سخنگوی کرملین در واکنش به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه گفت:‌ بارها گفته‌ایم که چنین محدودیت‌های یکجانبه را غیرقانونی می‌دانیم و با آنها مخالف هستیم

کرملین: اظهارات ترامپ به‌معنای پایان روند عادی‌سازی روابط روسیه و آمریکا نیست

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف روز جمعه در پاسخ به پرسش خبرنگاران با اشاره به سابقه مواجهه مسکو با سیاست تحریمی غرب طی سال‌های اخیر افزود: فدراسیون روسیه با زندگی در شرایط تحریم سازگار شده و مصونیت خاصی در قبال تحریم‌ها به دست آورده است.
وی اظهار داشت: رهبری روسیه بسته جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا را به منظور به حداقل رساندن پیامدهای آن تجزیه و تحلیل خواهد کرد.
سخنگوی کرملین با بیان اینکه شاهد یک خط مشی ضد روسی مستمر از سوی اروپا هستیم، یادآور شد: هر بسته جدید تحریم‌ها به بانیان وضع این محدودیت‌ها ضربه خواهد زد، این یک شمشیر دولبه است.

 یورونیوز ساعتی قبل گزارش داد: هجدهمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو در حالی جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ تصویب شد که رئیس کمیسیون اروپا، هدف این تحریم‌ها را ضربه‌زدن به قلب ماشین جنگی روسیه اعلام‌کرد.
بنا بر این گزارش، اتحادیه اروپا بالاخره پس از یک هفته پرتنش، توانست موافقت روبرت فیکو نخست وزیر اسلواکی برای تصویب تحریم‌های جدیدی علیه بخش های نفت و بانک‌ روسیه را بگیرد.
این تحریم‌ها که روز جمعه به تأیید سفرای اتحادیه اروپا در بروکسل رسید، شامل ممنوعیت معامله با ۲۲ بانک روسی، صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه و شرکت‌های زیرمجموعه آن و استفاده مستقیم یا غیرمستقیم از خطوط لوله زیردریایی نورد استریم است.
بسته هجدهم تحریم‌های اتحادیه اروپا، لیست سیاه افراد و اشخاص حقوقی را گسترش داده است، سقف قیمت خرید نفت روسیه در اتحادیه اروپا را کاهش می‌دهد، محدودیت‌هایی را در مورد امکان از سرگیری فعالیت خط لوله گاز نورد استریم، علیه تانکرهای نفت اعمال می‌کند و محدودیت‌های صادراتی جدیدی را ایجاد می‌کند.

سیگنال مثبت از زلنسکی
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: کرملین، سخنان زلنسکی (رئیس‌جمهوری اوکراین) در مورد جدی‌تر شدن روند گفت‌وگوها با روسیه را یک سیگنال مثبت می‌داند؛ مسکو کاملاً با این موضوع موافق است.
خبرنگار از سخنگوی کرملین پرسیده بود: آیا سخنان زلنسکی، نشان دهنده آمادگی اوکراین برای دور جدید مذاکرات است؟
پسکوف در پاسخ اظهار داشت: این یک سیگنال مثبت است. ما کاملاً موافقیم. در واقع، ما نیز طرفدار افزودن پویایی بیشتر به روند مذاکرات هستیم.

به گزارش ایرنا، سخنگوی کرملین دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ نیز در این باره گفته بود: ما منتظر پیشنهادها (ی طرف اوکراینی) در مورد تاریخ‌ (دور سوم مذاکرات) هستیم. طرف روسی آماده ادامه و برگزاری دور سوم است.
پسکوف روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه نیز گفت: طرف روسی از همه کشورها از جمله آمریکا می‌خواهد که در ترغیب اوکراین به ادامه مذاکرات مستقیم و تعیین زمان دور دیگری از مذاکرات، کمک کنند.
سخنگوی کرملین با اشاره به سخنان ترامپ مبنی بر ناامیدی از روسیه در موضوع حل و فصل مناقشه اوکراین گفت: اظهارات زیادی درباره این موضوع مطرح شد، سخنان زیادی در مورد ناامیدی، اما ما، البته، می‌خواهیم امیدوار باشیم که به موازات آن، بر طرف اوکراینی فشار وارد شود.
مسکو و کی‌یف تاکنون دو دور مذاکرات مستقیم در روزهای ۲۶ اردیبهشت و ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ در استانبول داشته‌اند.
پس از دو دور مذاکره در استانبول، روسیه و اوکراین توافق کردند که زندانیان را طبق فرمول «۱۰۰۰ در برابر ۱۰۰۰» مبادله کنند و همچنین زندانیان بیمار و جوان (تا ۲۵ سال) - حداقل ۱۰۰۰ نفر از هر طرف - به کشورشان بازگردانند. بنا بر اعلام مسکو، چندین گروه از اسرای نظامی روس در روزهای ۱۹، ۲۰ ، ۲۲ ، ۲۴ ،‌ ۲۹ و ۳۰ خرداد و ۵ و ۱۳ تیر ۱۴۰۴ در چارچوب توافقات استانبول به کشورشان بازگشته‌اند و تعداد مشابهی از اسرای اوکراین نیز به کی‌یف تحویل داده شده است و کار بر روی تبادل اسرا و اجساد نظامیان کشته شده ادامه دارد.

