هشدار جدی به دولت/ کنگره آمریکا برای برجام به ایران تضمین نخواهد داد!

یک فعال سیاسی درباره برجام و تضمینی که ایران به دنبال آن است، گفت: کنگره آمریکا در دست جمهوی خواهوان است و ممکن است کلا نتیجه مذاکرات از بین برود.

به گزارش تازه‌نیوز، وضعیت اقتصاد از یک سو هر روز سخت‌تر می‌شود و از سوی دیگر هنوز خبری از امضای توافق نهایی در وین نیست. اما علت به وجود آمدن چنین شرایطی چیست؟

بیشتر بخوانید: دولت رئیسی ۶ رئیس‌جمهور دارد، اما آفتابه و لگن ۷ دست، شام و نهار هیچی/ مخبر یک بلوف‌زن بزرگ است!

علی‌محمد نمازی، فعال و تحلیلگر سیاسی، درباره این موضوع به نامه‌نیوز گفت: «به صورت پراکنده شنیده می‌شود که توافق نهایی همان توافقی است که در دوران آقای روحانی به سرانجام رسید و چیزی بیش از آن رخ نداده است و اکنون تیم مذاکره‌کننده باید تمام عزمش امضای توافق نهایی باشد نه پرداختن به مسائل فرعی و به نظر می‌رسد تیم مذاکره‌کننده بیشتر نمادین کار می‌کند تا فنی و دقیق».

او ادامه داد: «اگر توافق نهایی امضا شود، ضمن آنکه گشایش‌های زیادی از نظر مالی ایجاد می‌شود، پول‌های بلوکه‌شده ایران آزاد می‌شود و ایران می‌تواند آزادانه و به صورت عادی نفت خود را بفروشد، می‌شود در آینده و پس از اعتمادسازی میان طرفین بحث‌های دیگری داشت تا تحریم‌های فرابرجامی هم رفع شود».

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «یکی از ضعف‌های تیم مذاکره‌کننده و دولت عدم اطلاع‌رسانی درباره مذاکرات بود. به یاد داریم آقای ظریف بعد از هر دور مذاکره نشست خبری می‌گذاشت و توضیحات دقیقی می‌داد و این علاوه بر حضور خبرنگاران در محل مذاکرات بود؛ خلأ چنین شرایطی به شدت احساس می‌شود».

این مطلب را از دست ندهید: ایران یا آمریکا؛ کدام یک مطالبات فرا برجامی دارند؟

او همچنین درباره ضمانت‌ها اظهار کرد: «تیم مذاکره‌کننده می‌گوید باید تضمینی گرفته شود که دیگر آمریکا از برجام خارج نشود درصورتی که رئیس‌جمهور آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد از سوی رؤسای جمهور بعدی این کشور هم تضمین بدهد. سیستم حکومت آمریکا طور دیگری است و اگر قرار است یک تضمین کامل که به صورت قانون باشد، به دست آید باید برود کنگره و در آنجا تصویب شود که اگر قرار باشد منتظر این حالت باشیم هم ریسک بالایی دارد زیرا اکثریت در اختیار جمهوری‌خواهان و ممکن است کلا نتیجه مذاکرات از بین برود و هم زمان خیلی زیادی به طول می‌انجامد».

نمازی در پایان گفت: «من به‌عنوان یک فعال سیاسی می‌گویم که دولت واقعا دنبال حصول توافق باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که موجودی خزانه بسیار ناچیز است و دولت حتی نمی‌تواند پرداختی‌های خود را انجام دهد. حرکت‌های اعتراضی هم وجود دارد و اگر قرار باشد شرایط اقتصادی به همین شکل جلو برود، هیچ بعید نیست شاهد اعتراضات فراگیر باشیم؛ بنابراین لازم است هر چه زودتر توافق در وین امضا شود تا با رفع تحریم‌ها قدری وضعیت اقتصادی بهبود یابد».

2 نظر
  1. ali

    نمازی احتمالا یادت هست این برجام یکبار کامل امضا شد و اقای روحانی با لبخند معروفش در رسانه گفت از این لحظه تمام تحریمها لغو از این لحظه تمام معاملات بانکی بین المللی به انجام میرسه .از این لحظه ایران بهشت برینه ووو.یادته ؟؟؟ایا محقق شد؟؟؟.نمازی اول امریکا باید قبول کنه که این ایران فعلی که طرف مقابلشه یک کشور مقتدره وقتی قبول کرد اونوقت ضمانتش هم یک ضمانت واقعی میشه.تا موقعه ایکه امثال شما از ایران و خارج به امریکا گرا میدید که اگر بر جام اجرا نشه ایران بدبخته امریکا فکر می کنه یکه تازه.امریکا همون کشوریکه وقتی می خواست با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی مذاکره کنه دو بار خود رییس جمهور امریکا رفت در کشور کره شمالی و حتی بار دوم کیم جونگ اون اجازه نداد رییس جمهور امریکا وارد کشورش بشه در مرز کره با رییس جمهور کره مذاکره کرد.این امریکا همونیکه بعد از چهل سال که مدام داد میزد گزینه های نظامی بر علیه ایران روی میزه و هیچ غلطی نکرد بعد از چهل سال الان میگه بهترین راه رو در رویی با ایران راه دیپلماتیکه.هر چند بی ارزشهایی در داخل ایران هستند که به امریکا گرا میدند.

  2. محمد

    مجلس باید برای تعیین تکلیف شدن برجام(توافق برجام یا عدم توافق برجام)برنامه زمانی ومدت وزمان وتاریخ برای دولت ابراهیم رئیسی تعیین کند ودولت راملزم کند ظرف مدت زمان وتاریخ اعلامی ازمجلس برجام را تعیین تکلیف کند. دولت به خواب خرگوشی رفته وزمان زیادی ست فقط منتظر امریکا نشسته که امریکا چه خواهد کرد و وقت کشی می کند وبرنامه قاطعی برای تعیین تکلیف برجام ندارد وتلاشی موثر ودر خور برای توافق برجام ورفع تحریمهاندارد .بلاتکلیف گذاشتن برجام تبعات خطر ناک اجتماعی ،اقتصادی ،سیاسی برای کشورونظام مقدس دارد.باید مجلس به دولت التیماتوم دهد تا دولت ازخواب بیدار شودوبرجام را تعیین تکلیف کند یا توافق برجام ورفع تحریمها یاعدم توافق و شکست برجام وترک مذاکرات. متاسفانه دولت در کنترل تورم افسار گسیخته هم برنامه موثر ی ندارد وبسیار ناکار امد وفلج است وکل تقصیر گرانی رابه گردن دولت قبلی می اندازد که باتوجه به فروش خوب نفت اداعای درستی نیست که تورم ونرخ ارز وسکه با فروش نفت همچنان بالا می رود.دولت قبل فروش نفتش خیلی کم بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.