- ابهام در همسانسازی حقوق بازنشستگان
- در جلسه بررسی وضعیت همسانسازی حقوق بازنشستگان با وزیر کار چه گذشت؟
علی دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان کارگری تهران ضمن پاسخ به سوالات و ابهامات بازنشستگان، در ارتباط با تداوم متناسبسازی و مسالهی بحران منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی به تفصیل توضیح میدهد.

به گزارش تازه نیوز و به نقل از ایلنا، در هفته گذشته، متنی منتشر شد با عنوان «درخواست سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی از رئیس کانون شهرستان تهران برای پاسخ به ابهامها». در این نامه که توسط جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی به امضا رسیده بود، بازنشستگان از علی دهقان کیا (رئیس کانون بازنشستگان کارگری تهران) درخواست کردهاند به چندین سوال در ارتباط با متناسبسازی، تداوم متناسبسازی و افزایش حقوق بازنشستگان، به تفصیل پاسخ دهد.
دهقانکیا در گفتگوی زیر، ضمن پاسخ به سوالات و ابهامات بازنشستگان، در ارتباط با تداوم متناسبسازی و مسالهی بحران منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی به تفصیل توضیح میدهد. او معتقد است اگر دولت بدهی خود به سازمان را نپردازد و با تامین اجتماعی به مثابهی «قلک خزانه» نگاه کند، این بحران به سرعت به مرحلهی غیرقابل بازگشت میرسد.
*آیا همسانسازی ۹۹ به طور کامل اجرایی شده است؛ چطور برخی ادعا میکنند هنوز ۲۵ درصد آن باقی مانده است؛ در ارتباط با روند متناسبسازی، نحوهی اجرا و بودجهای که صرف شده است، توضیح بدهید.
متناسبسازی تکلیفی بود که حدود یازده سالِ تمام بر زمین مانده بود؛ بعد از یازده سال اهمال، بالاخره در سال ۹۸ با پیگیریهای کانون عالی بازنشستگان و همراهی ما در کانون بازنشستگان تهران، اجرای متناسبسازی برای بازنشستگان کارگری به تصویب رسید. در جریان بررسیِ لایحهی بودجه ۹۹، حداقل چهار یا پنج جلسه در کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد که نهایت آقای تاجگردون (رئیس وقت کمیسیون) قول داد که ۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در نظر گرفته شود و ۳۰ درصد این مبلغ برای اجرای متناسبسازی صرف شود. اما بعدتر در جریان بررسی نهایی لایحه بودجه، در بند (و) تبصرهی دو لایحه بودجه، صندوق تامین اجتماعیِ لشگری را هم اضافه کردند و اعلام کردند این ۵۰ هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی و تامین اجتماعی لشگری، با هم است، در صورتیکه دولت به صندوق لشگری اصلاً بدهکار نیست! با افزودن همین یک کلمه به بند (و)، ۱۸ هزار میلیارد تومان از اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی را کم کردند و در نهایت در مردادماه ۹۹، فقط ۳۲ هزار میلیارد تومان به سازمان پرداختند.