- درخواست جدید قالیباف و رئیسی از اژهای در مورد وقایع اخیر ایران
- کنایه به پدر زن رئیسی درپی اظهارات جنجالی اخیرش در مورد حجاب
- آمریکا: در صورت عدم همکاری ایران با آژانس اقدامات بیشتری انجام میدهیم
وزیر امور خارجه عمان، در هفتهای که یک کشتی اسراییلی در آبهای دریای عمان هدف حمله پهپادی قرار گرفت و در شرایطی که نگرانیهای زیادی درباره تشدید تنشها در آبهای جنوبی ایران وجود دارد به تهران آمد تا با رییسجمهور و وزیر امور خارجه ایران گفتگو کند.

به گزارش تازهنیوز، سلطنت عمان برای سالها یکی از مورداعتمادترین همسایگان ایران بوده؛ کشوری که در اوج تنشهای تهران و پایتختهای منطقه روابط حسنه خود را با جمهوری اسلامی ایران حفظ کرده و کوشیده تا همواره نقش مثبتی در راستای جلوگیری از تشدید تنشها و بنبستشکنی در مذاکرات منطقهای یا بینالمللی ایفا کند. اینبار نیز سفر بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه این کشور به ایران در شرایطی صورت میگیرد که منطقه در آستانه آغاز جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مترصد وقوع حوادثی پیشبینی نشده است.
به نقل از اعتماد، خبرگزاری آسوشیتدپرس چهارشنبه ۱۶ نوامبر، سه روز پیش از سفر وزیر امور خارجه عمان به ایران گزارش داد که یک نفتکش وابسته به یک میلیاردر اسراییلی در آبهای دریای عمان هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. ساعاتی پس از انتشار این گزارش، رژیم اسراییل مدعی شد که این حمله پهپادی از سوی ایران صورت گرفته و یک مقام اسراییلی در گفتگو با شبکه خبری سیانان از آن به عنوان «اقدام تحریکآمیز ایران» یاد کرد. اسراییل مدعی است «این کشتی با همان پهپادهای شاهد ۱۳۶ هدف قرار گرفته است که ایران برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه میفروشد.» تهران واکنش رسمی به این حادثه نداشته، اما همواره تاکید کرده هیچ پهپادی «برای استفاده در جنگ اوکراین» به روسیه نفروخته است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز شنبه پس از پایان دور اول گفتگوها با وزیر خارجه عمان بدون اشاره مستقیم به ماجرایی که برای کشتی مورد حمله قرار گرفته در آبهای دریای عمان اتفاق افتاد، تاکید کرد که «حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه تهدیدی برای صلح و ثبات است.» امیرعبداللهیان گفت: «معتقدیم که کشورهای منطقه خود توانایی حفظ صلح و امنیت در منطقه را دارند و حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه تهدیدی برای صلح و ثبات در منطقه است. باور داریم که حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه امروز تهدیدی برای منطقه خلیج فارس است و امنیت انرژی در منطقه را تهدید میکند. اکنون تعدادی از شناورهای بدون سرنشین خارجی در آبهای خلیجفارس در حال تردد هستند و این موضوع مشکلات امنیتی منطقه را مضاعف میکند.»
بهرغم هشدار ایران، فرمانده سنتکام در فاصله کوتاهی پس از سخنان حسین امیرعبداللهیان اظهارکرد که ۱۰۰ شناور بدون سرنشین در خلیجفارس مستقر میشود. براساس ترجمه خبرگزاری فارس، به گفته ژنرال مایکل کوریلا تا سال آینده ناوگانی متشکل از بیش از ۱۰۰ شناور بدون سرنشین سطح و زیر سطح که باهم کار و ارتباط برقرار میکنند و آگاهی حوزه دریایی را فراهم میکنند، در خلیجفارس گرد هم خواهند آمد. او افزود: «علاوه بر شناورهای بدون سرنشین، امریکا در حال ایجاد برنامه آزمایشی در خاورمیانه با شرکای خود برای فائق آمدن بر پهپادهای متخاصم است.»
این مطالب را هم ببینید: