- دبیر شورای عالی امنیت ملی استعفا داد؟
- صداوسیما که به چنین وضع فاجعهباری افتاده نمیتواند اتهامزنی کند!
- انصراف ستارههای سرخابی از حضور در برنامه صداوسیما؛ فقط خداداد عزیزی به تلویزیون میرود؟
وزارت خزانهداری آمریکا در اقدامی جدید ۶ نفر از اهالی صداوسیما را تحریم کرده؛ خبری که پس از تحریم شبکه پرستیوی توسط اتحادیه اروپا اعلام شد و این بار علاوه بر مدیران ارشد رسانه ملی، برخی کارمندان این رسانه را هم شامل میشود. اما این افراد چه کسانی هستند؟

به گزارش تازهنیوز، وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که علی رضوانی، آمنه سادات ذبیحپور، پیمان جبلی، احمد نوروزی، محسن برمهانی و یوسف پورانواری در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
مطابق با این تحریمها، تمامی اموال این اشخاص در ایالات متحده یا در کنترل اشخاص آمریکایی بلوکه خواهد شد و هر کسی که به مبادله با این اشخاص بپردازد ممکن است هدف تحریمهای ثانویه ایالات متحده قرار بگیرد.
جام جم آنلاین، رسانه وابسته به صداوسیما میگوید «خزانهداری آمریکا در بیانیهای که لحن آن از غلطرسانیهای رایج در فضای مجازی گرفته شده صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را به پخش «اعترافات اجباری» متهم کرده است».
دولت آمریکا در سال ۲۰۱۳ هم صداوسیمای جمهوری اسلامی را در فهرست تحریمها قرار داده بود. در آن اقدام نیز واشنگتن صداوسیما را به سانسور اطلاعات متهم کرده بود.
در بیانیه جدید واشنگتن ادعا شده صداوسیما به تازگی اقدام به پخش مصاحبههایی کرده که در آنها افرادی مجبور شدهاند اعتراف کنند خویشاوندان آنها نه در اعتراضات بلکه بر اثر حوادث تصادفی و غیرمرتبط جانشان را از دست دادهاند.
اما این ۶ نفر که حالا در فهرست تحریمهای کشورهای غربی قرار گرفتهاند، چه افرادی هستند، در چه مسندهایی به کارمشغولند و چه پیشینهای برای آنها وجود داشته است؟
در رأس این فهرست نام پیمان جبلی دیده میشود. از ریاست جبلی بر سازمان صداوسیما بیش از یک سال میگذرد و او در این مدت روزهای پرحاشیهای را خصوصا در عرصه جنگ با رسانههای غربی و فارسیزبان در مسند جدیدش تجربه کرده است. با این همه قرار گرفتن در این فضا برای پیمان جبلی ۵۶ ساله چندان هم تازه به نظر نمیرسد؛ او قبل از انتخاب به عنوان رئیس صداوسیما، در مقام معاون برونمرزی رسانه ملی و همچنین مدیر شبکه پرس تیوی با مناقشههای بسیاری برای فراهم کردن امکان فعالیت شبکههای برونمرزی در فضای مجازی و ماهوارهای مواجه شده بود. در آن دوره هم بارها شبکههای برونمرزی و وبسایتهای آنها، با فیلترینگ و حذف در ماهوارهها و فضای مجازی مواجه شده و جبلی و یارانش را مجبور کرده بود که برای فراهم کردن امکان رساندن سیما و صدای جمهوری اسلامی ایران به مردم جهان، راهکاری جدید را تدبیر کنند. این بار اما جبلی در سمتی جدید و البته بالاتر، خودش هدف تحریمها قرار گرفته است. رفتاری از سوی امریکا که هنوز با واکنشی از سوی رئیس صداوسیما همراه نبوده است.
با این همه چند روز قبل وقتی خبر تحریم پرس تیوی از سوی اتحادیه اروپا اعلام شد، پیمان جبلی در جمع رسانههای کشورمان گفته بود: با وجود اینکه رقبای بسیار قدرتمند شبکه پرستیوی از پشتیبانی بسیاری برخوردار هستند و این شبکه در یک عرصه نابرابر رقابت میکند، اما با این وضعیت، حضور حداقلی پرس تیوی را به لحاظ امکاناتی نمیتوانند تحمل کنند.
رئیس صداوسیما تاکید کرده است: شبکههای برونمرزی ایران چون تجربه و آمادگی لازم را دارند، حتما از این وضعیت عبور خواهند کرد.
این مطالب را هم ببینید: