دژکام، امام جمعه شیراز گفت: در روزگار ما، فاسدان و کفار با برنامه‌ریزی گسترده تلاش می‌کنند تا سبک زندگی ما را تغییر دهند. اگر مدیران سیاسی، اجرایی، اجتماعی و فرهنگی ما بگویند «به ما ارتباطی ندارد و هر کس مسئول خودش است»، نتیجه همین می‌شود که دشمن سبک زندگی و پوشش ما را به نفع خود تغییر دهد. بنابراین، وظیفه مدیران است که به مردم کمک کنند تا لباس، رفتار و سبک زندگی خود را چنان تنظیم کنند که خدای متعال از آنان راضی باشد؛ زیرا مردم به‌تنهایی نمی‌توانند در برابر موج فساد و تهاجم فرهنگیِ غربی مقاومت کنند.

امام جمعه شیراز: اگر مدیران سیاسی، اجرایی، اجتماعی و فرهنگی ما بگویند «به ما ارتباطی ندارد و هر کس مسئول خودش است»، نتیجه همین می‌شود که دشمن سبک زندگ

به گزارش ایسنا، نماینده ولی فقیه در فارس با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای تغییر سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، بر ضرورت فعال شدن کارگروه مد و لباس تأکید کرد و گفت: این کارگروه با مرکزیت شیراز راه‌اندازی شده است اما فعال نیست و باید فعال شود.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام جمعه، هفتم آذر در خطبه‌های نماز جمعه شیراز اشاره به آثار فردی و اجتماعی تقوا و اینکه مسئولان چه وظایفی برای فراهم‌شدن زمینه‌ تحقق تقوا در جامعه دارند، گفت: در روزگار ما، فاسدان و کفار با برنامه‌ریزی گسترده تلاش می‌کنند تا سبک زندگی ما را تغییر دهند. اگر مدیران سیاسی، اجرایی، اجتماعی و فرهنگی ما بگویند «به ما ارتباطی ندارد و هر کس مسئول خودش است»، نتیجه همین می‌شود که دشمن سبک زندگی و پوشش ما را به نفع خود تغییر دهد. بنابراین، وظیفه‌ مدیران است که به مردم کمک کنند تا لباس، رفتار و سبک زندگی خود را چنان تنظیم کنند که خدای متعال از آنان راضی باشد؛ زیرا مردم به‌تنهایی نمی‌توانند در برابر موج فساد و تهاجم فرهنگیِ غربی مقاومت کنند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه باید بررسی کنیم برای اینکه در مقابل تغییر سبک زندگی مقاومت کنیم، باید چه اقدامات عملی انجام دهیم، گفت: در سبک زندگی اسلامی، پوشش دارای الزاماتی است که باید بدان توجه شود اما برای همین پوشش هم باید مقدمات آن فراهم کنیم.

امام جمعه شیراز به کارگروه مدل و لباس اشاره کرد و افزود: مدیرکل ارشاد اعلام کردند که این کارگروه در استان داریم اما چند سال است که فعال نشده است. شیراز به عنوان مرکز هنر و صنعت در ایران به عنوان مرکز این کارگروه انتخاب شده است لذا باید این کارگروه را حتما فعال کنیم.

وی با بیان اینکه می‌توانیم مانند جشنواره فیلم فجر، جشنواره لباس فجر برگزار کنیم، گفت: چه پیامی زیباتر از این برای دنیا که انقلاب اسلامی، لباس انسان‌های بافضیلت و متقی را به عنوان نماد هنر و ایمان معرفی کند. زمینه‌ این کار تا حدی فراهم شده، اما کار هنوز بر زمین مانده است و لازم است همه دست به دست هم دهیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: وزارت ارشاد باید در این زمینه گام بردارد اما صفر تا صد کار بر عهده این وزارت خانه نیست و وزیر صنعت و تجارت نیز باید برنامه‌ریزی کند؛ زیرا لباس، تنها کار هنری نیست، بلکه کار صنعتی و تجاری نیز است.

ضرورت راه‌اندازی کارگروه مد موثر شیرازی

آیت‌الله دژکام بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان لباس تأکید کرد و گفت: اگر از این مجموعه‌ها حمایت شود، آیا نمی‌توانیم پیام تقوا را در صنعت پوشاک ایران و حتی در خارج از کشور منتشر کنیم. تولیدکنندگان لباس نیاز به حمایت دارند لذا از اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت درخواست می‌شود که حتماً از این تولیدکنندگان حمایت کنند و اداره‌کل ارشاد هم کارگروه مد موقر شیرازی را راه‌اندازی کند.

