رسانه ملی دوباره حاشیه ساز شد. این بار مهدی خانعلیزاده، مجری شناختهشده صداوسیما که بعضا در مقام کارشناس هم آنتن میگیرد؛ با لحنی تند و تحقیرآمیز به عباس عراقچی، وزیر خارجه میتازد. آن هم درحالی که عراقچی از روز اول جنگ دوازده روزه، بهعنوان نماینده رسمی ایران در نشستهای بینالمللی حضوری فعال داشته و مواضع دیپلماتیک کشور را نمایندگی کرده است.
این مجری جنجالی که پیشتر نیز سابقه اظهارات خبرساز را داشته، اما در یک برنامه تلویزیونی با این ادعا که عراقچی در برنامه طراحی شده آمریکا و اسرئیل مشغول بازی بوده و هنوز هم متوجه نشده که ماجرا چیست، چنان به وزیر خارجه مملکت حمله کرده که بیش از یک نقد سیاسی رنگ و بوی یک دعوای شخصی را دارد. او عراقچی را تا مقام یک بلاگر تنزل داده و از رونمایی کتاب او در خصوص مذاکره انتقاد و ادعا میکند که وی حتی در کتابش هم حرف خاص و قابل توجهی برای ارائه نداشته است!
به نقل از رویداد۲۴، این سخنان با واکنش تند محمدحسین رنجبران، مشاور وزیر امور خارجه مواجه شد. او در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «مجریای که با عنوان استاد و کارشناس در صداوسیما معرفی میشود، صراحتاً به وزیر امور خارجه، آن هم چند روز پس از بیانات رهبری در حمایت از دستگاه دیپلماسی، توهین میکند. از مسئولان امنیت ملی انتظار میرود این روند را متوقف کنند.»
رنجبران که پیش از سمت فعلی مدیر روابط عمومی صداوسیما بوده و خودش هم در حوزه رسانه دستی بر آتش دارد؛ در ادامه با اشاره به حمایت رهبری از نقد مؤدبانه و آگاهانه، تلویحاً عملکرد مجری صداوسیما را تخطئه کرد و آن را مخالف سیاست کلان کشور در مقطع فعلی دانست. او این سبک مواجهه را همردیف با اظهارات تندی دانست که پیشتر رئیسجمهور را به «کودتا» متهم کرده یا کشور را «آغل» خوانده بودند.
این نخستین بار نیست که تریبون رسمی رسانه ملی به صراحت علیه دستگاه دیپلماسی کشور یا مقامات دولتی سخن میگوید. در سالهای گذشته، بارها برخی چهرهها در برنامههایی مانند جهانآرا، ثریا و بدون توقف، با عباراتی تحقیرآمیز علیه مذاکرهکنندگان هستهای یا برجام موضعگیری کردهاند؛ عباراتی که بعدها برخی از آنها، حتی توسط نهادهای نظارتی داخلی نیز تخطئه شد.
تداوم این رویکرد در رسانه ملی در شرایط فعلی که کشور هنوز زیر سایه جنگ قرار داد و مسئولان با هزار و یک مشکل مختلف دست به گریبان هستند، این گمانه را تقویت کرده که یک طیف خاص سیاسی که از قضا رادیکال و مخالف دولت هم هست، بر رسانه ملی مسلط و این سازمان عریض و طویل را به تریبون خود تبدیل کرده است. در این راستا خبری از انصاف و برخوردهای بیطرفانه که وجه حرفهای کار رسانه است، دیده نمیشود و شاهدیم که به رغم تاکید مقام معظم رهبری بر همافزایی و انسجام درونی؛ چنین ادبیاتی از تریبون رسمی پخش میشود.
بدیهی است با افزایش تنشهای منطقهای و نیاز به انسجام در عرصه داخلی، تخریب چهرههای دیپلماسی در تریبونهای رسمی، نهتنها بینتیجه، بلکه آسیبزا و ناهماهنگ با مصالح کشور است؛ مگر آنکه قرار باشد، برخلاف ادعاها، در میدان رسانه هم نوعی «میدانداری افراطی» دنبال شود.
نظر شما