زهراخنداندل ـ قلعه مالویل با اینکه در زمرهی رمانهای کلاسیک جهان به شمار میآید آنچنان کششی در خواننده ایجاد میکند که این موضوع را فراموش میکند. تصویرسازیهای فوقالعاده از فضا، شخصیتها و مکانها به علاوه روایتی بسیار ساده و قابل فهم برای همه مخاطبان بر زیبایی این اثر بسیار افزوده است. چیزی که «قلعه مالویل» را خیلی خاص میکند نگاه نویسنده به دنیایی است که در آن همه چیز نابود شده است و تنها گروه کوچکی از آدمیان ماندهاند در بین درست و غلط غرایز، چگونگی تامین لوازم حیات، دین و به جا آوردن آداب دینی و فرهنگ جوامعی که نابود شدهاند گیر کردهاند. انسانهایی که عزیزانشان را از دست دادهاند و قوانین دنیایی که میشناختند نابود شده است اما امیدی که برای نجات جان و ادامه زندگی باید وجود داشته باشد هنوز دروجودشان هست. ما با شخصیتهای مالویل در فضا حضور پیدا میکنیم، رنج میکشیم، سوال میپرسیم و غرایزشان را درک میکنیم و کاملا میفهمیم که تصمیمات «امانوئل» که رهبری مالویل را برعهده دارد بسیار درست است و چقدر به بودن انسانی مثل او در زمانی که چنان انفجار هسته ای بزرگی رخ داده است برای بقای نسل بشر احتیاج است. درواقع میتوان گفت امانوئل یک جورهایی ابرقهرمان دوران خودش است مردی که دانش و هنر دارد و دین را به شیوه خودش فهم میکند و با قوانیناش جامعهای شگفتانگیز را بنا میکند.
معرفی نویسنده رمان «قلعه مالویل»
روبر مرل یک رماننویس فرانسوی است که در سال ۱۹۰۸ در الجزایر به دنیا آمد و در سال ۲۰۰۴ در فرانسه درگذشت. از جمله کتابهای معروف او میتوان به "قلعه مالویل"، "مرگ کسب و کار من است"، "جزیره" و نیز مجموعه کتابهای" ثروت فرانسه" اشاره کرد. او همچنین در جنگ جهانی دوم به اسارت نازیها درآمده بود که از این تجربه در برخی از رمانهایش استفاده کرده است.
این رماننویس پرکار و تحسینشده فرانسوی در ژانرهای مختلف از جمله داستانهای تاریخی، جنایی، ماجراجویی و علمی تخیلی نوشت. او استاد ادبیات انگلیسی در چندین دانشگاه و مترجم آثار شکسپیر و دیگر نویسندگان انگلیسی بود. او در سال ۱۹۴۹ برنده جایزه گنکور برای رمان آخر هفتهاش در زیدکوت شد که بر اساس فرار خودش از دانکرک در سال ۱۹۴۰ نوشته شده بود.
روبر مرل به عنوان یکی از نویسندگان مهم و محبوب قرن بیستم فرانسه شناخته میشود.
جوایزی که این شاهکار ادبیات کلاسیک کسب کرده است
رمان قلعه مالویل توسط منتقدان و مخاطبان بسیار ستایش شده و جوایز متعددی را از آن خود کرده است. برخی از این جوایز عبارتند از:
جایزه گنکور در سال ۱۹۷۲(از معتبرترین جوایز ادبی فرانسه است که به بهترین رمان فرانسوی سال اهدا میشود)
- جایزهی یادبود جان دبلیو کمپبل در سال ۱۹۷۳
- جایزهی گرند پری دو رمان دو آونیر در سال ۱۹۷۳
- جایزهی ادبیات علمی تخیلی فرانسه در سال ۱۹۷۴
نظر شما