امام جمعه شیراز همچنین از مردم خواست تا از تولیدکنندگان، هنرمندان و تاجران داخلی حمایت کنند؛ تا لباس‌های خوب و مطابق ارزش‌های اسلامی، در همینجا مشتری داشته باشد و سپس بتواند راهی بازارهای جهانی شود.

وی تأکید کرد: اگر خواستار عزت و آبادانی کشوریم، نباید اجازه دهیم کالاهای خارجی از ترکیه یا کشورهای دیگر، تولید ملی ما را از میدان به در کنند؛ زیرا این بی‌تقوایی است. وقتی تولیدکننده‌ داخلی ورشکست می‌شود و ما جنس بیگانه می‌خریم، در حقیقت به اقتصاد و فرهنگ خود ضربه زده‌ایم.

آیت‌الله دژکام به فرمایشات شب گذشته رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: همان‌طور که معظم‌له تأکید کردند، آمریکا ضرر کرده و ما پیروز میدانیم. در همه عرصه‌ها باید آمریکا و دشمنان بفهمند که دوران سلطه‌ آنان به پایان رسیده است و رو به افولند و اکنون نوبتِ عزت و عظمتِ مسلمانان است. شما مردم شریف، بافرهنگ، اصیل و سربلند استان فارس، باید در این مسیر نقش‌آفرینی و میدان‌داری کنید.

نقش بی‌بدیل نیروی دریایی ارتش در امنیت کشور

نماینده ولی فقیه در فارس در بخش دیگری از سخنان خود به فرا رسیدن روز نیروی دریایی ارتش اشاره کرد و آن را روز افتخارآفرینی، عزتمندی ارتشیان دلیر دانست و گفت:  از روزی که شجاعت، مردانگی و شهادت‌طلبی دریادلان ما در ناوچه‌ پیکان آغاز شد، تا امروز که به لطف خداوند، ناوچه‌ها و ناوهای اقیانوس‌پیمای جمهوری اسلامی ایران با دریاسالاری خردمندانه‌ این عزیزان، تمامی دریاها و اقیانوس‌ها را پیموده‌اند و سرافرازانه به ساحل وطن بازگشته‌اند، دوره‌ای پر از اقتدار، عزت و افتخار رقم خورده است که شایسته‌ سپاس و قدردانی است.

وی بیان کرد: اگر امروز سخن از تجارت بین‌المللی و صادرات کالا به سراسر جهان می‌گوییم، همه‌ تجار ایرانی دلگرمند که در گوشه‌گوشه‌ اقیانوس‌ها و دریای جهان، نیروی دریایی مقتدر ایران حضوری باشکوه دارد. کشتی‌ای که از این سرزمین بارگیری شود و در هر بندری پهلو گیرد، هیچ‌کس جرأت تعرض یا تهدید به خود نمی‌دهد؛ چرا که امنیتِ تجارتِ دریایی ایران، امروز با همت نیروی دریایی ارتش تأمین شده است و این یعنی ظهور قدرتی نو در عرصه‌ جهانی.

بعد نظارتی مجلس تقویت شود

آیت‌الله دژکام همچنین به در پیش‌رو بودن روز مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: شایسته است نمایندگان مجلس، خود بیش و پیش از دیگران، برای این روز برنامه‌ریزی کنند؛ زیرا نقش مجلس در نظام حکمرانی کشور نقشی بسیار تعیین‌کننده است. وظیفه‌ نمایندگان آن است که بیندیشند کدام بخش‌ها از حکمرانی خوب عمل کرده و کدام بخش‌ها نیازمند تقویت است.

وی با بیان اینکه هیئت‌رئیسه‌ مجلس در بُعد نظارتی، حرکت خوبی آغاز کرده است؛ یعنی مجلس، افزون بر قانون‌گذاری، باید ناظر بر حسن اجرای قوانین نیز باشد. این بعد نیازمند تقویت بیشتر است، افزود: دیوان محاسبات کشور تاکنون گام‌های ارزشمندی برداشته، اما بررسی‌های آن عمدتاً پیرامون اعداد و ارقام و صحت بودجه‌هاست؛ هرچند لازم و مفید است، اما کافی نیست. بُعد دیگری باید مورد توجه قرار گیرد، بررسی اثربخشی بودجه‌هاست؛ یعنی باید دید هزینه‌هایی که انجام می‌شود، واقعاً به نتایج و اهداف قانون‌گذار منجر شده یا خیر؟

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس ادامه داد: در این زمینه، گفت‌وگوهایی با مسئولان عالی‌رتبه‌ مجلس و دیوان محاسبات صورت گرفته است. طبق مواد (۱) و (۲) قانون دیوان محاسبات، هدف نهایی ارزشیابی عملکرد، اطمینان از تحقق اهداف قانون‌گذار است.

وی یادآور شد: اخیراً مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به این موضوع توجه کرده، اما این تنها آغاز مسیر است. اگر در برنامه‌های توسعه‌ پنجم و ششم این مسئله جدی‌تر گرفته می‌شد، امروز میزان پیشرفت کشور بسیار بیش از وضعیت فعلی بود. امیدواریم مجلس با جدیت این جهت را دنبال کند و بُعد نظارتی آن، اثر ملموسی در معیشت مردم، رشد و توسعه‌ کشور داشته باشد.

عملکرد بسیج، متناسب با نیازهای امروز جامعه

آیت‌الله دژکام همچنین به هفته بسیج اشاره کرد و منویات رهبر معظم انقلاب در این رابطه مبنی بر اینکه هر کس با ایمان، انگیزه و همت عمل کند، بسیجی است، یادآور شد و گفت: این تعریف دقیق و متناسب با نیازهای امروز جامعه است. به تمام بسیجیان، هفته‌ بسیج را تبریک می‌گوییم و از خداوند توفیق می‌خواهیم که همه‌ ما در شمار بسیجیان راستین باشیم.

وی اضافه کرد: کسی که با ایمان، انگیزه و همت عمل کند، در قیامت چهره‌ای نورانی خواهد داشت. این تعریف از بسیجی بودن، الگویی است که باید آن را دنبال کنیم. ملت ما سراسر بسیجی است؛ باید دید در کدام عرصه‌ها می‌توانیم بیش از امروز در فعالیت بسیجی نقش‌آفرینی کنیم.

امام جمعه شیراز با ذکر این نکته که ماه آذر با یاد دانشجویان، روز دانشجو و روز پژوهش همراه است، تأکید کرد: نقش بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و بسیج طلاب باید، بر اساس فرمایشات اخیر رهبر انقلاب، بسیار پررنگ‌تر شود. این اقشار می‌توانند در عرصه‌های مورد نیاز نظام حضور گسترده‌تری داشته باشند و نقش‌آفرینی کنند. مجموع تلاش‌های این گروه‌ها را می‌توان «بسیج علمی» نام نهاد.

وی همچنین به سالروز شهادت  شهید شهریاری و شهید فخری‌زاده اشاره کرد و گفت: این دو دانشمند بسیجی با ایمان و تلاش علمی خود در راه اسلام جان دادند. دیدن چهره‌های این شهیدان باید انگیزه‌ خدمت و تلاش علمی را در ما تقویت کند تا هر دانشجو و طلبه‌ای، هرگاه می‌بیند کاری در راستای نیاز نظام می‌تواند انجام دهد، از آن فروگذار نکند.

دانشجویان بسیجی در عرصه علمی نقش‌آفرین باشند

آیت‌الله دژکام با اشاره به برنامه‌های جهادی دانشجویان بسیجی تصریح کرد: دانشجویان در گروه‌های جهادی فعالیت‌های ارزشمندی دارند و از آن تقدیر می‌کنیم، اما آنان باید بیش از پیش در عرصه‌ علمی نیز نقش‌آفرینی کنند و این نکته را فراموش نسازند. اساتید دانشگاه نیز در این مسیر باید فعال‌تر باشند.

وی ادامه داد: اگر اساتید و پژوهشگران، قانون برنامه‌ هفتم را مطالعه کرده و آن بخش‌هایی را که با تخصص‌شان مرتبط است استخراج و در جهت تحقق آن‌ها به نظام کمک کنند، خدمت بزرگی به کشور انجام داده‌اند. برنامه‌ هفتم توسعه، دارای ۲۲ عرصه است که هرکدام تخصص ویژه‌ای می‌طلبد و نخستین آن‌ها رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری است.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه اهل علم می‌توانند در این زمینه نقش‌آفرینی جدی داشته باشند، گفت: اگر اندیشه‌ استاد، طلبه و دانشجوی ما معطوف شود به اینکه بهره‌وری را در تولید، نیروی انسانی و مدیریت امکانات افزایش دهد، می‌توانیم از نیروهای فرهیخته‌ کشور انتظار دستاوردهای بزرگ‌تری داشته باشیم و آنان با جهاد علمی و تخصصی خود در عرصه‌ی نیازهای نظام حضور یابند و ان‌شاءالله آنچه لازم است در این زمینه انجام دهند.

وی همچنین در پایان گفت: گاهی مطالبی را خدمت مردم و مسئولان عرض می‌کنیم اما پاسخ درخوری دریافت نمی‌کنیم. این سخنان از سر دلسوزی مطرح می‌شود و امید داریم که نتیجه‌ی نیکو و عملی از آن حاصل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب