جمیله علم‌الهدی الگوی مشخصی را دنبال می‌کند؛ طرح مسائل پرحاشیه و گفتن حرف‌های شاذ با هدف در مرکز توجه قرار گرفتن. الگویی که محمود احمدی نژاد هم در نزدیک به دو دهه گذشته دنبال می‌کرد.

جمیله علم‌الهدی جا پای احمدی‌نژاد گذاشت!

رویداد۲۴ نوشت: جمیله علم‌الهدی، همسر رئیس دولت سیزدهم در مراسم رسمی «اولین سالگرد مرحوم رئیسی»، اظهاراتی درباره وضعیت فرهنگی کشور مطرح و توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

او با اشاره به مسائل فرهنگی و تهدید نهاد خانواده، «فحشا» را به‌عنوان مشکلی جدی و اصلی در کشور توصیف و تصریح کرده است که این مساله بر موضوع ازدواج و تشکیل خانواده و فرزند آوری تاثیر گذاشته است.

فارغ از صحت و اعتبار سنجی از گفته‌های خانم علم الهدی در اینباره و سهمی که مساله فحشا در عدم تشکیل خانواده و کاهش رشد جمعیت در میانه موارد و مولفه‌هایی همچون بیکاری، فقر، تورم و وضعیت ناامیدی اجتماعی دارند، به نظر می‌رسد خانواده علم الهدی در اینباره دغدغه جدی داشته و محور بسیاری از سخنان خود را بر روی مساله «فحشا» متمرکز کرده‌اند کما این که پدر خانم علم الهدی یعنی احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد نیز در سال گذشته حداقل در چند نوبت در خطبه‌های نماز جمعه و سخنرانی خود به شدت از مساله «فحشا» در جامعه انتقاد کرده‌اند.

بر اساس داده‌های سازمان ثبت احوال، در سال ۱۴۰۱، تعداد ازدواج‌ها نسبت به دهه گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است. خود این آمار به تنهایی وضعیت را شرح می‌دهد، اما این که ریشه این آمار در فقر، بیکاری و تورم و مشکلات اقتصادی است یا «فحشا» موضوعی خارج از نیت نگارنده این مطلب است.

جمیله علم الهدی؛ از «بانوی اول» تا «همسر رییس جمهور فقید»

خانم جمیله علم الهدی در تمامی سه سال فعالیت دولت سیزدهم چهره‌ای خبرساز بود. داستان‌ها و روایت‌ها زیاد و مستنداتی نیز درباره قدرت بی حد و حصر ایشان در دولت و تصمیماتش شنیده می‌شد. کار به جایی رسیده بود که نمایندگان مجلس و فعالین سیاسی اصولگرا درباره این موضوع هشدار می‌دادند. او به عنوان یکی از راهبران شبکه و حلقه مقداد در دولت سیزدهم معرفی می‌شد که هم در عزل و نصب‌ها و هم در سیاست گذاری و اجرا در وزارتخانه‌ها و امور جزئی دولت صاحب اختیار و تاثیرگذار اصلی عنوان می‌شد.

فعالیت پررنگ همسر ابراهیم رئیسی در قیاس با همسران دیگر روسای جمهور، دلیل اعتراض فعالان سیاسی به این موضوع و طرح مساله بهره‌برداری جمیله علم‌الهدی از رانت نسبت فامیلی با رئیس دولت بود.

محمد مهاجری، فعال سیاسی و رسانه‌ای، مردادماه ۱۴۰۲ با انتقاد از این موضوع خطاب به رئیسی نوشت: «جناب آقای رئیسی بااطلاع می‌گویم اعضای دولت از اینکه برای گزارش کار خدمت خانم علم‌الهدی برسند یا از اعضای خانواده‌تان امرونهی بشوند احساس حقارت می‌کنند.»

سانحه هلیکوپتر سال گذشته، اما به یکباره ورق را برای حلقه مقداد، دولت سیزدهم و البته خانم علم الهدی برگرداند. او به یکباره از جایگاهی که خود بانوی اول می‌شناخت به همسر رییس جمهور فقید تبدیل شد. دولت تغییر کرد و کاندیدای پیروز که به ساختمان پاستور رفت در عمل از نظر جناح سیاسی، شعارها و برنامه‌ها نقطه مقابل دولت سیزدهم بود.

با اتمام زودهنگام دولت سیزدهم سرنوشت چهره‌های زیادی تغییر کرد. شاید مهمترین چهره در قید حیات دولت سیزدهم که با این اتفاق سرنوشت و شرایط زندگی اش به کلی دگرگون شد همسر رییس فقید دولت سیزدهم بود. این اتفاق البته تاثیرات خود را بر او گذاشت. به طور مثال اندکی بعد از این حادثه بود که خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد که خانم علم الهدی به دلیل شرایط جسمی و روحی بعد از فوت همسرش امکان انجام مسئولیت‌های خود در این شورا را نداشت و خواستار کنار رفتن از آن شده بود.

او که در سال‌های فعالیت دولت سیزدهم با اقدامات و اظهارات مختلفی از جمله طرح مساله بانوی اول بودن تا برگزاری همایش پرحاشیه زنان تاثیرگذار خبرساز شده بود به یکباره به حاشیه رفت. با این وجود اظهارات دیگر او در یک سال گذشته نشان می‌دهد که او نمی‌خواهد در حاشیه باقی بماند.

طرح مساله فحشا و گستردگی آن به اندازه‌ای که ایشان مورد تاکید قرار داده است و موارد دیگری از جمله سفر به عراق دیدار با مسئولان در این کشور- در حالی که مشخص نبود و نیست که ایشان با چه سمتی از جانب جمهوری اسلامی این سفر را انجام داد و در این دیدارها حاضر شد و با رییس جمهور عراق و همسر او دیدارهایی رسمی داشت- تنها گوشه‌ای از فعالیت‌های یک سال اخیر اوست.

علم الهدی البته الگوی مشخصی را دنبال می‌کند؛ طرح مسائل پرحاشیه و گفتن حرف‌های شاذ با هدف در مرکز توجه قرار گرفتن. الگویی که محمود احمدی نژاد هم در نزدیک به دو دهه گذشته دنبال می‌کرد، با این تفاوت که احمدی نژاد سعی کرد در قامت اپوزیسیون بدنه اجتماعی جدیدی را همراه خود کند، اما علم الهدی مشخصا چنین تصمیمی ندارد و روی بخش دیگری از بدنه اجتماعی و احتمالا نیروهایی که خود را حلقه سخت نظام می‌دانند، حساب باز کرده است.

فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای راهبری دولت چهاردهم مهرماه سال گذشته در گفت و گویی با خبرگزاری خبرانلاین به نکته مهمی درباره آینده جریان موسوم به تندروها اشاره کرده بود. او گفته بود برخلاف تصورات که سعید جلیلی را پرچمدار این جریان برای انتخابات دور بعدی ریاست جمهوری مطرح می‌کنند، اما احتمالا یک زن راهبری این جریان را در آن زمان برعهده می‌گیرد. او مستقیما در پاسخ به سوالی درباره این که چه کسی می‌تواند چنین کاری انجام دهد، از جمیله علم الهدی نام می‌برد.

حتی اگر خبر کاندیداتوری جمیله علم الهدی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۷ را شنیدید تعجب نکنید. فارغ از این که شورای نگهبان چه تصمیمی درباره تایید یا ردصلاحیت او بگیرد، دختر امام جمعه مشهد خیال ندارد تنها با عنوان همسر رییس جمهور فقید سر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین مطالب