دلیل اصلی اعتراض و تجمع ناکارآمدی مدیران است، نه تحریم!

یک جامعه‌شناس معتقد است: قطعا نمی‌توانیم نقش تحریم را در بروز مشکلات کشور نادیده بگیریم، اما بخش اصلی بروز اعتراضات به دلیل ناکارآمدی مدیریت جامعه است.

به گزارش تازه‌نیوز، غلامرضا جمشیدی‌ها، رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایلنا درباره علل بروز اعتراضات و تجمعات گفت: قطعا نمی‌توانیم نقش تحریم را در بروز مشکلات کشور نادیده بگیریم و وقتی مشکلات ناشی از تحریم زیاد شود، ممکن است مردم مطالبات خود را از طریق اعتراضات مطرح کنند، اما بخش اصلی بروز اعتراضات به دلیل ناکارآمدی مدیریت جامعه است، البته ممکن است، بخشی از این نارضایتی‌ها و در نتیجه وقوع اعتراضات به دلیل وجود قوانینی باشد که از گذشته به ارث رسیده باشد.

ناکارآمدی مدیران از علل اصلی بروز اعتراضات

رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به قوانین مدنی گفت: عوامل مختلفی در بروز اعتراضات تاثیرگذار است و فقط یک علت دلیل بروز اعتراضات نیست. ممکن است قوانین خوبی داشته باشیم، اما مدیر پیگیر کار نباشد و این باعث نارضایتی افراد شود و همچنین بخشی از این نارضایتی‌ها و اعتراضات ممکن است به دلیل قواعد حقوقی، قواعد و آیین‌نامه‌هایی باشد که وجود دارد و گاها نیازهای مردم با توجه به این قوانین و آیین‌نامه‌ها برآورده نمی‌شود و این موضوع باعث ایجاد نارضایتی و در نتیجه اعتراض احتمالی می‌شود.

جمشیدی‌ها با بیان اینکه همه اعتراضاتی که اتفاق می‌افتد، سیاسی نیست، و بخش عمده اعتراضات صنفی است،  تاکید کرد: سیستم اداری ما نیاز به خانه‌تکانی دارد. زمانی که انقلاب اسلامی شد در واقع نظام اداری از نظر ساختاری خیلی متحول نشد و نظام اداری کنونی همان نظام اداری قبلی است که به حیات خود ادامه می‌دهد و این در حالی است که باید تغییر و تحولات عمده‌ای اتفاق بیفتد تا جامعه بهتر اداره شود.

با سنگ‌اندازی در برابر برگزاری تجمعات، نارضایتی‌ها متراکم می‌شود

رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که سنگ‌اندازی در برابر برگزاری تجمعات چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد، تصریح کرد: به نظرم اعتراضات باید از هم تفکیک شود، یعنی اعتراضات صنفی را نباید سیاسی بدانیم. البته اعتراضات سیاسی هم می‌تواند با صدور مجوز برگزار شود. سنگ‌اندازی در مقابل برگزاری تجمعات هم می‌تواند تبعات روانشناختی داشته باشد و تبعات روانشناختی آن به این صورت است که نارضایتی‌‌ها متراکم می‌شود و این اصلا خوب نیست.

جمشیدی‌ها خاطرنشان کرد: این موضوع کاملا ساده است که وقتی همه مشکلات روی هم انباشته شود و اجازه برگزاری تجمعی داده نشود و یا برای آن سنگ‌اندازی شود و افراد نتوانند حرف خود را بزنند، قطعا تاثیرات منفی بسیاری را به همراه خواهد داشت.

این مطالب را هم بخوانید:

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.