وقت خرید طلا رسید؛ این مطلب را از دست ندهید

یک کارشناس بازار طلا می‌گوید: در حال حاضر قیمت طلا اصلاح خوبی انجام داده است؛ به خصوص طلای آبشده آرام آرام دارد حباب منفی می‌گیرد؛ بنابراین کسانی که قصد خرید دارند می‌توانند پله‌ای خرید کنند.

به گزارش تازه‌نیوز، بازار طلا هفته جاری را در حالی آغاز کرد که سیر کاهشی قیمت‌ها همچنان برقرار است. روند اصلاحی که با ریزش‌های مکرر دلار از هفته گذشته شروع شد و به نظر می‌رسد همگام با آن ادامه خواهد داشت. در حال حاضر دلار در حال تلاش برای بازگشت دوباره به کانال ۶۱ هزار تومانی است و برخی تکنیکالیست‌ها احتمال می‌دهند به زیر ۶۰ هزار تومان نیز برسد.

بازار طلا نیز به تبعیت از این بازار آن طور که «برزو حق شناس» کارشناس بازار‌های مالی می‌گوید در حال گرفتن حباب منفی است. بر این اساس درلحظه تنظیم این گزارش هر مثقال طلا در یک هفته گذشته چیزی در حدود ۸۰۰ هزار تومان ریزش داشته و درحال حاضر ۱۵ میلیون و ۱۱۴ هزار تومان معامله می‌شود. طلای ۱۸ عیار نیز در ۷ روز گذشته تقریبا ۱۸۰ هزار تومان فرو ریخته و در لحظه تنظیم این گزارش هر گرم ۳ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

  • بیشتر بخوانید:

طلای آبشده تا چه اندازه کاهش می‌یابد؟

برزو حق شناس در گفتگو با اقتصاد ۲۴ درباره روند بازار طلا می‌گوید: در حال حاضرقیمت طلا به نظرم اصلاح خوبی انجام داده است. به خصوص طلای آبشده آرام آرام دارد حباب منفی می‌گیرد؛ بنابراین کسانی که قصد خرید دارند می‌توانند پله‌ای خرید کنند. بیشتر از این من فکر نمی‌کنم که خیلی بخواهد پایین‌تر برود.

به گفته او انس جهانی هم صعودی است و توانست بخش اعظمی از آن ریزشی که بازار انجام داده بود را پس بگیرد، یعنی کل کامودیتی‌ها صعودی هستند. این صعود بر بازار داخل هم می‌تواند اثرگذار باشد. چرا که قیمت طلا در داخل برآیند دو عامل است؛ انس جهانی و قیمت دلار.

مالیات بر عایدی سرمایه تقاضای طلا را فراری می‌دهد؟

هفته گذشته مجلس طرحی را مصوب کرد که به موجب آن از عایدی نقل و انتقال املاک، خودرو، ارز و طلا و جواهرات مالیات گرفته خواهد شد. فعالان بازار طلا این مصوبه را موجب خروج تقاضا از بازار عنوان می‌کنند و معتقدند این نوع مالیات رونق بازار طلا را از بین خواهد برد. برزو حق شناس، اما آن را خیلی اثرگذار بر شاخص تقاضا نمی‌داند، اما از زیان‌های جبران‌ناپذیری می‌گوید که اقتصاد را به سمت ونزوئلایی شدن پیش می‌برد.

او در این باره توضیح می‌دهد: این مصوبه فعلا در رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان است، ولی مجموعا به نفع اقتصاد کشور نیست چرا که در درجه اول خروج سرمایه از کشور را تشدید می‌کند و در درجه دوم هم باعث می‌شود که مردم ریال را از مبادلات خارج کرده و باعث می‌شود افراد به معاملات پنهانی روی بیاورند؛ این چیز جالبی نیست.

به گفته وی وقتی اقتصاد یک کشور تورم‌های بالا دارد و منشا تورم هم خود دولت و سیاست‌های دولت است، نمی‌توان از تورم مالیات گرفت. تا وقتی هم که اثرات تورم را در این مدل از طرح‌ها نیاوردند این مشکل همچنان باقی است. اقتصاد ونزوئلا هم از همین قوانین آسیب دید. همین مسائل باعث شدند که تقریبا پولشان «بولیوار» از چرخه معاملات حذف شد. مردم خودشان این کار را کردند. با این همه فکر نمی‌کنم این مصوبه تاثیری بر بازار طلا داشته باشد.

جزئیات مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه

دراین مصوبه آمده است: مالیات بر عایدی طلا و ارز و جواهرات در صورتی که کمتر از یک سال نگهداری شود ۳۰ درصد خواهد بود. در صورتی که بین یک تا دو سال نگهداری شوند ۲۰ درصد و در صورتی که بیش از ۲ سال نگهداری شوند ۱۰ درصد مالیات بر آن اعمال خواهد شد.

همچنین در این مصوبه آمده است: اگر فروش طلا، نقره، پلاتین و جواهرات و ارز در صورت حساب الکترونیکی ثبت شود مشول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند. اما اگر در صورت حساب الکترونیکی ثبت نشود، کل وجوه دریافتی که حاصل از فروش این موارد به حساب افراد و ارزی می‌شود، مشمول بالاترین نرخ مالیات بر درآمد اتفاقی می‌شود. البته درآمد اتفاقی سقفی سالانه دارد که اگر بیشتر از آن حد باشد مشمول مالیات خواهد شد.

پیش‌بینی انس جهانی طلا

در یک هفته گذشته با اطمینان بر اینکه نه ایران و نه آمریکا خواهان جنگ هستند و در این مسیر اسرائیل به تنهایی وارد جنگ نخواهد شد، انس جهانی در مسیر نزولی قرار گرفت؛ اما مدتی است که دوباره در مسیر افزایشی قرار دارد.

نظرسنجی اخیر سایت کیتکو با مشارکت ۱۵۵ رای نشان داده تنها تعداد کمی از سرمایه گذاران خیابان وال استریت ریزش قیمت را پیش بینی می‌کنند. بر این اساس ۷۴ تاجر خرده‌فروشی که ۴۸ درصد را نمایندگی می‌کنند به دنبال افزایش قیمت طلا در هفته آینده بودند. ۴۶ یا ۳۰ درصد دیگر پیش‌بینی کردند که این میزان کمتر خواهد بود، در حالی که ۳۵ پاسخ‌دهنده یا ۲۲ درصد انتظار دارند که این فلز گرانبها در هفته پیش رو روند نزولی داشته باشد. یکی از عواملی که همواره چشم انداز افزایشی انس جهانی را نشان می‌دهد افزایش تقاضای طلا از سوی چین است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.