«مارکو روبیو» وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه به نهایت خود رسیده است و از این به بعد توجه و تمرکز ایالات‌متحده بر متحدان مسکو و ناوگان سایه آن خواهد بود.

وزیر خارجه آمریکا: تمرکز ما به جای تحریم بیشتر روسیه، بر مهار متحدان مسکو است

مارکو روبیو با بیان این مطلب افزود: واشنگتن به جای محدودیت‌های جدید، بر تضمین رعایت تحریم‌های جاری، به ویژه در مبارزه با ناوگان سایه، تمرکز خواهد کرد.

به گزارش ایرنا؛ به گفته وزیر امورخارجه ایالات متحده، این حوزه، کانون اصلی توجه تحریم‌ها در آینده خواهد بود و شرکای اروپایی آمریکا نیز باید نقش فعال‌تری در این زمینه ایفا کنند، چرا که «بخش قابل توجهی از کشتی‌ها از نزدیکی سرزمین‌های آنها عبور می‌کنند».

ناوگان سایه (Shadow Fleet) اصطلاحی است که به شبکه‌ای از نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری گفته می‌شود که روسیه برای دور زدن تحریم‌های غرب از آنها استفاده می‌کند. این کشتی‌ها به طور معمول ناشناس بوده و بدون پرچم یا مالکیت مشخص حرکت می‌کنند.

در همین حال، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده از اعمال تحریم‌ها علیه بیش از ۳۰ فرد و سازمان از هشت کشور (ایران، امارات متحده عربی، ترکیه، چین، هنگ کنگ، هند، آلمان) و همچنین ۲ شرکت صوری ثبت شده در اوکراین خبر داد که به ایران در توسعه موشک‌ها و پهپادها کمک کرده اند. هدف این تحریم‌ها، اختلال در تولید موشک و پهپادهای شاهد ایرانی عنوان شده است.

همچنین، کانادا نیز بسته تحریمی جدید علیه روسیه اعلام کرد که براساس آن فعالیت بیش از ۲۰ فرد و نهاد و ۱۰۰ کشتی ناوگان سایه روسیه را محدود می‌کند. وزارت امور خارجه کانادا تاکید کرد که این تحریم‌ها بر درآمدهای انرژی و شرکای مالی آن اثرگذار خواهد بود و قابلیت‌های نظامی متعارف و هیبریدی آن را کاهش خواهد داد.

به گزارش ایرنا، وزارت خزانه‌داری آمریکا به تازگی ۲ شرکت بزرگ نفتی روسیه شامل «روس‌نفت» و «لوک‌اویل» را تحریم کرد و از مسکو خواست فورا با آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ اوکراین موافقت کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش از این اعلام کرده بود: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده (OFAC) به دلیل عدم تعهد جدی روسیه به روند صلح برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، تحریم‌های جدیدی را اعمال کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha