- شروع مجدد مذاکرات وین با حضور نمایندگان بانک و بیمه و نفت ایران
- ویدئو| احمدینژاد: مردم را از انتخابات کنار گذشتند و ادعای پیروزی بزرگ میکنند!
- پاس گل دلاری روحانی به رئیسی
سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: تغییر روش و رفتار آمریکا طبعا در سیاست خارجی ما و مسئولان ما بی اثر نخواهد بود.ش

به گزارش تازهنیوز و به نقل از برنا، محمود محمدی، سخنگوی اسبق وزارت خارجه، در رابطه با “اولویت های دولت سید ابراهیم رئیسی در بحث سیاست خارجی” گفت: با توجه به شرایط فعلی و مسیری که پیش روی کشور قرار گرفته، بحث مذاکرات وین و مسئله برجام در مسیر تفاهم و توافق پیش می رود. در کنار این موضوع از اولویت های مهم دیگر که در سیاست خارجی وجود دارد و می توان به آن اشاره کرد مناسبات و روابط دوستانه ایران با همسایگان خود است؛ آنچه که تاکنون در صحبت های رئیس جمهور منتخب بیان شده و به نوعی رویکرد ایشان با همسایگان تلقی می شود تعامل، مودت، دوستی و همکاری با کشور های منطقه است.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تنظیم روابطی مبتنی بر احترام و منافع متقابل با کشورها از موضوعات دیگری است که در زمره رویکرد تعاملی با جهان در اولویت باید قرار گیرد، البته برای چنین رویکردی کافی نیست که فقط ایران تعامل لازم را داشته باشد بلکه دیگر کشورها نیز باید رویکرد تعاملی را مدنظر قرار داده و به سیاست خارجی ایران توجه کنند، یعنی باید شرایطی ایجاد شود که رفع ابهام دو سویه بین ایران و دیگر کشورها انجام شود، هم ایران برای رفع ابهام تلاش کند و هم دیگر کشورها برای رفع ابهامات بوجود آمده تلاش خود را بکار گیرند. به همین دلیل از جمله این اولویت ها می تواند درک متقابل نسبت به واقعیات و کنار زدن اتهامات و دروغ هایی باشد که نسبت به ایران روا داشته اند و اصطلاحاتی مانند ایران هراس و یا رئیسی هراسی را اغاز کرده اند.
سفیر اسبق ایران الجزایر با اشاره به چالش هایی پیش روی سیاست خارجی رئیس جمهور منتخب بیان کرد: دولت سیزدهم با چالش های دشوارتر از دولت های قبلی مواجه است، موضوعات و چالش هایی که از گذشته تاکنون بر روی هم انباشته شده که رفع آنها نیازمند بکارگیری همه اهرم ها و ظرفیت های ملی، دیپلماسی و اقتصاد در مراودات خارجی مانند برجام، مسئله حقوق بشر، FATF رقابت ژئوپلیتیک در منطقه است. ایران همیشه به دنبال یک منطقه امن بوده اما بعضی از قدرت ها دنبال ناامنی منطقه هستند. مسایل در سیاست خارجی دولت سیزدهم باید با درک متقابل برطرف شوند و کافی نیست که فقط ما بخواهیم دنبال رفع ابهام و برطرف کردن این چالش ها باشیم بلکه باید به گونه ای عمل شود تا دیگر کشورها و بازیگران منطقه ای هم دنبال رفع ابهام از سیاست های خود و رعایت منافع و احترام متقابل با جمهوری اسلامی ایران باشند. در چنین شرایطی می توان گفت که اولویت های بیان شده در مصاحبه های رئیس جمهور منتخب، تعامل و همکاری در سطح جهانی با سازمان های بین المللی است کما این که در خصوص برجام هم ایشان ادامه مذاکرات و گفتگو را تایید کردند.
بیشتر بخوانید: