یک اقتصاددان معتقد است: اگر دولت سیزدهم، دولتی بود که علم اقتصاد را میشناخت و به راه و چاه آشنا بود، قطعا امروز مردم برای مایحتاج اولیه شان هم به چه کنم چه کنم نمیافتادند

به گزارش تازهنیوز، ایران با اینکه به لحاظ در اختیار داشتن پتانسیلهای اقتصادی از جمله کشورهای غنی خاورمیانه به شمار میرود، به دلیل نگاه توام با تقابلی حاکمیت، نه تنها فرصت حضور در بازارهای بزرگ جهانی را از دست داده است، بلکه فعل و انفعالات اخیر موجب شده تا داد و ستد با همسایههای حوزه خلیج فارس هم به حداقل ممکن برسد تا بتوان اینطور گفت، تلاش توام با تاثیرگذاری برای تغییر در مناسبات اقتصادی ایران با نظام بین الملل اولویتی مهم و از هر بایدی بایدتر است.
مرتضی عزتی، کارشناس مسائل اقتصادی در این باره اظهار داشت: ایران نفت و گاز و منابع طبیعی بسیاری دارد؛ همچنین برخلاف خیلی از کشورهای توسعه یافته از نیروی کار ارزان هم برخوردار است تا بتوانیم اینطور بگوییم که ما شاخصهای لازم را برای سیر در مسیر توسعه داریم. اما چه میشود که اقتصاد در ایران روز به روز بیشتر در تنگنا قرار گرفته و مانعهای بیشتری را پیش روی خود میبیند؟ باید اذعان داشت که شلختگی اقتصادی ایران عمدتا دلایل غیر اقتصادی دارند.
عزتی توضیح داد: اگر دولت سیزدهم، دولتی بود که علم اقتصاد را میشناخت و به راه و چاه آشنا بود، قطعا امروز مردم برای مایحتاج اولیه شان هم به چه کنم چه کنم نمیافتادند، به خصوص اینکه ترکیب مجلس دوازدهم نشان میدهد از این پس شاهد افراطی گریهایی جدی تری خواهیم بود تا به استقبال شدت گرفتن نارضایتی عمومی برویم. هر چند که ظاهرا نارضایتی جامعه برای بخشی از حاکمیت مهم نیست.
این اقتصاددان در پایان گفت: تا زمانی که در سیاستهایمان، در رفتارمان، در تصمیم گیریهایمان تجدیدنظر اساسی نکنیم، بحران روز به روز هزینه سازتر و البته ماندگارتر خواهد شد.