اینترنت ملی برای سانسور است!/ فیلترینگ باعث تولد باج‌گیرهای مجازی شد

عباس عبدی می گوید: وقتی که گفته می‌شود فضای مجازی رهاست منظور عملکرد حضور افراد فرامرزی در آن است که برای حل آن فقط یک راه موثر وجود دارد آن هم توسعه آزادی‌های رسانه‌ای در داخل کشور است.

به گزارش تازه‌نیوز، عباس عبدی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب، درباره نگرانی ها درخصوص رها شدن فضای مجازی و بهره گیری بیگانگان از این فضا برای دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات، گفت: درباره ول بودن وب و فضای مجازی ابتدا باید این فضا را توصیف کنیم که چه ویژگی دارد؟ یا باید بگوییم این ارتباط اینترنتی با خارج قطع شود که این یک تجربه صد درصد شکست خورده است زیرا این سیاست در مورد ماهواره موفق نبود حال چگونه می تواند در باره اینترنت موفق شود؟ اینترنتی که زیر ساخت ضروری زندگی بشر شده است. در همین قضیه کرونا اگر اینترنت نبود معلوم نبود چند ده برابر آمار موجود مرگ و میر می‌داشتیم یا مثلا در  نظام بانکداری مدت هاست که ما پول نمی بینیم یک لحظه تصور کنید نظام بانکی به قبل از اینترنت برگردد چه اتفاقی می‌افتد؟

وی در گفتگو با خبرآنلاین ادامه داد: بنابراین ذهن را از این بیاوریم بیرون که بدون اینترنت بخواهیم زندگی کنیم، اتفاقا باید سرعتش را ببریم بالا و دسترسی به آن را ساده‌تر کنیم، همین موضوع آموزش که امسال که درگیرش شدیم تصور کنید که اینترنت نبود چه اتفاقی می افتاد؟

اینترنت ملی برای سانسور است نه استقلال از جهان خارج

عبدی گفت: از این مثال های زیاد داریم، توسعه صنعت، توسعه تجارت، همه این‌ها زیرساختشان اینترنت هست بنابراین موضوع قطع اینترنت را باید از ذهن بیرون کنند. می‌گویند اینترنت ملی درست کنیم. اگر هدف اینترنت ملی این هست که در برابر اینترنت جهانی و قطع آن استقلال داشته باشیم شاید قابل فهم باشد، اما واقعیت این است که در ایران کسی به استقلال کاری ندارد، این همه سال ما وابسته به نفت بودیم و استقلالمان از بین رفته بود یک نفر برایش اقدامی نکرده حالا که رسیده‌اند به اینترنت، می‌خواهند اینترنت ملی راه اندازی کنند که مبادا خارجی‌ها قطعش کنند؟

این تحلیلگر سیاسی گفت: معلوم است دنبال استقلال از جهان خارج نیستند بلکه دنبال سانسور هستند که البته این هدف را نیز محقق نمی‌کند، زیرا شیوه های جدیدی برای خنثی کردن این محدودیت خواهد آمد و در نتیجه فقط فرصت‌ها جهت بهبود شرایط اجتماعی ‌اقتصادی و سیاسی از دست خواهد  رفت.

 

فیلترینگ باعث شکل گیری لشگر مجازی آدم های بی نام و نشان شد

عبدی تصریح کرد: یکی از کارهایی که الان می‌کنند فیلترینگ است. فیلتر توییتر ، تلگرام و… در حالی که همه دارنداز این امکانات استفاده می‌کنند و حتی خود مسئولین هم در آنجا حضور دارند. اوایل که تلگرام فیلتر شد دستور دادند همه بخش‌های عمومی و دولتی از تلگرام بیایند بیرون‌. چند ماهی که گذشت فهمیدند چه اشتباهی کردند و بدون هیچ سروصدایی برگشتند. کار دیگری که انجام دادند، تاسیس لشگر مجازی بود آدم های بدون نام و نشان این‌ور و ان‌ور کامنت بگذارند و فحش بدهند و لایک کنند.

وی ادامه داد: خب این ها که راهکار بلند مدت نیست یک مشت آدم بی عقیده و فاقد فکر و پول‌بگیر ‌پرورش دادن عین کاری که مجاهدین انجام می‌دهند این‌کارها اثرگذار نیست. تنها راه این است که اداره جامعه مبتنی شود بر افکار عمومی، آن موقع همه دفاع می‌کنند حتی اگر نقدی هم باشد جای خودش درست مطرح می‌شود. هیچ راهی جز آزادی رسانه ها نیست و بقیه راه ها بن بست است.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.