فرونشست به ۳۰۰ متری تخت جمشید رسید؛ خشکسالی تخت جمشید و نقش رستم را هم در خطر تخریب قرار داد! +تصاویر
در تصاویر ماهوارهای ۱۰ سال گذشته از دشت مرودشت تنها محدوده کوچکی از این دشت با پدیده فرونشست روبرو شده بود اما در مطالعات اخیر و ظرف حدود ۱۵ سال اخیر، همه دشت مرودشت درگیر این پدیده شده و وسعت و سرعت فرونشست زمین در این دشت پیشرفت قابل توجهی داشته است.
به گزارش تازهنیوز، براساس نتایج مطالعات تخصصی طی سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ که تحت عنوان پروژه به دانشگاه شیراز محول شده است؛ میزان سطح فرونشست در دشت مرودشت به دست آمده که نتایج این مطالعات در قالب گزارش به سازمان زمین شناسی تهران ارائه شده است.
به نقل از ایلنا، در این مطالعات و در تصاویر ماهوارهای ۱۰ سال گذشته از دشت مرودشت تنها محدوده کوچکی از این دشت با پدیده فرونشست روبرو شده بود اما در مطالعات اخیر و ظرف حدود ۱۵ سال اخیر، همه دشت مرودشت درگیر این پدیده شده و وسعت و سرعت فرونشست زمین در این دشت پیشرفت قابل توجهی داشته است.
نتیجه این گزارشها حاکی از آن است که شکافهای بسیارعظیمی در سطح زمین دشت مرودشت به پهنای نیم متر تا ۷۰ سانتی متر ایجاد شده است و در دشت شیراز هم شامل محدوده دریاچه مهارلو تا شمال غرب شهر در نقاطی فرونشست رخ داده است.
گفتنی است که دو اثر باستانی مهم دوران ساسانیان و هخامنشیان یعنی تخت جمشید و نقش رستم در دشت مرودشت قرار دارند و بخشی از فرونشست در نزدیکی این دو اثر رخ داده است. حتی در یکی از عکسهایی که در رسانهها منتشر شده است یه فرونشست عمیق در محوطه داخلی نقش رستم مشاهده میشود که از کنار دیواره آن میگذرد.