با افزایش فشار دولت ترامپ علیه مادورو، ایالات متحده در روزهای آینده در آستانه آغاز مرحله جدیدی از عملیات مرتبط با ونزوئلا قرار دارد.

خبر فوری از آمریکا: ترامپ برای سرنگونی اقدام می‌کند!

یورونیوز به نقل از رویترز نوشت:  احتمالا عملیات مخفی بخش نخست اقدام جدید آمریکا علیه نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا است.

یک مقام ارشد دولت آمریکا روز شنبه با اشاره به این که هیچ گزینه‌ای درباره ونزوئلا منتفی نیست، گفت: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا آماده است از تمام ظرفیت‌های قدرت آمریکا استفاده کند تا جلوی سیل ورود مواد مخدر به کشورمان را بگیرد و عاملان را به دست عدالت بسپارد.»

به گزارش رویترز، دولت آقای ترامپ در ماه‌های اخیر در حال سنجش گزینه‌ها علیه ونزوئلا بوده است تا با نقشی که از دید واشنگتن، آقای مادورو در تامین مواد مخدر غیرقانونی عامل مرگ آمریکایی‌ها دارد، مقابله کند. این در حالی است که نیکلاس مادورو هرگونه ارتباط با تجارت غیرقانونی مواد مخدر را تکذیب کرده است.

به گفته دو مقام آمریکایی، گزینه‌های در دست بررسی دولت آقای ترامپ شامل تلاش برای سرنگونی نیکلاس مادورو نیز می‌شود.

مادورو که پس از مرگ هوگو چاوز، رئیس‌جمهوری پیشین ونزوئلا در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید، بارها اعلام کرده که آقای ترامپ در پی سرنگونی اوست و گفته که شهروندان و ارتش ونزوئلا در برابر هرگونه تلاش در این زمینه مقاومت خواهند کرد. او همچنین اقدامات آمریکا را تلاشی برای در دست گرفتن کنترل نفت ونزوئلا توصیف کرده است.

استقرار نیروهای نظامی در کارائیب ماه‌هاست که در جریان است و دونالد ترامپ مجوز عملیات مخفی سیا در ونزوئلا را صادر کرده است. اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) روز جمعه درباره «شرایط احتمالا خطرناک» پرواز بر فراز ونزوئلا به شرکت‌های هواپیمایی بزرگ هشدار داد و از آنها خواست احتیاط کنند.

در پی این هشدار اداره هوانوردی فدرال، سه شرکت هواپیمایی بین‌المللی پروازهای خود از مبدا ونزوئلا را لغو کردند.

مقامات آمریکایی روز دوشنبه اعلام کردند که قصد دارند «کارتل خورشیدها» (Cartel de los Soles) را به دلیل نقشی که به ادعای این مقامات در قاچاق مواد مخدر به آمریکا ایفا می‌کند، به عنوان سازمان تروریستی خارجی اعلام کنند. دولت آقای ترامپ نیکلاس مادورو را متهم کرده است که رهبری این کارتل را بر عهده دارد.

پیت هگست، وزیر دفاع (جنگ) آمریکا هفته گذشته گفت که قرار دادن این کارتل در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی، دست آمریکا را برای اتخاذ گزینه‌های جدید باز می‌کند.

ترامپ گفت این اقدام به آمریکا اجازه می‌دهد که به دارایی‌ها و زیرساخت‌های مرتبط با آقای مادورو در ونزوئلا حمله کند. او با این حال از آمادگی خود برای پیگیری مذاکرات احتمالی با امید دستیابی به راه حل دیپلماتیک سخن گفت.

دو مقام آمریکایی انجام گفتگوهایی میان کاراکاس و واشنگتن را تایید کردند.

ناو «جرالد فورد»، بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا همراه با گروه رزمی خود روز ۱۶ نوامبر وارد کارائیب شد و به دست‌کم هفت ناو جنگی دیگر، یک زیردریایی هسته‌ای و جنگنده‌های اف-۳۵ پیوست.

نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه تاکنون بر عملیات مقابله با قاچاق مواد مخدر متمرکز بوده‌اند، هرچند قدرت آتش تجمیع‌شده به‌مراتب فراتر از چیزی است که برای چنین ماموریتی لازم باشد. نیروهای آمریکا از ماه سپتامبر دست‌کم ۲۱ بار به قایق‌های مظنون به حمل مواد مخدر حمله کرده‌اند. این حملات که عمدتا در کارائیب انجام شده‌ به کشته شدن دست‌کم ۸۳ نفر انجامیده است.

گروه‌های حقوق بشری این حملات را «قتل‌های فراقضایی» غیرنظامیان خواندند و شماری از متحدان آمریکا نیز به طور فزاینده‌ای نگرانی خود را درباره احتمال نقض حقوق بین‌الملل از سوی واشنگتن ابراز کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب