روزنامه آرمانی ملی نوشت: گفتهها و شیطنتهای مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اعتماد داشتن به اظهارات دروغ سران صهیونی به آمریکاییها برای حمله به ایران چراغ سبز نشان داد تا در ادامه بهبهانه آنچه فعالیتهای هستهای ایران برای رسیدن به توان ساخت سلاح هستهای نام دارد عامل شروع جنگ شد. در این مورد بسیاری رافائل گروسی را مهره دست آمریکا میخوانند و معتقدند که آژانس به اهرم خواستههای غربیها تبدیل شده است. گروسی در مصاحبه تازه با رسانه لهستانی، با اشاره به پیچیدگیهای برنامه هستهای ایران و اینکه همچنان دیپلماسی راهحل چالش هستهای ایران است تاکید کرد که حل این موضوع با توسل به زور امکانپذیر نیست و تنها راهحل، رسیدن به توافقی دیپلماتیک و قابل دوام است این در حالی است که او بر نفوذ اسرائیل بر افکارش هم اعتراف دارد.
بهگفته منابع رسمی، آمارها نشان میدهد تعداد نفراتی که در این حملات جان خود را از دست دادهاند بیش از هزار نفر است. در حالی که طرفها همچنان تاکید بر مذاکره و مسیرهای دیپلماسی دارند ولی با این حال روزنهای از شروع مذاکرات یا نتایج احتمالی مشاهده نمیشود در ادامه این گزارش به آخرین اظهارات طرفین خواهیم پرداخت.
ادعای صلحطلبی گروسی
گروسی، در پاسخ به این سوال که آیا این ادعای بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی صحت دارد که گفته بود دلیل حمله متجاوزانه او این بود که «ایران تنها چند هفته با ساختن یک بمب اتمی فاصله داشت»، گفت: «وظیفه ما این است که واقعیت امر را احراز و ارائه کنیم. اینکه رهبران کشورها چگونه آن را تعبیر خواهند کرد، به خودشان بستگی دارد. من نمیخواهم آن را قضاوت کنم. اینکه ایران ممکن است یک سلاح اتمی داشته باشد و اینکه آن را در اختیار دارد، دو موضوع متفاوتند. اطلاعاتی که ما ارائه کردیم به دلیل اینکه نشاندهنده برخی احتمالات درباره ساختن بمبی اتمی بود، واقعا حساس بود. اما این تعیین نمیکرد که قرار است از این ظرفیت استفاده شود. من یک دیپلمات و مردی صلحطلبم. باور دارم که راهکار همواره مذاکره است. اما این اتفاق نیفتاد.» او درباره این ادعای خبرنگار لهستانیِ «آرپی» مبنی بر اینکه «ایران میتواند فعالیت هستهای خود را پنهان کند»، ادامه داد: «درست است. ما هیچ وقت نمیتوانیم این مشکل را با متوسل شدن به قدرت حل کنیم. این کار فقط از طریق توافقی انجامپذیر است که به تمامی مسائل مهم رسیدگی کند و مهمتر از همه، امکان ایجاد یک نظام کنترل سختگیرانه را فراهم کند. بسیاری در اسرائیل و آمریکا نسبت به این موضوع تردید دارند اما من همیشه به آنها میگویم تولید تسلیحات اتمی در شرایطی که بازرسان آژانس به آن پی نبرند، برای ایرانیها بسیار دشوار خواهد بود. من فکر نمیکنم ایران، کشوری به این بزرگی و با این ویژگیها بخواهد مانند کره شمالی در انزوا از تمام جهان بسر ببرد. در این میان، توجه به موضع فدراسیون روسیه، یکی از متحدان ایران قابل توجه است.»
موضع تهران نسبت به آژانس
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفتوگویی در مورد پیشنهاد مذاکرات هستهای از سوی غربیها گفت: «اکنون اعتماد ایرانیها بهشدت آسیب دیده است. بهنظرم هیچ اعتمادی وجود ندارد و کاری که آنها کردند خیانتیبه دیپلماسی بود. آنها چیزهای زیادی به ملت ایران مدیون هستند، چراکه ما تماما با حسن نیت وارد این مذاکرات شدیم و هر کاری که ممکن بود برای حل و فصل صلحآمیز این مسئله انجام دادیم. بنابراین، همان طور که گفتم، به دیپلماسی خیانت شد و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی آسیب زیادی دید. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نقض شد، ملت و مقامات کشور من اکنون در حال بررسی اقدام بعدی در آینده هستند. ما اکنون درحال بررسی این هستیم که چه کاری باید انجام بدهیم. جهان باید قدردان همکاری ایران با آژانس و شیوه رسیدگی آن به مسائل هستهای باشد.» سخنگوی وزارت امور خارجه در همین مورد ادامه داد: «باتوجه بهنحوه همکاری با ما آژانس و شیوه رسیدگیمان به این مسئله، باید از رخدادهای اخیر درس بگیریم. ما هنوز عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی هستیم. ما به توافق جامع پادمانی احترام میگذاریم و آن را رعایت میکنیم که چند دهه است میان ما و آژانس برقرار است. به نظرم در این موضوع همه باید قدردان آن باشند.»
ایران تخلفی نداشته است
هانس بلیکس، مدیرکل اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی هشدار داد که ادامه حملات رژیم صهیونیستی به ایران میتواند انگیزههای این کشور برای حرکت بهسوی بازدارندگی هستهای را افزایش دهد. این سیاستمدار ادامه داد که تا به امروز ایران هیچگونه تخلفی از مفاد پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای NPT مرتکب نشده و آژانس هم هیچ مدرک مستندی دال بر تلاش ایران برای ساخت بمب اتمی ارائه نداده است. بلیکس با اشاره به ارزیابی اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا از برنامه هستهای ایران اضافه کرد: «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) سالها پیش اعلام کرد که ایران در گذشته برنامهای برای ساخت سلاح هستهای داشته، اما آن را در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده است. این موضع همچنان برقرار است و گزارش جدید جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز تأکید دارد که ایران به دنبال ساخت بمب نیست. نهتنها آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون هیچ مدرکی دال بر تلاش ایران برای ساخت سلاح ارائه نکرده، بلکه حتی هیچیک از دستگاههای اطلاعاتی غربی هم چنین ادعایی مطرح نکردهاند.»
Your Comment