تأسیسات نظامی غربی در اوکراین، هدف مشروع برای ارتش روسیه
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز تأکید کرد: روسیه هرگونه تأسیسات نظامی در اوکراین، از جمله تأسیسات متعلق به کشورهای غربی، را یک هدف مشروع می‌داند.

پیش از این، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه بر موضع مسکو مبنی بر غیرقابل قبول بودن هرگونه استقرار نیروهای خارجی در اوکراین تأکید کرده بود.
زاخارووا خاطرنشان کرد: روسیه هرگونه اقدامی از این دست را به منزله آماده‌سازی برای مداخله خارجی می‌داند و نیروها و واحدهای آن را یک هدف نظامی مشروع می‌داند.

بنا بر این گزارش، دفتر نخست‌وزیر انگلیس پیش از این بیانیه‌ای منتشر کرد که ستاد ائتلاف نیروهای چند ملیتی برای ارائه کمک به اوکراین در پاریس تحت کنترل یک ژنرال بلندپایه قرار خواهد گرفت و یک سال بعد به لندن منتقل خواهد شد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ایده‌های غرب در مورد ایجاد چنین نیروهایی را خیال‌پردازی‌های کسانی خواند که می‌خواهند به نحوی در صحنه بین‌المللی بدرخشند.

مسیر روابط با آمریکا از حل و فصل مناقشه اوکراین جدا است
سخنگوی کرملین روز جمعه در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد:‌ اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در مورد ناامیدی از توافق (صلح درباره مناقشه) اوکراین به روند عادی‌سازی روابط بین مسکو و واشنگتن ارتباط چندانی ندارد.
وی گفت: این موارد، متفاوت هستند؛ یک موضوع، موضوع توافق اوکراین است، موضوع دیگر، روابط دوجانبه ما است که به دنبال از میان برداشتن همه عوامل آزاردهنده و مسائل مشکل‌ساز در روابط دوجانبه است.
پسکوف افزود: در حال حاضر روند دشواری برای خارج کردن روابط بین روسیه و ایالات متحده از یک وضعیت نسبتاً اسفناک در حال انجام است.

اظهارات فرمانده آمریکایی درباره تصرف کالینینگراد
سخنگوی کرملین درباره اظهارات منتشر شده به نقل از ژنرال کریستوفر دوناهو فرمانده مرکز فرماندهی ارتش ایالات متحده در اروپا و آفریقا در مورد تصرف کالینینگراد – استانی از روسیه که از سرزمین اصلی جدا است - ، این اظهارات را در چارچوب سخنان خصمانه توصیف کرد.
وی اظهار داشت: این سخنان در ادامه اظهارات خصمانه‌ای است که بیشتر اوقات از وزیران دفاع کشورهای اروپایی می‌شنویم.
پسکوف اظهار داشت: در روند گفت‌وگوهای روسیه و ایالات متحده، تمامی این اظهارات خصمانه در نظر گرفته می‌شود.
سخنگوی کرملین تأکید کرد: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ابزاری برای رویارویی و بلوک خصمانه‌ای نسبت به روسیه است؛ این وضعیت ما را مجبور می‌کند که همه موارد را در نظر بگیریم و اقدامات مناسبی برای تضمین امنیت خود انجام دهیم.

چشم‌انداز فعالیت واتساپ در روسیه
سخنان آنتون گورلکین معاون رئیس کمیته سیاست اطلاعاتی دومای دولتی روسیه مبنی بر اینکه زمان آن رسیده است که واتساپ برای خروج از بازار روسیه آماده شود، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود.
گورلکین با اشاره به اینکه واتساپ به شرکت متا – شرکتی که در روسیه در فهرست سازمان‌های افراطی طبقه بندی شده است- تعلق دارد، به احتمال زیاد تحت محدودیت‌های نرم‌افزاری از سوی کشورهای غیردوست قرار خواهد گرفت.

سخنگوی کرملین در واکنش به این اظهارات و در پاسخ به سوالی در مورد محبوبیت این سرویس در کرملین و چشم‌انداز فعالیت آن در روسیه گفت: واتساپ به طور کلی محبوب‌ترین سرویس در بسیاری از کشورها، از جمله فدراسیون روسیه است؛ از نظر محبوبیت، این پیام‌رسان شماره یک است. البته مانند همه سرویس‌ها، تعهدات خاصی مطابق با قوانین فدراسیون روسیه دارد. همه قوانین باید رعایت شوند.

پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، به کابینه وزیران دستور داده بود تا محدودیت‌های بیشتری را در مورد استفاده از نرم‌افزارهای کشورهای غیردوست، از جمله خدمات ارتباطی، در نظر بگیرند.

گورلکین معاون رئیس کمیته سیاست اطلاعاتی دومای دولتی روسیه پیش‌تر همچنین گفته بود: «مکس»،‌ پیام‌رسان ملی روسیه، به رقیبی برای واتساپ تبدیل خواهد شد. وی با اشاره به اتصال پیام‌رسان مکس به سامانه خدمات دولتی روسیه، تصریح کرد: انتظار می رود که این پیام‌رسان ملی روس عملکردهای منحصر به فردی از جمله تأیید کاربران، پشتیبانی از شناسه دیجیتال و امضای الکترونیکی را عملیاتی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب