تا جایی که می‌توانید کودکان را در خانه تنها نگذارید

تنها گذاشتن کودکان در خانه گاه ممکن است باعث صدمات جبران‌ناپدیر جسمی و روحی شود.

به گزارش تازه‌نیوز، انتشار خبری دردناک درباره مرگ پسر ۴ ساله تنها در خانه که اجاق گاز روی او افتاده بود، باری دیگر توجه‌ها را به خطر تنها ماندن کودکان در خانه جلب کرد. در پی این حادثه تلخ ساحل گرامی، روانشناس کودک طی یادداشت کوتاهی نکات مهمی را یادآور شده است که با هم می‌خوانیم:

خطرات تنها ماندن کودک در خانه

این روزها که اغلب مهدکودک‌ها تعطیل شده و مدرسه‌ها نیز نیمه حضوری هستند و کلاس‌های درس اغلب به شکل آنلاین برگزار می‌شود، بسیاری از پدرها و مادرانی که شاغل هستند گاهی مجبور می‌شوند فرزندان‌شان را در خانه تنها بگذارند. اما این تنها ماندن کودکان چه خطراتی را ممکن است به همراه داشته باشد؟

این مطالب را هم از دست ندهید:

زمانی که کودکان به تنهایی در خانه رها می‌شوند، به‌خصوص در سنین کم، ممکن است خطراتی آن‌ها را تهدید کند و گاهی اتفاقاتی رخ بدهد که جبران‌ناپذیر باشد. آتش‌سوزی، سقوط از ارتفاع، سقوط اجسام و وسایل روی آن‌ها، بلعیدن اجسام خطرناک و… فقط بخشی از این خطرات است. اما برای در امان ماندن کودکان از این خطرات چه باید کرد؟

کودکان با توجه به توانایی های‌شان شرایط مختلفی دارند، اما به‌طور کلی توصیه می‌شود که تا قبل از ۱۱سالگی، کودکان در منزل تنها نمانند و بعد از این سن هم تنها ماندن آن‌ها در خانه نباید بیشتر از ۳ساعت باشد. آکادمی روانپزشکی کودکان آمریکا، شرایطی را مطرح کرده که باید زمان تنها گذاشتن کودکان در خانه رعایت شود. برخی از این شرایط به این شرح است:

  • کودکان باید نحوه پاسخ‌ دادن مناسب به تلفن را بدانند و آگاه باشند که به افراد غریبه نگویند در خانه تنها هستند. مثلا باید به آن‌ها آموزش داده شود که این‌طور پاسخ دهند که مادرم الان نمی‌تواند صحبت کند و می‌توانم شماره شما را بگیرم که مادرم بعدا با شما تماس بگیرد.
  • آن‌ها باید بدانند در مواقع اضطراری مثل آتش‌سوزی، نیاز به کمک پزشکی، حضور فرد غریبه پشت در خانه و یا هر موقعیت اضطراری دیگری، چه کاری انجام دهند و با چه کسی تماس بگیرند.
  • محل قرار گرفتن جعبه کمک‌های اولیه و وسایلی مانند پنبه، دستمال کاغذی و… برای جراحت، خون‌دماغ شدن و سوختگی‌های کوچک و در صورت امکان نحوه روشن و خاموش کردن فیوز برق را بدانند.
  • کودکانی که کمی بزرگ‌تر هستند و توانایی جسمی بیشتری دارند، باید نحوه خاموش‌کردن اجاق گاز و استفاده از کپسول آتش‌نشانی را تا حدودی بدانند. باید به آن‌ها آموزش داده شود که در مواقع اضطراری چطور می‌توانند با شما تماس بگیرند.
  • زمانی که کودک در خانه تنهاست با او تماس بگیرید. حتما یک فرد بزرگسال آشنا را به او معرفی کنید تا در صورتی که به شما دسترسی نداشت، بتواند با این فرد تماس بگیرد.
  • باید زمان رفت‌وآمدتان به خانه را به کودک بگویید تا او کمتر دچار اضطراب شود. با وجود همه این شرایط اما توصیه می‌شود که کودک در هفته بیش از یک مرتبه در خانه تنها نماند.

در جریان تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷در ژاپن انجام شد، متخصصان به این نتیجه رسیدند که بین تنها ماندن بیش از یک‌بار کودک در خانه و مشکلات روحی او ارتباطی وجود دارد. این کودکان که ۶ تا ۷ساله بودند، بیشتر از کودکان دیگر به ترس، احساسات منفی، بیش‌فعالی، نقص توجه و مشکلات با همسن و سال‌های‌شان دچار شدند. این مشکلات می‌تواند هم به تنها بودن کودک در خانه مرتبط باشد و هم به ارتباط ضعیفی که بین کودک و والدین وجود دارد. این دسته از والدین بیشتر کودک را در خانه تنها می‌گذارند و برای کارهای شخصی‌شان خانه را ترک می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.