- «نفت میفروشیم، پولش را هم میگیریم»؛ گرانی و تورم اما حال مردم را ناخوش کرده!
- ماجرای ناپدید شدن دکل نفتی در خوزستان چیست؛ پای بابک زنجانی در میان است؟
وزیر راه دولت اصلاحات گفت: اگر در شرایط تحریم نسبت به تولید فراورده های نفتی توجه لازم را داشتیم، می توانستیم «نفت» را به عاملی مهم و تأثیرگذار در عرصه صادرات و در نتیجه توسعه اقتصادی تبدیل کنیم.
به گزارش تازهنیوز، اینکه کشوری نفت خیز باشد و بتواند از این منبع گرانبهای زیر زمینی بهره ببرد، به خودی خود فرصتی است که میتواند در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده و اجرای برنامههای توسعهای اقتصادی-اجتماعی نقش و سهم بسزایی داشته باشد.
البته با این شرط که در مدیریت منابع حاصل از نفت و انرژی، تدبیر لازم صورت گیرد تا این منبع عظیم حیف و میل نشود. با این حال متأسفانه دولتهای ایران بدون اینکه به هزینه سازی روند غلط شان فکر کنند، با اصرار به «خام فروشی» موجب فرصت سوزی میشوند تا یکبار دیگر بتوان گفت، نه تنها در حوزه نفتی، بلکه اقتصادِ کلِ کشور اسیر تصمیمات و رویکردهای غیرکارشناسی و متناقض با شرایط موجود است و تا زمانی که تجدیدنظر در سیاستهای کلی تصمیم گیری و اجرایی جدی گرفته نشود، ترمیم فضای کدر اقتصادی محال خواهد بود.
احمد خرم در گفتگو با اقتصاد ۲۴ در این خصوص میگوید: اینکه کشوری از موهبت نفت برخوردار باشد، اما تصمیم گیرانش نتوانند بازار این انرژی مهم را به خوبی مدیریت کنند، مانع از بهره برداری به جا خواهد شد. با این حال آنچه در دهههای گذشته روی داده است، چیزی جز این نیست که خام فروشی به قدری جدی گرفته میشود که اساساً فراموش میکنیم که میتوانیم از این منبع غنی به مراتب استفادههای بهتری داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: