به گزارش تازهنیوز، در پی توافق آتش بس میان ارمنستان و آذربایجان در ۲۰ آبان ۱۳۹۹ در مسکو و انتقالی بخشهایی از قلمروی ارمنستان به آذربایجان پس از جنگ بیست و چند روزه قره باغ که به پیمان صلح نارگونو مشهور شد، بار دیگر از صبح امروز سه شنبه ۲۲ شهریور درگیریهای مرزی میان دو کشور شمال غربی ایران آغاز شده است.
در همین ارتباط ببینید: درگیریهای شدید نظامی میان ارمنستان و آذربایجان آغاز شد +ویدئو
به نقل از مهر، در پی توافق آتش بس در ۹ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۰ آبان ۱۳۹۹) دولت باکو بر سر راه اصلی تردد میان ایران با ارمنستان که پیش از این محور گوریس-قاپان در خاک این کشور و جزو قلمروی ارمنستان محسوب میشد و پس از توافقنامه صلح ارمنستان و آذربایجان به قلمروی آذریها ملحق شده بود، عوارضی قرار دادند.
لذا با هماهنگی مقامات ارشد ایرانی و ارمنی قرار شد محور تاتِو جایگزین مسیر گوریس-قاپان شود که به دلیل محدودیتهایی که در این مسیر وجود داشت و بخشی از آن نیاز به تعمیر، تعریض و بهسازی داشت؛ شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز در این زمینه، همکاریهایی با دولت ایروان دارد.
با این حال با توجه به اینکه بخشهایی از مرز نوردوز میان ایران و ارمنستان و همچنین بخشی از هر دو محور تردد میان ایران و ارمنستان برای کامیونهای ایرانی حامل کالاهای صادراتی به ارمنستان چه از مسیر گوریس-قاپان و چه از مسیر جاده تاتِو، در نزدیکی منطقه محل درگیری و مورد مناقشه قره باغ است، احتمال مسدود شدن این محورها یا مرزهای هر دو کشور با ایران تا اتمام درگیریهای باکو-ایروان وجود داد.
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری: فعلاً مرزها برای تردد کامیونها باز است
جواد هدایتی مدیرکل دفتر حمل و نقل بین الملل و ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره آخرین وضعیت مرزهای ایران و آذربایجان در پی از سرگیری درگیریهای قره باغ اظهار کرد: ما هم از امروز صبح در جریان آغاز درگیریهای مجدد دو کشور شمال غربی ایران قرار گرفتیم و در حال پیگیری هستیم تا از وضعیت رانندگان ایرانی در ارمنستان و آذربایجان مطلع شویم. این مطالب را هم ببینید:- تنش میان تهران و باکو دوباره بالا گرفت/ اهرم فشار برای امتیازگیری علیاف از ایران!
- واکنش روسیه به اظهارات وزارت خارجه: نهایی شدن توافق، صرفا به اراده سیاسی طرفین مذاکرات بستگی دارد
- پهپاد آرش۲ ایران آماده برای حمله به اسرائیل +عکس