- تصاویر دلخراش سقوط هواپیمای مسافربری آذربایجان منتشر شد +ویدیو
- دلیل سقوط هواپیمای مسافربری؛ کدام کشور موشک شلیک کرد؟ +جزئیات
- سرمربی نامدار کروات هدایت پرسپولیس را برعهده میگیرد؟
- پایان ماجرای سعید جلیلی؛ چه پزشکیان باشد و چه نباشد او برای همیشه کنار رفت!
هرچند ممکن است بر خلاف انتظار عموم به نظر برسد، اما شانس بالایی وجود دارد که خاورمیانه در سال آینده باثباتتر شود. بخش زیادی از این امر بستگی به این دارد که آیا دولت جدید ایالات متحده میتواند از موضع ایران برای توافقاتی که دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب، به آنها افتخار میکند، استفاده کند یا خیر.

به گزارش تازهنیوز، انتخاب نوشت: دنیس راس در یادداشتی در پایگاه خبری پراجکت سیندیکیت نوشت: هرچند ممکن است بر خلاف انتظار عموم به نظر برسد، اما شانس بالایی وجود دارد که خاورمیانه در سال آینده باثباتتر شود. بخش زیادی از این امر بستگی به این دارد که آیا دولت جدید ایالات متحده میتواند از موضع ایران برای توافقاتی که دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب، به آنها افتخار میکند، استفاده کند یا خیر.
در ادامه این مطلب آمده است: با توجه به درگیریها در غزه و لبنان، و تبادلات نظامی مستقیم بین اسرائیل و ایران، تصور هرگونه چشمانداز امیدوارکنندهای برای خاورمیانه در سال آینده دشوار به نظر میرسد. برای بسیاری از ناظران، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید تنها بر ابهامها میافزاید. اما در حالی که معمولاً باید بدترینها را در خاورمیانه انتظار داشت، من امکان ظهور برخی صف بندیهای مثبت جدید را میبینم.
این بدان معنا نیست که تلفات ویرانگر فلسطینیها در غزه، ویرانیها در بخشهایی از لبنان، از جمله در محلههای جنوبی بیروت، یا عزم راسخ اسرائیلیها برای اینکه هرگز دوباره به اندازه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آسیبپذیر نباشند را نادیده بگیرم. کسانی که باید در صلحسازی مشارکت کنند، در حال حاضر فاقد اعتماد به هم هستند و این قابل درک است. اما صلحسازی احتمالاً هدف درستی برای سال آینده نیست. در عوض، تمرکز باید بر پایان دادن به درگیریهای جاری و ایجاد مبنایی برای ثبات و امنیت باشد. اگر این کار به خوبی انجام شود، پایهای برای صلحسازی مجدد ایجاد خواهد کرد.
چنین نتیجهای در صورتی محتملتر میشود که صف بندیهای جدیدی در منطقه ظهور کنند. حمله تروریستی حماس در سال ۲۰۲۳ - و به دنبال آن شلیک موشکهای متعدد به شمال اسرائیل توسط حزبالله در جنوب لبنان - اسرائیل یک کارزار نظامی را آغاز کرد که آسیب زیادی وارد کرده، اما حماس و حزبالله را نیز به شدت تضعیف نموده است. رهبران آنها، یحیی سنوار و سیحسن نصرالله، و بیشتر کادرهای رهبری آنها، اکنون از بین رفتهاند.
تضعیف نیروهای نیابتی
حماس ممکن است هنوز وجود داشته باشد، اما دیگر نیروی نظامی کارآمدی ندارد. در ۶ اکتبر ۲۰۲۳، حماس دارای پنج تیپ متشکل از ۲۴ گردان بود. امروز، دیگر هیچ واحد سازمانیافتهای ندارد. ممکن است چند هزار نفر هنوز مسلح باشند، و گروههای کوچک دو یا سه نفره میتوانند مقاومت محلی نشان دهند، اما ساختار نظامی و بیشتر زیرساختهای نظامی (انبارهای سلاح، آزمایشگاهها، تأسیسات تولید) این گروه از بین رفته است. بیش از نیمی از تونلهای حماس منهدم شدهاند و احساسات عمومی در غزه علیه این گروه تغییر کرده است، به طوری که نظرسنجی اخیر موسسه زاگبی نشان میدهد که تنها ۷ درصد از مردم غزه تمایل دارند که این گروه کنترل این منطقه را حفظ کند.
خشم نسبت به عملکرد این گروه نشان میدهد که مردم غزه خواهان پایان جنگ هستند و به احتمال زیاد از یک دولت موقت تحت نظارت یک ائتلاف بینالمللی با مشارکت عربی استقبال خواهند کرد. امارات متحده عربی قبلاً اعلام کرده که در ترتیبات انتقالی برای اداره غزه، نظارت بر بازسازی آن، تضمین نظم و قانون، جلوگیری از قاچاق، و هموار کردن راه برای حکومت نهایی فلسطینی تحت نظارت تشکیلات خودگردان فلسطینی واقعاً اصلاحطلب شرکت خواهد کرد.
این مطالب را از دست ندهید: