پیش‌بینی بازار مسکن بعد از گرانی‌ها از زبان رئیس اتحادیه املاک

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد که تغییر قیمت‌های اخیر کالاهای اساسی تاثیری بر بازار مسکن نخواهد داشت.

به گزارش تازه نیوز و به نقل از ایسنا، مصطفی‌قلی خسروی در مورد بازار مسکن اظهار کرد: بازار مسکن از پارامترهایی مثل تورم عمومی، بازارهای موازی، میزان تولید مسکن، هزینه ساخت، تورم نهاده‌های ساختمانی و نرخ دستمزد تاثیر می‌گیرد و تغییرات اخیر قیمت کالاهای اساسی و خوراکی تاثیر چندانی بر این بازار ندارد.

وی افزود: اگر تغییر قیمت کالاهایی مثل روغن، لبنیات و ماکارونی تاثیر زیادی بر شاخص تورم ایجاد کند ممکن است تا حدود اندکی بر بازار مسکن اثر گذار باشد اما همانطور که گفتم رشد قیمت سنگین ایجاد نخواهد کرد.

خسروی با بیان این که مشاوران املاک نقشی در نوسانات قیمت مسکن ندارند گفت: طبیعی است که پایین آمدن قیمت خانه منجر به رونق شغل واسطه‌های بازار املاک می‌شود، بنابراین ما همواره طرفدار ارزان شدن مسکن هستیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به صحبتهای برخی نمایندگان مجلس مبنی بر نقش مشاوران املاک بر افزایش قیمت مسکن گفت: نمی‌دانم چه دلیلی دارد که برخی آقایان دائم بر یک تحلیل اشتباه اصرار می‌کنند و کم‌کاری خودشان را به گردن مشاور املاک می‌اندازند.   خسروی تاکید کرد: ما طبق قانون نظام صنفی، مجری قوانین هستیم. بارها گفته‌ایم که این قانون برای صنف املاک حداقل هفت ایراد دارد که باید اصلاح شود. قانون را اصلاح نمی‌کنند بعد هرجا کم می‌آورند از مشاوران املاک مایه می‌گذارند.

وی اظهار کرد: یکی از نمایندگان عضو کمیسیون عمران مجلس اخیراً بیان کرده  که هیات مدیره اتحادیه املاک که خودشان بنگاه‌دار هستند نمی‌توانند بنگاه‌داران را کنترل کنند. آخر مگر می‌شود از صنوف دیگر برای اتحادیه املاک استفاده کرد؟ طبق ماده ۷ قانون نظام صنفی، اتحادیه شخصیتی حقوقی است که از افراد یک یا چند صنف که دارای‌فعالیت یکسان یا مشابه‌اند، برای انجام دادن وظایف و مسؤولیت‌های مقرر در این قانون تشکیل می‌گردد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: تعجب می‌کنم فردی از قوه مقننه که وظیفه اصلی‌اش قانونگذاری است نسبت به قوانین مرتبط با کمیسیونی که در آن عضویت دارد بی‌اطلاع است.

خسروی همچنین درباره آخرین وضعیت بازار مسکن گفت: بحمدالله ثباتی که از حدود یک سال گذشته در بازار ایجاد شده همچنان وجود دارد و قیمت مسکن در اردیبهشت تغییر چندانی نداشت. تا حدودی نگران بازار اجاره هستیم. به مشاوران املاک توصیه می‌کنیم با نزدیک شدن به پیک جابجایی از چانه‌زنی با مالکان برای کاهش نرخ اجاره بها غافل نشوند.

وی بیان کرد: در شرایط فعلی که کشور درگیر جنگ اقتصادی با دشمنان قسم خورده نظام است، باید هرکس در هر شغلی تلاش کند تا اوضاع زندگی مردم بهتر شود. ما اعتقاد داریم باید هوای اقشار ضعیف را داشته باشیم. کاری که ما می‌توانیم بکنیم این است که به مالکان توصیه رعایت انصاف و رافت اسلامی را داشته باشند. البته دولت سقف افزایش اجاره بها را در شهر تهران ۲۵ درصد اعلام کرده که ما نیز در انعقاد قراردادها باید این مسئله را به موجران و مستاجران گوشزد کنیم. انعقاد قراردادهای بالاتر از سقف تعیین شده ممنوع است.

3 نظر
  1. سهراب

    چه خبرخوبی چه کنیم بااینهمه خبر خوب. مردک قیمت خانه وماشین را 10 برابرکردید تواین 2تا3سال چه رویی دارید

  2. صادق

    با افزایش قیمت مواد غذایی هم توان خرید و توان مستاجر پایین خواهد آمد و این امر باعث رکود سنگینتر در بازار مسکن خواهد شد و باید یاد آور شوم که تعداد خانه‌های موجود در کشور حدود سی و سه میلیون واحد و تعداد خانوارهای ایرانی حدود بیست و چهار میلیون خانوار است که تعداد خانه‌های موجود در کشور حدود نه میلیون واحد بیشتر از تعداد خانوارها می‌باشد که اگر تا ده سال دیگر حتی یک واحد خانه هم ساخته نشود باز همچنان تعداد خانه بیشتر از خانوارها خواهد بود

  3. علی

    از مراجع تقلید پرسیدم گفتم من به عنوان مالک قبول نمیکنم که با 25 درصد کرایه خونه را افزایش بدهم و چون یک ناعدالتی هست و دولت این حرف را زده و داره به حق مالکین که با این شرایط اقتصادی که خودش خرج داره خونه را به نرخی اجاره میدکه نمیتونه با هاش امرار معاش کنه.راضی نیستم
    گفتند که مستاجر باید صاحب خانه را راضی کنه و در غیر این این صورت حتی سکونت در این خونه مشکل داره و نماز عبادت باطل
    ندادن حکم تخلیه بعد از 3 سال ظلم اشکار به مالکین هست چون کرونا تموم شده

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.