ماجرای دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس چیست؟

همه‌چیز از خبر گران شدن ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت کارخانه پژو پارس شروع شد.

به گزارش تازه‌نیوز، بعد از کش و قوس‌های فراوان بالاخره مجوز تولید دوباره پژو پارس صادر شد. ایران خودرو ۲۸ اسفند ماه اعلام کرد فراخوان مجدد متقاضیان خودروی پارس را براساس مجوز تداوم تولید از سوی نهادهای ذی‌ربط آغاز کرده است.

گران شدن یک‌شبه محصول جنجالی ایران خودرو

قیمت مصوب جدید پژو پارس سال با موتور XU۷P در فروردین ۱۴۰۳ در حالی ۴۴۵ میلیون تومان با احتساب کلیه هزینه‌های جانبی برای مصرف‌کننده اعلام شده که پیش از این قیمت مصوب این خودرو ۲۹۴ میلیون تومان بود که افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی (حدود ۵۰ درصد) داشته است.

حال مشتریان این خودرو که سال گذشته برای آن ثبت‌نام کرده بودند، بر اساس اطلاعیه جدید این شرکت باید قیمت‌های جدید را پرداخت کنند که نسبت به قبل به میزان چشمگیری افزایش یافته است.

این افزایش شدید قیمت با واکنش‌ حواله‌داران رو به رو شد به طوری که بسیاری از آن‌ها با تجمع اعتراضی مقابل سازمان تعزیرات و شورای رقابت خواستار عدم اعمال افزایش قیمت برای آن‌دسته از خریداران که نوبت تحول آن‌ها زمستان ۱۴۰۲ بودند، شدند.

در همین ارتباط تصاویری از این تجمع‌های اعتراضی را مشاهده  کنید:

دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس

با عدم تحویل پژو پارس در موعد زمستان ۱۴۰۲ به نظر می رسد که شرکت ایران خودرو تحویل این خودرو را به بهار ۱۴۰۳ موکول کرده است تا بتواند با دریافت مجوز، قیمت را افزایش دهد.

پاسخ ایران خودرو به فروش پژو پارس با قیمت جدید به متقاضیان

گروه صنعتی ایران خودرو در واکنش به گزارشی با عنوان دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس! توضیحاتی ارسال کرد که به شرح زیر است؛

در متن منتشر شده، ادعا شده است که ایران خودرو تعمدا تحویل محصول پارس را به بهار امسال موکول کرده تا بتواند با دریافت مجوز، قیمت‌ها را افزایش دهد، این در حالی است که تا روز ۲۵ اسفندماه سال گذشته که مجوز تولید این محصول از سوی سازمان ملی استاندارد تا بهار سال ۱۴۰۳ تمدید شده، تولید و شبکه گسترده تأمین ایران خودرو برای محصول سورن به عنوان جایگزین پارس برنامه‌ریزی کرده و با تمدید مهلت تولید از سوی سازمان استاندارد، خطوط تولید و شبکه تأمین ایران خودرو که برای تولید برنامه‌ریزی بلندمدت دارند، ناگزیر از بازگشت به شرایط قبل و سفارش گذاری برای تأمین قطعات محصول پارس شده است که این امر نیازمند زمان برای تغییر سفارش‌گذاری و تأمین قطعات بوده است.

هرچند بر اساس مصوبه شورای رقابت، اولویت بندی در سامانه یکپارچه، تعهدی برای خودروساز ایجاد نمی‌کند، با توجه به عدم تمدید تولید پارس تا ۲۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲، گروه صنعتی ایران خودرو در راستای مشتری مداری و جلب رضایت متقاضیان، به اجرای طرح تبدیل پارس به خودروهای دیگر مانند سورن پلاس، پژو ۲۰۷ و تارا اقدام کرده است و تعدادی از متقاضیان که به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان نهایی بوده‌اند، به تبدیل و خرید محصولات استاندارد و دارای مجوز تولید پرداخته‌اند.

برخلاف ادعای مطرح شده در این متن، در اسفند سال ۱۴۰۱ و نه سال گذشته، ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضاها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استانداردهای ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضاها تاکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضاها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است.

در این متن عنوان شده عدم صدور مجوز تولید از سوی سازمان استاندارد کافی بود تا ایران خودرو از تحویل خودرو خودداری کند! این در حالی است که برنامه تولید محصول پارس تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده و با توجه به قوانین و ضوابط موجود، ادامه تولید محصول فاقد استانداردهای ۸۵ گانه، نیازمند مجوز از سوی سازمان ملی استاندارد است و تمامی خودروسازان ملزم به رعایت این امر و دریافت مجوز لازم برای تمامی محصولات خود هستند.

طبق روال گذشته، تمامی خودروسازان بهای تمام شده تولید انواع محصولات خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا نسبت به نرخ تورم موجود و هزینه‌های تولید به‌روزآوری شود. پارس نیز به عنوان زیان‌ده‌ترین محصول از این قاعده مستثنا نبوده و بر اساس دستورالعمل‌های شورای رقابت و طبق مجوزهای دریافتی از سوی مراجع ذی‌ربط نسبت به اصلاح قیمت آن اقدام شده است. همان‌طور که در بخش‌نامه اولیه سامانه یکپارچه نیز تاکید شده، تمامی خودروهایی که در این سامانه اولویت بندی شده‌اند بر اساس قیمت روز کارخانه تحویل مشتریان خواهد شد و به‌روزآوری قیمت پارس نیز خارج از این دستورالعمل نبوده است.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.