزاما همه این علائم با هم در یک کودک دیده نمیشود، یعنی در برخی کودکان علائم تنفسی بارز است و در برخی علائم گوارشی.
امیکرون در کودکان با بیماری زمینهای شدیدتر است
به نقل از بهداشتنیوز، بدو اضافه کرد: در حال حاضر علائم شایع در کودکانی که به بیمارستان مراجعه میکنند، در درجه اول تب، سپس گلودرد و سرفههای تک تک (خروسک) و در آخر علائم گوارشی است.
رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان خاطرنشان کرد: آمار کودکان مبتلا به امیکرون هم در بخش سرپایی و هم بستری رو به افزایش است و نسبت به قبل بیشتر شده، به همین دلیل بخش ویژه جداگانه آیسییو برای کودکان مبتلا به کووید۱۹ در نظر گرفتهایم اما خوشبختانه نسبت به پیکهای قبلی موارد شدید بیماری و مرگومیر کمتر بوده است. همچنین کودکانی که بیماری زمینهای دارند، کووید در آنها شدیدتر است و بیشتر بچههایی که به اکسیژن، حمایتهای تنفسی و دریافت مایعات وریدی نیاز دارند، بستری میشوند.
خطر بیشتر امیکرون برای کودکان واکسینهنشده!
وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از کودکان مانند سایر بیماریهای ویروسی، با دادن استامینوفن و مصرف مایعات کودک بهبودی پیدا میکنند و لزوما نیاز به بستری ندارند، اظهار داشت: فعلا شدت علائم امیکرون در کودکان شدیدتر نبوده و تعداد مرگومیر بسیار پایین است اما میزان شیوع بالاست و همین مسئله احتمال بیشتر شدن بیماران بدحال را مطرح میکند.
بدو عنوان کرد: ما در همه گروههای سنی کودکان از دوره نوزادی تا سنین بلوغ، مبتلا به کووید۱۹ و امیکرون داشتهایم. اما عمدتا کودکان در سنینی که واکسینه نمیشوند، بیشتر احتمال دارد که با علائمی چون تب و سایر علائم مراجعه کنند.
رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان گفت: فعلا ظرفیت تختهای ما برای بستری کودکان مبتلا به کووید تکمیل نشده اما چون بیمارستان مرکز طبی کودکان جزء بیمارستانهای مرجع کشوری است و کارهای مختلف دیگر هم باید انجام دهد و در حالت عادی ضریب اشغال تخت ما ۹۵ درصد است، بنابراین اگر تعداد بیماران کووید و بستری شدگان زیادتر شود باید یک سری فعالیتهای ضروری دیگر را محدود کنیم.
افزایش بیماران بستری در روزهای آتی و خطر کمبود تخت
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تا الان بیماری نداشتهایم که به دلیلی کووید به ما مراجعه کند و نتوانسته باشیم او را بستری کنیم، ادامه داد: متاسفانه در همه جای دنیا ابتلای پرسنل در بیمارستانهای کودکان بالاست، ما هم باید مراقبت باشیم که نیروی انسانی خود را از دست ندهیم.
شروین بدو تصریح کرد: همچنین احتمال دارد در هفتههای آتی با افزایش بیماران بستری و محدودیت تخت برای بستری مواجه شویم، بنابراین افراد واجد شرایط در جامعه باید واکسیناسیون خود را تکمیل کنند و کودکان ۹ سال به بالا که مشمول واکسیناسیون شدهاند، واکسن تزریق کنند.
رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان گفت: تاکنون وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران کمکهای زیادی به ما کرده اند و ما در حال تجهیز آیسییو هستیم که در صورت نیاز بتوانیم با ظرفیت بیشتری در خدمت کودکان باشیم. رعایت نکات بهداشتی باید بیش از قبل رعایت شوند و از سفرها و دورهمیها و مراجعات غیرضروری پرهیز شود تا بتوانیم بیماری را تا حدی کنترل کنیم.
بیشتر بخوانید: